Rallija “Alūksne 2018” dienās Alūksnes novadā būs satiksmes ierobežojumi - Alūksnes novads

Rallija “Alūksne 2018” dienās Alūksnes novadā būs satiksmes ierobežojumi

Šīs nedēļas nogalē – 19. un 20. janvārī – Alūksnes novadā notiks rallijs “Alūksne 2018”, kas pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu – 106 ekipāžas no daudzām valstīm. Iedzīvotājiem jārēķinās, ka gan piektdien, gan sestdien būs vispārējās satiksmes ierobežojumi vietās, kur atrodas sacensību ātrumposmi.

Sacensību atklāšana notiks piektdien, 19. janvārī, pulksten 19.00 pie Alūksnes Kultūras centra. Tādēļ šajā dienā būs slēgta satiksme Parka ielas posmā no Baložu bulvāra līdz Dzirnavu ielai, Brūža ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Pils ielai un Dzirnavu ielas posmā no Pils ielas līdz Brūža ielai no aptuveni pulksten 14.00 līdz pulksten 21.00.

Jau pirmajā sacensību dienā notiks arī nakts ātrumposmi. Lai nodrošinātu to norisi, 19. janvārī vispārējai satiksmei būs slēgts ceļš Jaunisaki-Lūdiķas-Vaivariņi-Vālodzes-Strautiņi Ziemera pagastā no pulksten 13.00 līdz 16.15, kā arī Latvijas Valsts mežu ceļš uz Silamalām-Lukumieši-Noriņas-Laiviņas-Šūpalas Ziemera un Mārkalnes pagastā no pulksten 18.30 līdz 22.15.

Savukārt sestdien, 20. janvārī, vispārējai kustībai būs slēgti vairāki ceļu posmi Alūksnes novada teritorijā. No pulksten 08.50 līdz 14.10 vispārējai kustībai būs slēgts ceļš maršrutā Ezīši-Kušķi 3-Pūces-Šarapi 1-Dastiņas-Greiliņi-Kantorkrogs-Misiķi-Cerkazi-Luki-Nēķene-Gobleja-Tūja-Brūzis-Vecrunči-Celenski Annas un Alsviķu pagastā.

No pulksten 09.20 līdz 14.55 vispārējai kustībai slēgts būs ceļš maršrutā Karabāzes ceļš (Latvijas Valsts mežu ceļš)-Silalejas (Ilzenē) Zeltiņu, Alsviķu un Ilzenes pagastā.

No pulksten 09.40 līdz 14.55 vispārējai kustībai slēgts būs arī ceļš maršrutā Pātraža ceļš (Latvijas Valsts mežu ceļš)-Zīles-Drusti Zeltiņu pagastā.

Tāpat vispārējai kustībai no pulksten 14.15 līdz 17.05 slēgts būs arī ceļš maršrutā Kārkli-Līkupe-Jaunzemi-Vītari-Stāķi-Daiņas-Vijas-Senči2-Supes-Krustakalns (Jaunalūksnes pagastā).

Autovadītājiem jāņem vērā, ka norādītais laiks, kurā kāds no minētajiem ceļu maršrutiem atkal būs pieejams vispārējai transportlīdzekļu kustībai, ir atkarīgs no tā, kad katru sacensību posmu izbrauks pēdējās sporta automašīnas.

Rallijs “Alūksne 2018” šogad izceļas ar rekordlielu pieteikušos dalībnieku skaitu – Alūksnes rallijā piedalīsies 106 ekipāžas, kas pārstāv Latviju, Lietuvu, Igauniju, Ukrainu, Krieviju, Ungāriju, Izraēlu, Baltkrieviju, Spāniju, Lielbritāniju, Norvēģiju, Poliju, Somiju, Zviedriju. Sacensību dalībnieku sarakstam sekot līdzi, kā arī uzzināt visu jaunāko ar rallija norisi saistīto informāciju var www.autorally.lv. Šonedēļ tur būs pieejamas arī ātrumposmu kartes.

Skatītājiem lielākā vērība ir jāpievērš drošībai trasē – obligāti jāievēro drošības lentas, ko sacensību rīkotāji izvietojuši ātrumposmos, kā arī jāpakļaujas drošības personāla norādījumiem. Ikvienam rallija apmeklētājam jāņem vērā, ka no līdzjutēju kultūras ir tieši atkarīga sacensību veiksmīga norise un ātrumposmi var arī tikt atcelti, ja skatītāji neievēro drošības prasības un atrodas pārāk tuvu trasei. Sacensību apmeklētāji lūgti būt atbildīgiem pašiem par savu rīcību un aicināt arī pārējos skatītājus ievērot drošību.

Ieejas biļetes uz ralliju “Alūksne 2018” var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, www.bilesuparadize.lv, kā arī tās būs nopērkamas pie ātrumposmiem.

Ralliju organizē biedrība “Autosporta klubs “Alūksne”” sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju un Alūksnes novada pašvaldību.

 

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content