DECEMBRIS “LAIMĪGĀS ZEMES” GRUPĀ - Alūksnes novads

DECEMBRIS “LAIMĪGĀS ZEMES” GRUPĀ

Šī mēneša tēma 10.grupai bija „Ziemassvētku gaidīšana”. Kopā ar bērniem veidojām sarakstu, kas ir jāpaveic, gaidot Ziemassvētkus. Tad sākām veikt dažādus darbiņus – bērni izgatavoja Adventes kalendāru, kuru vēlāk vecāki piepildīja ar interesantām idejām, uzdevumiem, rotaļām, dāvanām un citiem pārsteigumiem. Piedalījāmies iestādes egles iedegšanas svētkos, vērojām Rūķu gājienu iestādes teritorijā, grupā tapa sava Rūķu grāmata.

Tuvojoties svētkiem, uzposām savu grupu, to rotājot ar pašu gatavotām rotām no dabai draudzīgiem materiāliem – skaistām sniegpārslām no dzijas un kociņiem, garderobi –  ar čiekuru briežiem, kāpņu telpu – ar zīļu rūķēniem, grupas eglīti –  ar sniegavīriem, kas gatavoti no korķiem.

Bērni čakli darbojās ar dažādām cepumu formiņām, gatavojot piparkūkas un grupas telpu piepildīja piparkūku smarža.

Ar Ziemassvētku tradīcijām bērnus iepazīstināja gan Alūksnes muzejā, gan Alūksnes bānīša stacijas bagāžas šķūnī, kur Rūķi aicināja bērnus iet rotaļās, cept piparkūkas, gatavot sveces.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā pie mums ciemojās policijas darbinieki, kuri atgādināja par drošības noteikumu ievērošanu ziemā un bibliotēkas Rūķis, kas pateicās par darbu bērnu žūrijā.

Devāmies kopā ar bērniem uz mežu, ar cienastu meža zvēriem, pa ceļam vērojot dažādas pēdas sniegā. Priecājāmies par sniegu, būvējām, cēlām dažādas sniega figūras.

Ziemassvētkus sagaidījām ar jauku izrādi pēc N.Kalninska grāmatas „Zaķa Garauša laimes zeme” motīviem, kurā pasaku tēli iesaistīja bērnus dziesmās un dejās. Tas bija īsts pārsteigums gan bērniem, gan vecākiem svētkos, kā arī rosināja nopietni padomāt par attieksmi pret dzimto vietu un dabu.

 Gribās teikt lielu paldies grupas vecākiem par sadarbību, par atbalstu Ziemassvētku gaidīšanas laikā, par Adventes kalendāra tapšanu! Īpašs paldies Roberta mammai par noorganizēto ekskursiju uz bānīša staciju, Anrija mammai par iespēju apmeklēt Alūksnes policiju un iepazīt policista darbu, Oļega mammai par skaisto piparkūku namiņu. Paldies!

10.grupas skolotājas Indra FRUNZA, Gita SELGA

Skip to content