VUGD Alūksnes daļa papildina specializēto transportlīdzekļu klāstu ar jaunu autokāpni - Alūksnes novads

VUGD Alūksnes daļa papildina specializēto transportlīdzekļu klāstu ar jaunu autokāpni

Turpinot papildināt specializēto transportlīdzekļu klāstu ar jaunām automašīnām, šonedēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes (VRB) Alūksnes daļa saņēma jaunu ugunsdzēsības autokāpni IVECO Magirus, ar kuru tuvākajā laikā ugunsdzēsēji glābēji dosies uz izsaukumiem Alūksnē un tās apkārtnē.

VUGD VRB Alūksnes daļas komandieris Gints Ilva atzīst, ka šobrīd vēl tiek apgūtas tehniskās nianses, kuras ir būtiski zināt, kad ugunsdzēsēji glābēji dosies uz izsaukumiem, tomēr ikviens Alūksnes ugunsdzēsējs glābējs ir priecīgs, ka pats varēs strādāt ar tik jaunu un modernu autokāpni. Jau ziņots, ka pirms gada Alūksnes daļas ugunsdzēsēji ieguva arī jaunu autocisternu.

VUGD VRB komandiera vietnieks Alberts Pundurs skaidro, ka plānots, ka kopumā šogad Vidzemes reģiona brigādes daļas un posteņus papildinās deviņi specializētie transportlīdzekļi.

Kopumā Vidzemes reģiona brigāde pagājušā gadā tika pie četriem jauniem specializētajiem transportlīdzekļiem – trīs jaunām autocisternām Limbažos, Alūksnē un Madonā, kā arī pie glābšanas auto Gulbenes daļā. Jaunie specializētie transportlīdzekļi ir pilnībā aprīkoti ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, kā arī pielāgoti VUGD vajadzībām.

Saņemot jaunos ugunsdzēsības transportlīdzekļus, situācija ne tikai Vidzemē, bet visā Latvijā tiek jūtami uzlabota, jo tos automobiļus, kurus nomainīs jaunās automašīnas un, kuri ir labā tehniskā stāvoklī, pārvietos uz citām struktūrvienībām. Plānots ka Vidzemē šogad gaidāmi vēl astoņi jauni specializētie transportlīdzekļi – vēl divas autokāpnes, piecas autocisternas, kā arī viens ķīmijas automobilis.  Līdz ar to, gandrīz visās struktūrvienībās līdz šā gada beigām plānota automobiļu nomaiņa uz jauniem vai jaunākiem specializētajiem automobiļiem.

 

Skip to content