Alūksnes iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti uz izrādi “Vide Prožektoru Gaismās” - Alūksnes novads

Alūksnes iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti uz izrādi “Vide Prožektoru Gaismās”

 Otrdien, 20. novembrī pulksten 18.30 Alūksnes Kultūras centra Mazajā zālē skatītāji tiek aicināti uz izklaidējošu un vienlaikus dzīvesziņas pilnu izrādi “Vide Prožektoru Gaismās”.

 Kāpēc veikalā nopērkami tikai taisni gurķi? Kāds ir printēšanai ekonomiskākais burtu fonts? Kas gan ir vairāk “pelnījis” ceļot – es pats vai mana ikdienas pārtika un apkārtējās lietas?, – par šiem un līdzīgiem jautājumiem uz skatuves prātos Kozmens jeb Mārtiņš Kozlovskis, tautā iemīļots TV un radio raidījumu vadītājs, kā arī improvizācijas teātra “Spiediens” aktieris.

 Šis pasākums veidots kā izrāde – teatrāla saruna gan starp tiem, kas uz skatuves, gan tiem, kas zālē.  Kā jau nosaukums vēsta, galvenais izrādes mēķis ir rosināt rūpēties par apkārtējo vidi, popularizēt resursu efektīvāku un/vai vairākkārtēju izmantošanu un palielināt zināšanas par klimata pārmaiņām un ilgtspējīgiem risinājumiem, īpaši akcentējot praktisko jomu – atkritumu šķirošanu; videi, katra cilvēka veselībai un “maciņam draudzīgu” paradumu veidošanu. 

 Pēc izrādes būs iespēja praktiskus jautājumus pārspriest ar SIA “Pilsētvides serviss”, kas nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Alūksnes novada teritorijā, Malienas reģiona vadītāju Kristīni Andrejevu.

 Projekta veidotāji sadarbībā ar Latvijas Vides Aizsardzības fondu un biedrību “Latvijas Mazpulki” vēlas rosināt sabiedrības attieksmes maiņu par savām līdzdalības iespējām un pienākumiem, kur iesaistītās katrs indivīds, katra mājsaimniecība, liekot pamatus ilgtspējīgai sabiedrībai.

 Biedrība “Latvijas Mazpulki” ir lielākā bērnu un jauniešu organizācija Latvijā, kuras misija ir videi draudzīga rīcība ikdienā un labāka dzīve Latvijas laukos.

 Projektu atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Skip to content