8. GRUPAS VECĀKU PĒCPUSDIENA “ĒDAM ATBILDĪGI!” - Alūksnes novads

8. GRUPAS VECĀKU PĒCPUSDIENA “ĒDAM ATBILDĪGI!”

Arī dārziņa paši mazākie bērniņi iesaistījās Ekoskolu aktivitātēs.
Tā projekta “Ēdam atbildīgi” idejas bērniem gada garumā mācīja grupas mājdzīvnieciņš kāmītis, kuru labprāt apraudzīja arī citu grupiņu bērni.

15. maijā grupā “Malduguntiņas” notika tematiskā pēcpusdiena “Ēdam atbildīgi”, uz kuru tika aicināti vecāki. Sākumā ar vecākiem sasveicinājās projekta varonis Kāmis (skolotāja Laura Mihailova), kas iepazīstināja ar atbildīga pārtikas patēriņa principiem un kopīgi pārrunāja par veselīgu uzturu ģimenēs.

Pirms pasākuma katrai ģimenei tika dots uzdevums atrast vienu smūtija recepti, pagatavot to, un prezentēt. Ierodoties, vecākiem katram līdzi bija paņemtas nepieciešamās smūtija sastāvdaļas un receptes. Vecāki ar lielu entuziasmu piedalījās smūtiju pagatavošanā un degustēšanā. Labprāt dalījās ar receptēm.

Kad katrs pēc degustēšanas bija atradis savām garšas kārpiņām tīkamāko, no atlikušajām sastāvdaļām tika pagatavots eksperimentāls smūtijs. Izbaudīt garšīgo un sātīgo dzērienu vecāki varēja, vienlaikus vērojot un priecājoties par video, kurā atainota bērnu dzīve grupiņā.

Projekta noslēdzošais pasākums ar grupas bērniem- skolotājas siltumnīcas apmeklējums.

Sagatavoja:8.grupas skolotājas Laura MIHAILOVA, Sanita DRUNKA.

Skip to content