No sirds uz sirdi… - Alūksnes novads

No sirds uz sirdi…

Ar pirmo Adventi rosīgi iesākās PII ,,Pienenītes” labo darbu nedēļa ,,No sirds uz sirdi…” Katras grupiņas bērni, bērnu vecāki, audzinātājas un audzinātāju palīgi vienojās par kādu LABO DARBU, kas kopīgi tika realizēts.
,,Skudriņas” grupas bērni 4.decembra priekšpusdienā devās ciemos uz Alūksnes novada sociālās aprūpes centru “Alūksne” , lai vecos ļaudis iepriecinātu ar dziesmām, dejām un ar kopīgi sarūpētajām piparkūkām. Prieks bija pašiem bērniem, jo tā bija viņu pirmā uzstāšanās. Alūksnes novada sociālās aprūpes centra ,,Alūksne” vecajiem ļaudīm pārsteigumi no PII,,Pienenītes” bērniem vēl turpinājās ar ,,Taurenīšu” grupas bērnu roku darinātajiem suvenīriem. Pretī tika saņemti aplausi, smaidi, gardas konfektes, melone un pašu roku darināti Ziemassvētku rotājumi!

Paši mazākie ,,Lāču” grupa palīdzīgu roku sniedza Gaujienas internātskolas divu līdz sešu gadu veciem bērniem, savācot un aizsūtot dažādas dzīvei noderīgas lietas – apģērbu, rotaļlietas, kancelejas preces un arī gardumus.
,,Bitīšu” grupa iesaistījās akcijā ,,Zvaigzne austrumos”, sagādājot divas kastes ar dažādām jaunām ikdienai nepieciešamām lietām – cimdiem, zeķēm, dvieļiem, zobu birstēm, ziepēm, mīkstajām mantiņām, konfektēm utt. karā cietušajiem bērniem. Sarūpētās lietas tika nogādātas Alūksnes un Apes novada fondam, kura stapniecība ir viens no labdarības garā ceļa posmiem. Bērni sacīja : ,,Viņiem noteikti būs prieks!”
,,Pūcīšu”, ,,Mārīšu” un ,,Rūķīšu” grupas nolēma palīdzēt mazāk aizsargātajiem cilvēku draugiem – pamestajiem kaķiem un suņiem Alūksnes dzīvnieku patversmē. Veidojot izpratni par atbildību un pienākumiem pret mājdzīvniekiem ,,Mārītes” grupa tika sarūpējusi siltās segas, pledus un pārklājus dzīvnieku guļvietām. ,,Rūķīšu” un ,,Pūcīšu” grupas parūpējās lai tiktu papildināti arī dzīvnieku barību krājumi, ko ,,Pūcīšu” grupa apvienoja ar dzīvnieku mājas ,,Astes un ūsas” apmeklējumu.
Lai došanas prieks devējiem un saņemšanas prieks saņēmējiem!
Lai visiem gaišs un ar labiem darbiem piepildīts šis Adventes laiks un silti, ģimeniski Ziemassvētki!

Skolotāja Viola Lāce

Skip to content