KARNEVĀLS “SUNĪT’S MANU SĒTU SARGĀ” - Alūksnes novads

KARNEVĀLS “SUNĪT’S MANU SĒTU SARGĀ”

Katru jauno gadu ieskandinām ar karnevālu. Arī šogad, 31. janvārī, ar dziesmām,  jautrām dejām un rotaļām atzīmējām 2018. gada sākšanos.

Jaunā gada pirmā pasākuma organizēšanu un norisi radošā grupa – 10. grupas skolotājas Indra Frunza, Gita Selga, mūzikas skolotājas Vita Vērdiņa, Linda Berkule, sporta skolotāja Jūlija Tetere – Teterovska, īstenoja atbildīgi, sākot ar idejas  izvirzīšanu, scenārija izveidi, dekorāciju gatavošanu, zāles noformēšanu un protams, pašu pasākuma norisi. Paldies grupu darbiniekiem un vecākiem, kas radoši noformēja mazos māksliniekus, karnevāla dalībniekus.

Par pamatu karnevāla sižetiskajai norisei  tika ņemts V. Sutejeva stāsts “Kas teica ņau!”. Iepriekš minētās radošās komandas dalībnieces iejutās kucēna, kaķa, gaiļa, vardes, zaķa un stāstnieka, vecā suņa lomās, lai padarītu bērniem stāstu aizraujošāku un interesantāku.

Ar katras grupas mazo mākslinieku priekšnesumu, kurā bērni ar dziesmām un dejām attēloja dažādus dzīvniekus – cālīšus, vardītes, bitītes, suņus, zaķus un dažādus lielākus un mazākus mājdzīvniekus, mēs kopā parādījām, kā mazais kucēns pamazām atklāja savas sētas nezināmo pasauli, iepazinās ar tās iemītniekiem un noskaidroja, kurš teica “ņau”.

Kad stāsts bija galā, sākās rotaļas un dejas, neliels cienasts karnevāla dalībniekiem un fotogrāfēšanās.

  1. grupas skolotājas Gita SELGA, Indra FRUNZA.
Skip to content