Alūksni apmeklēja Norvēģijas vēstnieks - Alūksnes novads

Alūksni apmeklēja Norvēģijas vēstnieks

Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers (atēlā no labās) un Norvēģijas vēstnieks Kristians Ēdegors

Otrdien, 8. janvārī, Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers tikās ar Norvēģijas vēstnieku Latvijā Kristianu Ēdegoru un Norvēģijas aizsardzības atašeju Eisteinu Limosetu.

Norvēģijas pārstāvji iepazīšanās vizītē apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolu un šī apciemojuma ietvaros notika tikšanās arī ar pašvaldības vadības pārstāvi. Vēstnieks sarunas laikā uzsvēra, ka amatā ir kopš aizvadītā gada augusta, un vēlas savas darbības laikā iespējami vairāk iepazīt Latviju. Arī vizītei Alūksnē galvenais mērķis bija iepazīties ar šeit izvietoto militāro bāzi un novadu.

Vēstnieks novērtēja Alūksnes atpazīstamību sakarā ar tās bagāto vēsturi un interesējās par atpūtas un tūrisma pakalpojumu piedāvājumu apkārtnē. Dz. Adlers iepazīstināja viesus ar tūrisma attīstību novadā, uzņēmējdarbības vides izaugsmi un nozīmīgākajiem pašvaldības plānotajiem projektiem nākotnē. Ņemot vērā Alūksnes atrašanās vietu Latvijas ziemeļaustrumos un šejienei raksturīgos ziemas apstākļus, vēstnieks interesējās par biatlona un slēpošanas iespējām un to attīstību šai teritorijā. Viesi labprāt uzzināja informāciju par Alūksnes ezeru un projektiem, kas saistīti ar zivju resursu atjaunošanu un ezera vides uzlabošanu.

Sarunas laikā puses apsprieda pašvaldības pieredzi Eiropas Savienības projektu īstenošanā, diskutēja par iespējām un plāniem piesaistīt pašvaldības projektiem arī Norvēģijas finansējumu un sadarbības partnerus, kā arī apsprieda citus jautājumus.

 

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content