Alūksnē 2. martā notiks slēpojums “Alūksnes ziema 2019” - Alūksnes novads

Alūksnē 2. martā notiks slēpojums “Alūksnes ziema 2019”

FOTO: Māris Šļivka un no Igora Martinova personīgā albuma

Latvijas biatlona izlases līdera Andreja Rastorgujeva dzimtajā trasē Alūksnes novada ziemas sporta centrā “Mežinieki” ziema turpinās pilnā sparā, un 2. martā visi slēpošanas cienītāji gaidīti uz tradicionālo slēpojumu “Alūksnes ziema 2019”.

– Lai gan citviet Latvijā sniega sega ir ievērojami sarukusi, Alūksnē tā joprojām ir pietiekami noturīga, lai šīs nedēļas nogalē varētu notikt ilgi gaidītais slēpojums “Alūksnes ziema”. Esam ieguldījuši daudz darba, sagatavojot trases – tās tiek rūpīgi uzturētas, lai sestdien sagaidītu slēpotājus no visas Latvijas. Tā kā šī ir biatlonista Andreja Rastorgujeva māju trase, iespējams, ka sagaidīsim arī viņa piedalīšanos šajā tradicionālajā ziemas pasākumā, kas Alūksnē notiek jau vairāk nekā 30 gadus. Interesanti, ka pasākumā piedalīsies arī viens no vadošajiem kanikrosa speciālistiem Latvijā, alūksnietis Igors Martinovs, kurš sacensībās ieradīsies kopā ar suni un tajās arī startēs, – uzsver Alūksnes novada pašvaldības sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.

Sacensību dalībniekiem informācija par pieteikšanos: https://lof.lv/aluksnes_slepojums/. Slēpojumā aicināti piedalīties visi interesenti dažādās vecuma grupās, sākot no pašiem mazākajiem. Mazajiem slēpotājiem būs trīs vecuma grupas, savukārt pieaugušie varēs sacensties sieviešu konkurencē septiņās, bet vīru konkurencē – astoņās vecuma grupās.

Atkarībā no vecuma grupas un sagatavotības pakāpes mazākie sacensību dalībnieki slēpos puskilometra un kilometra distanci, bet pieaugušie – 3, 10 vai 15 kilometrus. Ierobežotā skaitā pieejams arī slēpju sagatavošanas pakalpojums veikalā “Sportam un atpūtai” Pils ielā 70, Alūksnē.

Jāpiebilst, ka Alūksnes novadā deklarētajiem bērniem un skolēniem dalība slēpojumā ir bez maksas, savukārt pieaugušajiem, kas dzimuši 1997. gadā un vecākiem, jāmaksā 50% no dalības maksas.

Trīs godalgoto vietu ieguvēji visās grupās saņems organizatoru sarūpētas balvas. Katrs dalībnieks pēc finiša saņems arī īpašu piemiņas medaļu, varēs cienāties ar organizatoru sarūpēto spēka putru un tēju.

Slēpojumu organizē Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļa, Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skola un biedrība “Alūksnes novada attīstībai”.

 

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content