ZIEMASSVĒTKU EGLĪTES IEDEGŠANAS SVĒTKI “PIPARKŪKU SIRSNIŅAS” - Alūksnes novads

ZIEMASSVĒTKU EGLĪTES IEDEGŠANAS SVĒTKI “PIPARKŪKU SIRSNIŅAS”

Klāt Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kas rosīgs iesācies visās grupās. Gaisā virmo ticība brīnumam un bērnu acīs staro prieks.

No 4. – 8. decembrim grupās tika gatavoti rotājumi no čiekuriem svētku eglītei, kā arī tika iekārtoti svētku pārsteiguma objekti grupu laukumiņos.

Eglīte šogad tika rūpēta īpaša, no vietas, kur kociņu, kopjot mežu, vienalga nāksies nocirst, ar domu, lai Ekoskolas vārds mūsu iestādei būtu ne tikai nosaukums, bet rīcība. Paldies skolotājas Sanitas Strakšas ģimenei, kas sagādāja eglīti. Līdzīgs Ekoaicinājums tika izteikts arī vecākiem grupu sapulcēs, aicinot zaļi domāt, gādājot svētku saldumu paciņas un eglītes grupās.

  1. decembra rītā pie bērniem ciemojās Rūķi (Sanita Apšusala, Anita Šneidere), kuri laukumiņā bija izrotājuši eglīti ar izgatavotajiem rotājumiem, bet nekā nevarēja iedegt lampiņas Ziemassvētku eglītē. Rūķi aicināja bērnus nākt palīgā.

Bērni kopā ar skolotājām pulcējās laukumiņā pie svētku eglītes. Kopā ar Rūķiem priecājās par skaistajiem čiekuru rotājumiem. Visi kopā skaitīja eglītes iedegšanas buramvārdus, bet lampiņas iedegt neizdevās. Pēkšņi parādījās Sniega karaliene (Sintija Pušpure), kura bija sasaldējusi lampiņas svētku eglītē. Bērni kopā ar Rūķiem lūdza Sniega karalienei atkausēt savu sirdi un priecāties kopā ar bērniem jautrā rotaļā pie eglītes. Un notika brīnums, Sniega karalienei sirsniņa tika sasildīta un visiem kopā izdevās iedegt košas gaismiņas Ziemassvētku eglītē, kā arī aplūkot un priecāties par dekoriem grupu laukumos.

Katra grupiņa saņēma arī nelielu dāvaniņu- piparkūku sirsniņas.

Ziemassvētku  eglīte ar savām košajām gaismiņām vakarā  bija pievilinājusi Rūķu komandu (katras grupas vecāku pārstāvji), kuri, krēslai atnākot, draiskojās gan pie eglītes, gan grupu laukumos, radot prieku un pārliecību, ka Ziemassvētku Vecītis un Rūķi noteikti atradīs ceļu pie bērniem katras grupas svētkos.

Pirmsskolas izglītības skolotājas Sanita APŠUSALA, Anita ŠNEIDERE

Skip to content