Lieldienās ikviens aicināts nakts pārgājienā apkārt Alūksnes ezeram - Alūksnes novads

Lieldienās ikviens aicināts nakts pārgājienā apkārt Alūksnes ezeram

Naktī no 31. marta uz 1. aprīli jauniešu pārgājienu kustība “‎Movement Spontaneous‎” viesosies Alūksnē, lai dotos nakts pārgājienā. Tā laikā paredzēts apskatīt pilsētas zināmākos tūrisma objektus nak

ts aizsegā, kā arī veikt maršrutu apkārt Alūksnes ezeram. Pēc veikta, aptuveni 25 kilometrus garā ceļa, dalībniekus noslēgumā gaidīs pirts ezera krastā, savukārt saullēktu paredzēts sagaidīt skatu tornī Tempļa kalna parkā.

Kustība “Movement Spontaneous” sadarbībā ar Alūksnes Tūrisma informācijas centru aicina kopīgi iesākt pavasari un pavadīt Lieldienu brīvdienas netradicionāli, dodoties nakts pārgājienā. Tā ir iespēja parādīt pilsētas viesiem un atgādināt vietējiem iedzīvotājiem par Alūksnes skaistākajiem apskates objektiem, īpaši tiem, kuri tumsā ir izgaismoti.

 

Pārgājiena sākumā grupa dosies uz izgaismoto Slavas templi, Tempļa kalna virsotnē. Tālāk, šķērsojot tiltus un apskatot pilsdrupas, maršruts vedīs caur muižas parku – gar Alūksnes jauno pili un parkā esošajām mazās arhitektūras formām. Pēc tā dalībniekiem būs iespēja apskatīt pagājušā gada nogalē izgaismoto pieminekli 7. Siguldas kājnieku pulka karavīriem.

Ejot gar “Malēniešu figūrām” ezera krastā un vēsturiskajām ēkām Kolberģī un Lāzberģī, grupai būs iespēja uzzināt par Alūksnes novadu, par ko rūpēsies Alūksnes Tūrisma informācijas centra darbinieki, uzdodot jautājums visa pārgājiena garumā. Savukārt peldvietā “Šūpalas” paredzēta garāka atpūtas pauze ar ugunskuru.

Pārgājiena otrajā pusē dalībniekiem būs jānonāk līdz dižkokam – Melluma priedei, kas ir 8. lielākā Latvijā. Noslēgumā būs kopīga pirtī iešana ezera krastā un saullēkta sagaidīšana Tempļa kalna parkā esošajā 30 metru augstajā skatu tornī.

“Pulcēšanās pārgājienam 31. marta vakarā notiks pie Alūksnes Tūrisma informācijas centra pēc 22:10, kad no Rīgas ar autobusu ieradīsies pārgājiena kustības “Movement Spontanous” dalībnieki. Pārgājienam aicināti pievienoties aktīvie Alūksnes iedzīvotāji jebkurā vecumā. Tāpat arī paredzam, ka mums pievienosies Alūksnes zemessargi, kas pastāstīs par to, kas jāievēro pārgājiena laikā”, atklāj pārgājiena iniciators un koordinators Alūksnē, Ritvars Podziņš.

Dalībniekiem jārēķinās ar izmaksām – dalības maksa pieaugušajiem 10eur, skolēniem 5eur (summā ietilpst pirts, ieeja Skatu tornī, nelielas pārsteiguma balvas un zupa).

Kustība “Movement Spontanous” organizē ekspedīcijas un pārgājienus dienas gaišajā un tumšajā laikā Latvijas un ārzemju jauniešiem. Tās mērķis radīt unikālus un aizraujošus piedzīvojumus, kā arī popularizēt aktīvu dzīvesveidu un pārgājienu kultūru. Sekot līdzi jaunumiem saistībā ar pārgājienu var sociālajā portālā facebook.com izveidotajā pasākumā – https://www.facebook.com/events/313468572512043/

Papildu informācija:
Ritvars Podziņš
M: 26132212
E-pasts: ritvars.podzins@onecom-latvia.com

Skip to content