Godina iedvesmojošos Alūksnes novada jauniešus - Alūksnes novads

Godina iedvesmojošos Alūksnes novada jauniešus

9.novembrī Alūksnē norisinājās pasākums “Iedvesmojošais jaunietis Alūksnes novadā”, kura ietvaros tika godināti jaunieši, kuri aktīvi iesaistījušies sabiedriskajā dzīvē.

Iedvesmojoša jaunieša titulu saņēma māsas Sigita un Agate Mūrnieces, kuras aktīvi darbojas Zeltiņu pagasta sabiedriskajā dzīvē. Viņas organizējušas vairākas tikšanās par videi draudzīgu dzīvesveidu, kā arī sportiskas aktivitātes un prāta spēles.

Laureātu vidū arī alūksniete Lauma Sliņķe.  Viņa aktīvi iesaistās brīvprātīgajā darbā, piedaloties dažādos pasākumos un vadot radošās darbnīcas.

Par aktīvu iesaisti ideju ģenerēšanā un pasākumu veidošanā kā viens no iedvesmojošiem jauniešiem sveikta saņēma Līga Puzule, kura turpina iesaistīties Alūksnes novada sabiedriskajā dzīvē ikdienā, studējot Rīgā.

Armīns Rēdelis ir sniedzis lielu ieguldījumu Alūksnes Bērnu un jauniešu (ABJC) projektu un iniciatīvu darbnīcā “10 kw radošo citronu” un “Jauno producentu apvienībā”. Viņš arī autors ABJC pasākumu video apskatiem un afišām, par ko Armīns saņēma Iedvesmojošā jaunieša balvu.

Par aktīvu iesaisti Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas un Alūksnes novada sabiedriskajā dzīvē balvu saņēma Anna Aizpuriete un Zanda Bērziņa. Meitenes kā pasākumu vadītājas brīvprātīgi piedalījušās tādu notikumu kā apbalvojuma “Sudraba zīle” pasniegšanas ceremonijas un Lāčplēša dienas pasākumu organizēšanā Alūksnē.

Balvu saņēma arī sabiedriski aktīvās jauniešu grupas. Ģimnāzijas vokālā studija “Anemones”, kura kā iedvesmojoši jaunieši sumināti par aktīvu iesaisti pasākumos ģimnāzijā, pilsētā un novadā.

Par sabiedriskās dzīves dažādošanu un popularizēšanu godināta “Liepnas jauniešu saime”, kas Liepnā rīko pavasara talkas, izveido atpūtas vietas, organizē apjomīgas sporta sacensības un palīdz līdzcilvēkiem dažādos darbos.

Līdzīgi kā Liepnā, arī Jaunannā dzīvo ļoti aktīvi jaunieši, kas apvienojušies jauniešu klubā “Tikšķis”. Jauniešu nesenākie darbi – sakopta un laivošanai attīrīta Pededzes upe, uzbūvēts plosts, iekārtota peldvieta un Zaķusala, kurā paši jaunieši organizē dažādas sportiskas aktivitātes. Par šo ieguldījumu balvu “Iedvesmojošais jaunietis Alūksnes novadā” arī Jaunannas jauniešu klubam “Tikšķis

Vairāk bilžu no pasākuma: https://www.facebook.com/Aluksnesnovads/

Skip to content