Izrādē Alūksnes Kultūras centrā improvizācijas teātra aktieris Kozmens runās par mīlestību, sievietēm un vidi - Alūksnes novads

Izrādē Alūksnes Kultūras centrā improvizācijas teātra aktieris Kozmens runās par mīlestību, sievietēm un vidi

Otrdien, 20.novembrī plkst. 18:30 Alūksnes Kultūras centra mazajā zālē skatītāji tiek aicināti uz izklaidējošu un vienlaikus dzīvesziņas pilnu izrādi “Vide Prožektoru Gaismās”.

Kāpēc veikalā nopērkami tikai taisni gurķi? Kāds ir printēšanai ekonomiskākais burtu fonts? Kas gan ir vairāk “pelnījis” ceļot – es pats vai mana ikdienas pārtika un apkārtējās lietas? Un, galu galā, kā iekarot sievietes sirdi, kura ir aktīva “zaļā” dzīvesveida piekritēja, – par šiem un līdzīgiem jautājumiem uz skatuves prātos Kozmens jeb Mārtiņš Kozlovskis, tautā iemīļots TV un radio raidījumu vadītājs, kā arī improvizācijas teātra “Spiediens” aktieris un “Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli” dalībnieks.

“Man patīk likt cilvēkiem smaidīt, arī pārsteigt skatītājus,” par savu darbu stāsta Mārtiņš. Videi draudzīgs dzīvesveids arī viņam nav svešs, tāpat kā ar to saistītie izaicinājumi: ”Mēs visi saprotam, ka dzīvot “zaļi” ir labi. Bet, tai pat laikā, mainīt ieradumus ir izaicinājums. Īstā dzīve notiek ārpus komforta zonas. Cīņa ar sevi un sevis pilnveidošana ir tas, kas maina pasauli!”

Mārtiņš, līdztekus izrāžu veidošanai, šovu un pasākumu vadīšanai, priecējis arī plašāku publiku, vadot TV un radio raidījumus, kā piemēram, “Iekodies Latgalē” (jebĪsakūd Latgolā”) atklādams latgaliešu ieražas un gardumus, vadījis TV spēli “Ciemos”, kā arī dzirdams Radio Naba raidījumā “Nabrīts”.

Pēc mākslinieciskās daļas izskaņas skatītāji aicināti tikties ar Alūksnes novada pašvaldības, SIA “Pilsētvides Serviss” un Latvijas Sarkanā Krusta Alūksnes nodaļas pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējas šķirot atkritumus, kliedētu mītus par šķirošanu un apzinātu iespējas produktu dzīvescikla pagarināšanai (būvmateriālu utilizācija, drēbju nodošana mazturīgajiem, veco telefonu nodošana otrreizējai pārstrādei utml.).

Arī iedzīvotāji aicināti dalīties ar pozitīvu pieredzi, kā ikdienas situācijās var rīkoties videi draudzīgi.

Projekta veidotāji sadarbībā ar Latvijas Vides Aizsardzības fondu un biedrību Latvijas Mazpulki vēlas rosināt rūpēties par apkārtējo vidi, popularizēt resursu efektīvāku, vairākkārtēju izmantošanu un palielināt zināšanas par klimata pārmaiņām, īpaši akcentējot praktisko jomu – atkritumu šķirošanu; videi, katra cilvēka veselībai un “maciņam draudzīgu” paradumu veidošanu.

Biedrība Latvijas Mazpulki ir lielākā bērnu un jauniešu organizācija Latvijā, kuras misija ir videi draudzīga rīcība ikdienā un labāka dzīve Latvijas laukos.

Projektu atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Pasākumā ieeja bez maksas.

Skip to content