Vispasaules tīrības dienas aktivitātes arī Alūksnē - Alūksnes novads

Vispasaules tīrības dienas aktivitātes arī Alūksnē

Šī gada 15. septembrī norisināsies Vispasaules tīrības diena – World Clean Up Day un arī Alūksnes novada pašvaldība gatavojas šīs dienas atzīmēšanai.

14.septembrī Latvijas Meža dienu un Vispasaules tīrības dienas ietvaros, kopā ar Alūksnes novada vidusskolas skolēniem, vecajā ābeļdārzā pie vidusskolas, stādīsim visdažādākās sugas un šķirnes kokaugus – pavisam kopā 30 dažādus kokaugus. Veidosim nelielu dendroloģisko parku, kurā skolēni vai pilsētas iedzīvotāji varēs izzināt vietējās un svešzemju kokaugu sugas. Pasākumu atbalsta Latvijas Pašvaldību savienība.

Par katru nozīmīgi iestādītu koku variet dalīties vietnē – http://talkas.lv/laimes-koki/ atzīmējot vietu, kur iestādīts koks un pievienojot aprakstu par iestādītā koka nozīmi vai simboliku. Aprakstā iespējams pievienot arī vēlējumu Latvijas simtgadei.

Aicinām arī citus Alūksnes novada iedzīvotājus 15. septembrī savās mājās, savā pagalmā vai piemājas puķu podā iesēt kādu sēkliņu vai iestādīt kādu stādiņu, lai Latvija kļūtu zaļāka un bagātāka.

Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitekte Madara Sildega-Mieriņa.

Skip to content