Nākamgad Alūksnes novadā nozīmīgi sporta pasākumi - Alūksnes novads

Nākamgad Alūksnes novadā nozīmīgi sporta pasākumi

2019. gadā Alūksnes novadā norisināsies vairāki Eiropas, Baltijas un Latvijas mēroga sporta pasākumi, kuri solās pulcēt lielu dalībnieku un līdzjutēju skaitu gan no Alūksnes novada, gan citiem novadiem un valstīm.

Nākamais gads Alūksnes novada sporta dzīvē iesāksies ar Latvijas un Baltijas kausa izcīņu biatlonā, kas no 11. līdz 13. janvārim norisināsies ziemas sporta centrā “Mežinieki”.

Janvāra vidū, no 18. līdz 19. janvārim, norisināsies autorallijs “Rally Alūksne 2019”, kas katru gadu pulcē vairāk nekā simts labāko Baltijas rallija braucēju, kā arī tuvus un tālus līdzjutējus.

Arī februārī Alūksnes novadā būs iespēja vērot tehniskos sporta veidus, jo Jaunalūksnes pagasta Kolberģī norisināsies Latvijas čempionāts ziemas motokrosā un skijoringā.

  1. martā ziemas sporta centrā “Mežinieki” tradicionālais tautas slēpojums “Alūksne 2019”, kurā aicināti piedalīties lieli un mazi novada iedzīvotāji, kā arī viesi.

Aprīļa nogalē, 27. aprīlī, Alūksnes novadā pēc viena gada pārtraukuma atgriezīsies Latvijā iecienītais taku skriešanas seriāls “Stirnu buks”.

Maijā Alūksnes Pilssalas stadionā norisināsies vieglatlētikas sacensības “Alūksnes kausi”.

Jūnija sākums Alūksnes novada sporta dzīvē aizritēs pludmales volejbola zīmē, jo no 7. līdz 9. jūnijam Alūksnes Pilssalā notiks Latvijas čempionāta otrais posms, bet 22. jūnijā notiks tradicionālās sacensības “Katrīnas kauss”. Līgo svētkus, kā ierasts, iedzīvotāji aicināti svinēt sportiskā garā un doties uz Ilzeni, lai piedalītos velo sacensībās “Līkloči papardēs”. Pašā jūnija nogalē Alūksnes novadā pulcēsies orientieristi, lai XXXIII Starptautiskajās orientēšanās sacensībās “Kāpa” noskaidrotu labākos no labākajiem. Sacensības notiks Veclaicenē, Strautiņos un Mārkalnes pusē.

Jūlijā Alūksnes novadā atgriezīsies tehniskie sporta veidi. 13. un 14. jūlijā Alūksnes ezerā sacentīsies ūdens motosportisti, lai noskaidrotu labākos Latvijas un Eiropas čempionātos. 20. jūlijā Ilzenes pagastā centīsimies noskaidrot stiprākos un izturīgākos nu jau par tradīciju kļuvušajā “Stipro skrējienā”.

Augusts iesāksies ar Alūksnes pilsētas svētkiem, kur, kā ierasts, būs dažādas iespējas līdzdarboties sporta aktivitātēs, no kurām centrālais notikums būs “Ghetto games” ielu basketbola sacensības, kuras 2019. gadā norisināsies gan profesionāļu, gan amatieru konkurencē, tādejādi solot ne vien iespēju spēlēt pašiem, bet arī vērot labāko Baltijas ielu basketbolistu spēles. Augusta noslēgumā velo sportisti sacentīsies ar Gulbenes-Alūksnes Bānīti sacensībās “Bānīša kauss 2019”.

Oktobrī Alūksnē notiks Latvijas kausa izcīņa pauerliftingā.

Gada nogalē, decembrī, Alūksne atkal aicinās cīņā labākos Baltijas reģiona džudistus. No 14. līdz 15. decembrim Alūksnē norisināsies XIX Starptautiskās džudo sacensības “Ziemassvētku balvu izcīņa”.

Arī 2019. gadā netiks aizmirstas arī citas nozīmīgas sporta aktivitātes un vietējā mēroga čempionāti gan individuālajos, gan komandu sporta veidos. Aicinām iedzīvotājus izvēlēties veselīgu dzīvesveidu un piedalīties sporta notikumos, kuri norisināsies Alūksnes novadā.

Skip to content