No 1. janvāra izmaiņas sabiedriskā transporta biļešu cenās pilsētā - Alūksnes novads

No 1. janvāra izmaiņas sabiedriskā transporta biļešu cenās pilsētā

Alūksnes novada pašvaldība saņēmusi Vidzemes plānošanas reģiona informāciju, ka no 2019. gada 1. janvāra Alūksnes pilsētas teritorijā kursējošajos sabiedriskā transporta maršrutu (Alūksne-Kalnadruvas-Kapsēta-Alūksne un Alūksne-Kolberģis-Slimnīca-Alūksne) autobusos biļetes cena no 55 centiem pieaugs līdz 60 centiem, savukārt bagāžas biļetes cena sabiedriskajos pārvadājumos būs noapaļota līdz 10 centiem.

– Sakarā ar nepietiekamu finansējumu reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta nodrošināšanai Sabiedriskā transporta padome uzdeva VSIA “Autotransporta direkcija” iesniegt priekšlikumus, lai iekļautos piešķirtā finansējuma apmērā. Ministru kabineta noteikumu Nr.435 “Kārtība, kādā nosaka un kompensē ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu saistītos zaudējumus un izdevumus un nosaka sabiedriskā transporta pakalpojuma tarifu” 17.2. apakšpunkts paredz, ka gadījumā, ja no gadskārtējā valsts budžeta piešķirtie līdzekļi nav pietiekami, lai kompensētu pārvadātājiem zaudējumus par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu, viens no pasākumiem ir pārskatīt plānotos tarifus (braukšanas maksu) nākamajam gadam. Ņemot vērā šo noteikumu normu un Sabiedriskā transporta padomes uzdoto pienākumu, VSIA “Autotransporta direkcija” sagatavoja priekšlikumus iespējamai braukšanas maksu palielināšanai. Sabiedriskā transporta padomes sēdē tika atbalstīts piedāvātais risinājums palielināt minimālo maksu reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos Rīgas, citu republikas pilsētu un reģionālās attīstības centru teritorijās, – izmaiņas braukšanas maksās skaidro VSIA “Autotransporta direkcija” pārstāvis Jānis Lagzdons.

Tātad no 1. janvāra braukšanas maksa mainīsies reģionālajiem vietējās nozīmes pārvadājumiem visos reģionālās attīstības centros, Rīgas teritorijā – no 0,80 eiro uz 1,00 eiro, kā arī citās republikas nozīmes pilsētās – no 0,60 eiro uz 0,70 eiro.

Sagatavojusi: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content