3.GRUPAS VECĀKU PĒCPUSDIENA “ĒDAM ZAĻI – DZĪVOJAM ZAĻI!”. - Alūksnes novads

3.GRUPAS VECĀKU PĒCPUSDIENA “ĒDAM ZAĻI – DZĪVOJAM ZAĻI!”.

18.aprīlī vecāki tika aicināti darboties kopā ar bērniem, izzināt atbildīgas,  veselīgas ēšanas pamatprincipus, kā arī izgatavot katrs savu kokteili un dot tam nosaukumu.

Tā mums tapa kokteiļi:

  • Ai, gardā vasara!
  • Vitamīnu kokteilis
  • Garšumiņš
  • Meža ogu kokteilis un vēl daudz dažādu gardu kokteiļu.

Kopā ar vecākiem pētījām,  cik daudz cukura ir bērnu iemīļotos našķos. Mācījāmies lasīt produktu marķējumus. Izrādās, ka ēdot našķus, daudzkārt tiek pārsniegts ieteicamais diennakts cukura daudzums. Kaut gan ogļhidrāti, tai skaitā cukurs, ir organisma galvenais enerģijas avots, tā pārsniegšana var kaitēt bērna veselībai, kā arī veidojas nepareizi ēšanas paradumi. Daži vecāki bija nepatīkami pārsteigti par pētījuma rezultātiem.

Grupā bijām iekārtojuši kafejnīcu. Tā bija īpaša. To rotāja noderīgi atbildīgas, veselīgas ēšanas padomi, kā arī paši gatavojām veselīgos Zaļos salātus. Cienājāmies ar visu zaļo un piedāvājām produktus tikai zaļā krāsā. Katrs pats varēja kombinēt savu šķīvja saturu. Kā ēdot un priecādamies par sava šķīvja krāsu niansēm sacīja bērni : “Es ēdu viszaļāk!”

Ar īpašu aktivitāti izcēlās Sendija, Lindas, Sanijas, Ralfa vecmāmiņas. Klausījāmies viņu dzīves pieredzē un viedajos padomos ģimeņu ēšanas  paradumos.

Tagad ikvienam, kas ieradās un darbojās kafejnīcā “Ēdam zaļi – dzīvojam zaļi!” ir labi zināms, ka sezonālas dārza veltes ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa un katra krāsa slēpj tikai tai raksturīgus vitamīnus, minerālvielas un dabīgos antioksidantus, tādēļ krāsas jaukt ir veselīgi!

Sagatavoja: 3.grupas skolotāja Anita Šneidere

Skip to content