RUDENTIŅŠ, BAGĀTS VĪRS, DAUDZ TU VEDI VEZUMĀ! - Alūksnes novads

RUDENTIŅŠ, BAGĀTS VĪRS, DAUDZ TU VEDI VEZUMĀ!

Nu, kad laukus klāj pirmais sniegs, varam ieskatīties, cik bagāta raža pagrabā, jo 5. grupas bērni aktīvi iesaistījās rudens ražas novākšanas darbos gan tuvākā, gan tālākā apkārtnē.

Darbojoties izpētīja, izzināja visus interesējošos jautājumus par rudens bagātībām –  dārzeņiem un augļiem – kā tie aug, kā tos novāc, kādēļ tie nepieciešami, kādas ir to uzturvērtības, un kas ir ekoloģiski audzēts produkts.

 Interesanti bija katra bērna pieredzes stāsti par saviem dārziem un mazdārziņiem. Grupā veidojām izstādi no interesantiem dārzeņiem, dažiem bija palaimējies atrast arī Jumīti.

Ar lielu aizrautību bērni novāca ķirbju ražu iestādes komposta kaudzē, svēra tos, salīdzināja pēc lieluma, vienojās, ko no tie var pagatavot.

Bērni, kopā ar 4.grupas draugiem, labprāt palīdzēja novākt burkānu ražu Birutas tantes piemājas dārziņā, palīdzot vecākam cilvēkam rudens darbos.

Radošajā darbībā bērni veidoja, zīmēja, aplicēja rudens bagātības un mēs piedalījāmies SIA “ Gudra galva” organizētajā konkursā „Dārzeņi”, mūsu darbus novērtēja un mēs ieguvām balvu, par kuru esam ļoti priecīgi!

Sagatavoja: 5.grupas skolotājas Sanita APŠUSALA, Jolanta APSĪTE

 

Skip to content