Veselības nedēļa - Alūksnes novads

Veselības nedēļa

Veselības nedēļa jeb MOVE WEEK ir ikgadējs Eiropas mēroga pasākums, kura mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs.

Mūsu dārziņš jau vairākus gadus piedalās šajā pasākumā. Šogad gribējas bērniem izdomāt tādas aktivitātes, kas vēl nav bijušas tieši MOOVE WEEK nedēļā. Sadarbībā ar ārsta palīgu K.ČERNOMIRDINU izdomājam katrai dienai jaunas aktivitātes, kurās piedalīties aicinājām visas grupas,  pedagogus un pārējo personālu.

28.05 –  plkst.9:30 notika rīta vingrošana mūzikas pavadījumā, visas grupas, darbinieki pulcējas kopā, lai uzmundrinātu, iesildītu sevi atraktīvai nedēļai.

29.05 – no plkst. 9:15 līdz 12.00, katrai grupai bija sadalīts savs laiks. Bija jāierodas uz velo trasīti, kura ierīkota iestādes teritorijā. Iepriekšējā dienā grupu skolotājas atgādināja vecākiem, ka tiem bērniem, kuriem ir velosipēds un ķivere, lai paņem uz dārziņu. Tādu daudzumu velosipēdu bērnudārzā teritorijā nebijām redzējuši, bija patīkami skatīties, kā bērni noliek savus velosipēdus speciāli paredzētajā vietā, kur pēc tam vairs nebija brīvo vietu un tad velosipēdus lika pie savu grupiņu ieejas durvīm. Velotrasīte ir sadalīta divās joslas, tie bērniem, kuriem bija savi velosipēdi vai skrejriteņi brauca pa vienu joslu, varēja izmantot arī iestādes skrejriteņus, bet obliāts nosacījums, ka jābūt ķiverei, nedrīkst braukt pa citu joslu un jāpalaiž bērni, kuri iet pa gājēju pārēju. Pa otru joslu brauca sporta skolotāja un izvizināja bērnus ar kvadraciklu, bērniem obligāti bija jābūt ķiverei un jāievēro velotrasītes ceļazīmes. Pēc aktivitātēm velotrasītē visas grupas devās uz piepūšamo atrakciju.

30.05 – plkst. 9:30 laukumā pulcējās visas grupas. Katrai grupai tika sadalītas fotoorientēšanās kartes. Vecuma grupām no 1,5 – 4 gadiem, notika orientēšanās iestādes teritorijā, bērniem vecumā no 5-7 gadiem gan ārpus iestādes, gan teritorijā. Dažos punktos vajadzēja uzlīmēt uzlīmi uz ceļa kartes, uzlīmes varēja atrast fotogrāfijās norādītajās vietās, bet dažos punktos vajadzēja nofotografēt kopbildi un atsūtīt sporta skolotājai. Bija interesanti vērot, kā vienlaikus 11 grupiņas pārvietojas pa visu iestādes teritoriju, skolotāja rādīja attēlu un bērni mēģināja izdomāt, kurā virzienā ir jādodas, lai atrastu pareizo vietu.

31.05 – plkst. 9:30 notika dažādu valstu dejas, visas grupas pulcējas kopā. Ideja bija tāda, ka dosimies ceļojumā pa dažādam valstīm. Uzdeva jautājumu: Kas jāņem līdzi ceļojumā? Bērni izteica savus priekšlikumus – drēbes, padzerties, cepuri, utt. Savu ceļojumu sākām no Latvijas lidostas – skanēja dziesma par lidmašīnam, kopā ar bērniem imitējam lidmašīnas. Ceļojums notika uz Grieķiju, Spāniju, Brazīliju, Koreju, Āfriku un atpakaļ mājās uz Latviju. Veicot pieturu katrā valstī, apskatījāmies karogu, kādas ir krāsas katras valsts karogam, noskaidrojam, kā saka vārdu JĀ šajā valodā (visi kopā atkartojām) un tad visi kopā dejojam deju, kar raksturotu šo valsti. No katras valsts pārvietojāmies ar dažādiem transporta līdzekļiem –  lidmašīnu, mašīnu, motociklu, vilcienu un vēl peldējām, pārvietošanas darbības bija attiecīgajā mūzikas pavadījumā ar kustībām. Varēja redzēt, ka bērniem patika, jo beigās lūdza vēl apmeklēt kādu valsti!

Deju noslēgumā katram bērnam tika pasniegtas pildspalvas ar uzrakstu “MOOVE WEEK 2018” par piedalīšanos pasākumā.

Prieks par paveikto un galvenais, ka bērni  smaidīgi un gandarīti par svaigā gaisā pavadītajām, priecīgajām, sportiskajām dienām!

 

Sagatavoja: sporta skolotāja Jūlija TETERE – TETEROVSKA

Skip to content