MEŽA MĀTES GRUPAS RUDENS NOTIKUMI - Alūksnes novads

MEŽA MĀTES GRUPAS RUDENS NOTIKUMI

Pilni apņēmības kļūt vēl zinātkārāki, esam uzsākuši jauno 2018./2019. mācību gadu ar pāreju uz caurviju prasmju apgūšanu un kompetenču iekļaušanu ikdienas darbā ar bērniem. Būtiskākās pārmaiņas mācību saturā un pieejā pirmsskolā saistītas ar lielāku uzsvaru uz vispārīgo jeb caurviju prasmju apguvi un paša bērna lielāku iesaisti mācībās.

Kā tas izskatās praksē 5.grupā? Lūk, jau septembris iezīmējās ar jaukiem notikumiem.

Ļoti jauks pasākums izvērtās Tēvu dienai veltītā pēcpusdiena. Tēti apzinīgi apmeklēja šo pasākumu un kopā ar bērniem devāmies aktīvā pārgājienā uz Alūksnes Pils parku.

Pie iestādes veltījām tētiem mīļas dzejas rindas un bērni dāvināja pašu zīmēto tēta portretu. Pirmais atraktīvais uzdevums bija salikt no malkas pagalītēm ar burtiem teikumu – Sveiciens Tēvu dienā! Pagalītes katrs paņēma līdzi, lai noslēgumā varētu iekurt piknika ugunskuru.

Kopā ar 4. grupas bērniem uz auduma ar auduma krāsām zīmējām plakātu tētiem, kuru izlikām laukumā, un tas palika redzams arī brīvdienās kā sveiciens visiem garāmgājējiem.

Mēs, skolotājas, bijām sagatavojušas dažādas atrakcijas parkā: pie Putnu paviljona, mazās strūklakas, pie rata kokā. Spēlējām rotaļas: Ādamam bij septiņdēli, Putnu bolu (tautas bumbu), rakstījām vēlmes uz burvju puķēm un peldinājām, lai atveras vēlmju piepildījumam. Piknikā cepām desiņas, un Puļķu mīklas bulciņas. Arī šeit rīkojām atrakcijas ar bumbu. Gaisotne bija patiešām jauka, un bērni kopā ar tētiem un mammām baudīja saulaino septembra pēcpusdienu pat līdz pusastoņiem vakarpusē.

Ļoti interesanta un aktīva noritēja arī Pasaules Putras diena kopā ar 4. grupas bērniem. Iestādes laukumā spēlējām izzinošas spēles par Eko produktiem, no kuriem var pagatavot gardu putru, to marķējumu. Informējām par vairakkārt lietojamo iepirkuma maisiņu lietošanas nozīmi pretstatā vienreizlietojamajai plastmasai. Interesantas izvērtās atrakcijas ar dažādajām koka karotēm. Aizraujoša bija Lielā putras katla meklēšana, un vēlāk, garšojot putru, diskutējām, kādi produkti tajā izmantoti, kas to palīdzēja uzvārīt. Āra nodarbības iestādes laukumā bērniem paplašina viņu redzesloku par vides izglītības tēmām.

Sagatavoja: 5.grupas skolotāja Jolanta APSĪTE

Skip to content