Sporta aktivitātes Jaunannā noslēgušās - Alūksnes novads

Sporta aktivitātes Jaunannā noslēgušās

Jaunannas pagastā ir noslēgušās Eiropas Sociālā fonda atbalstītā projekta “Dzīvo vesels Alūksnes novadā” sporta aktivitātes.

Tās sākās 2. jūlijā ar Jautro sporta dienu Zaķusalā. Pasākuma mērķis bija popularizēt netradicionālos sporta veidus un veicināt sadarbību komandās. Spēlējām dvieļubolu, tautas bumbu, stafeti komandām, veicām dažādus uzdevumus ar bumbām, precizitātes un veiklības pārbaudei, neizpalika arī lielā stafete. Visi uzdevumi bija piemēroti gan lieliem, gan maziem sportot gribētājiem. Tā kā Jaunannā šādas sporta spēles ir ikgadēja tradīcija, tad arī šogad tās bija labi apmeklētas. Startēja astoņas pieaugušo komandas, viena bērnu komanda un arī līdzjutēji varēja izmēģināt savu varēšanu individuālajās disciplīnās. Liels “paldies” jāsaka arī “Veloklubam Alūksne” un Guntim Kozilānam, kurš bagātināja šo pasākumu gan ar aktīvu spēļu komentēšanu, gan vērtīgām balvām. Pēc aktīvas sportošanas, visi dalībnieki varēja atpūsties un atgūt spēkus baudot sporta dienas zupu.

Sākot no jūlija, katru trešdienas vakaru Jaunannā notika kopīgi izbraucieni ar velosipēdiem. Šī aktivitāte deva iespēju uzlabot katra dalībnieka fizisko sagatavotību, baudīt sava un blakus esošo pagastu dabas skaistumu. Pirmās nodarbības sākām ar nelielām distancēm un tad tās pakāpeniski palielinājām. Kad distance kļuva par garu bērniem, veidojām divas dažāda garuma distances – viena tiem, kas vēlas tikai nedaudz pariteņot, otra jau pieredzējušiem un izturīgākiem velobraucējiem. Ar katru nedēļu pulcējās aizvien vairāk dalībnieku. Katru reizi tika plānots cits maršruts, kuru bieži apvienojām arī ar kāda interesanta objekta apskati – kā interesantākie bija Bānīša atiešana no Papardes stacijas, brauciens līdz Viktora Ķirpa Ates muzejam, bildēšanās pie Litenes riteņiem, kā arī laipnā viesu nama “Pededzes” saimnieku sagaidīšana.

Šie organizētie kopīgie veloizbraucieni ir mudinājuši pagasta iedzīvotājus kļūt aktīvākiem. Šovasar Jaunnnā riteņbraukšana ar mērķi uzlabot savu veselību kļuva populārāka, jo daudzi iedzīvotāji arī ikdienā sākuši regulāri braukt ar velosipēdu dažāda garuma distances.

Pēc kāda laika, paralēli riteņbraukšanai, notika arī nūjošanas nodarbības. Katru ceturtdienas vakaru Jaunannas centrā tikās visi nūjot gribētāji. Pārsvarā nūjošana notika pa laba seguma ceļiem, taču dažreiz sanāca pabrist arī pa interesantākām vietām. Aktivitāšu dažādošanai spēlējām arī volejbolu un futbolu Jaunannas Zaķusalā.

Kad laika apstākļi lika pārtraukt velosezonu, sākās nodarbības iekštelpās. Katru svētdienu ikkatram interesentam bija iespēja apmeklēt galda tenisa, novusa, badmintona un dambretes nodarbības Jaunannas tautas namā. Reizēm uz nodarbībām ieradās tik daudz spēlēt gribētāju, ka pietrūka galda tenisa un novusa galdu.

Kā skaists šī gada sportošanas noslēguma pasākums 26. decembrī Jaunannas tautas namā notiks “Ziemassvētku trīscīņa” (novusā, galda tenisā un dambretē), kurā aicinājām piedalīties ikvienu sportot gribētāju.

Paldies par ieguldīto darbu jāsaka nodarbību vadījai Zojai Ribušai. Kopumā ļoti pozitīvi ir vērtējama iedzīvotāju pieaugošā interese apmeklēt šādas nodarbības, kuras palīdz uzturēt aktīvu dzīvesveidu.

Baiba Gusta,
Biedrības “Interešu centrs “Jaunanna”” valdes priekšsēdētāja

 

Skip to content