Zeltiņos svinēs novadnieka Edgara Liepiņa jubileju - Alūksnes novads

Zeltiņos svinēs novadnieka Edgara Liepiņa jubileju

Kristapa Herca foto

11. augustā 18.00 Zeltiņu brīvdabas estrādē novadnieka – aktiera, dziesminieka, joku karaļa Edgara Liepiņa 90. dzimšanas dienai veltīts muzikāls uzvedums “Ir milzu teātris šī pasaule”.

Latviešu skatītājs vienmēr ir mīlējis teātri un savus aktierus, īpaši, ja kāds no tiem ir pašu novadnieks – Edgars Liepiņš. Mīlot mēs radām leģendas. Un katram mums ir un būs savas leģendas.
Talantīgākie Jelgavas dziedošie aktieri un atraktīvie mūziķi no grupas “Rampa band” dažādos veidos mēģinās pastāstīt, kā rodas izrāde un kas tai jāiztur, iekams tā izkūņojas mirdzoša un skaista pirmizrādes dienā.
Aktieri saka – mēs negribam izlikties, ka izprotam teātri. Teātri neizprot neviens, ne tie, kas uz skatuves novecojuši, ne visvecākie režisori, pat ne teātra kritiķi, bet ticiet, kad lustras dziest, priekškars paceļas un publika skatās, tad tās acu priekšā māņi izgaist, atkāpjas un pazūd, dodot vietu teātra izrādes patiesībai un skaistumam. Teātrī iespējams viss, jo tas ir brīnumu nams. Teātris rada ilūzijas, un, ja sevišķi laimējas, tad tās nepamet skatītāju arī līdz mājām un vēl tālāk. Uzvedumā piedalīsies Jelgavas dziedošie aktieri: Ilze Freiberga, Elīna Skutele, Ivars Mozga, Ingus Vidiņš un Miks Vilnis. Spēlēs grupa “Rampa Band”, muzikālā vadītāja Guntra Minkevica, režisore Latvijas amatierteātru eksperte Dace Vilne.

Gunita Paleja,
Zeltiņu tautas nama vadītāja

Zeltiņu pagasta svētku programma

11. augustā 18.00 Zeltiņu estrādē novadnieka – aktiera, dziesminieka un joku karaļa Edgara Liepiņa 90. dzimšanas dienai veltīts muzikāls uzvedums “Ir milzu teātris šī pasaule”. Uzvedumā piedalās Jelgavas dziedošie aktieri – Ilze Freiberga, Elīna Skutele, Ivars Mozga, Ingus Vidiņš un Miks Vilnis. Spēlē grupa “Rampa Band”, muzikālā vadītāja Guntra Minkevica, režisore Dace Vilne. Ieeja: 2,50 EUR, bērniem līdz 12 g. v. ieeja bez maksas.
11. augustā 22.00 Zeltiņu estrādē zaļumballē muzicēs grupa “Putots miezīts” (“Putukvass”) un Lauris Neilands. Tiks dziedātas un spēlētas latviešu senās un mūsdienu dziesmas. Ieeja: līdz plkst. 23.00 – 2,50 EUR, vēlāk 3,00 EUR. Darbosies bufete.
12. augustā 13.00 Zeltiņu kapsētā Dievkalpojums.
12. augustā 15.00 Zeltiņu ev. lut. baznīcā dziesminieka Kārļa Kazāka koncerts. Ieeja par ziedojumiem.

Zeltiņu pagasta sporta svētki

11. augustā Zeltiņu pagasta sporta un atpūtas parkā Zeltiņu pagasta sporta svētki.

Programmā:
10.00 Kristera kausa izcīņa pludmales volejbolā. Reģistrēšanās sacensībām līdz 9.50. Kausa izcīņa norisināsies vīriešu un sieviešu konkurencē. Vienas komandas sastāvā drīkst piedalīties divi spēlētāji. Dalībnieku vecums un profesionalitāte netiek ierobežots. Dalības maksa 8,00 EUR no komandas.
11.00-13.30 Individuālās sacensības “Jautrā pieccīņa” 7 vecuma grupās. Reģistrēšanās līdz 10.50. Apbalvošana 14.00.
Informācija par Kristera kausa izcīņu un individuālajām sacensībām pie Elitas Laivas (tālrunis 26520677 LMT). Darbosies bufete.

Skip to content