Alūksnē treniņnometni aizvada Norvēģijas jauniešu izlases biatlonistes - Alūksnes novads

Alūksnē treniņnometni aizvada Norvēģijas jauniešu izlases biatlonistes

Treneres Hannes Gisovas Tūresenas vadībā Alūksnes novada ziemas sporta centrā “Mežinieki” treniņnometni aizvada Norvēģijas jauniešu izlases biatlonistes.

Treniņi notiek ne tikai “Mežiniekos”, bet arī sporta klubā “Spēka Pasaule”, kur jaunās sportistes aizvada spēka treniņus. Treniņnometne notiek Latvijas un Norvēģijas biatlona federāciju sadarbības projekta ietvaros.

 Trenere H. G. Tūresena ar Alūksni iepazinusies aizvadītajā biatlona sezonā, kad bija biatlonista, alūksnieša Andreja Rastorgujeva šaušanas trenere.

Tūresena stāsta, ka ziemas sporta centrā “Mežinieki” ir ļoti piemēroti apstākļi treniņnometnes rīkošanai. Tā kā šeit sporta infrastruktūras noslodze nav tik liela kā, piemēram, Norvēģijā, ir vieglāk koncentrēties treniņu darbam, nepieciešamības gadījumā, rīkojot garākus treniņus. Viņu priecē arī treniņu procesam labvēlīgie laikapstākļi, kas ļauj koncentrēti strādāt tieši āra treniņos. Atsevišķos treniņos piedalās arī Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi.

  1. oktobrī ziemas sporta centru “Mežinieki” apmeklēja arī Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis, lai tiktos ar Norvēģijas jauniešu biatlona izlases biatlonistēm, viņu trenerēm un aicinātu arī turpmāk izvēlēties Alūksni kā vietu treniņnometņu organizēšanai.

Foto: Domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis tiekas ar Norvēģijas jauniešu biatlona izlases biatlonistēm

Skip to content