Turpinās veselības veicināšanas pakalpojumu centra projektēšana - Alūksnes novads

Turpinās veselības veicināšanas pakalpojumu centra projektēšana

Alūksnes novada pašvaldība turpina gatavošanos plānotajam veselības veicināšanas pakalpojumu centra izveides projektam Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām”” ietvaros.

Projekta īstenošanai izvēlēta piemērotākā pašvaldības un uzņēmēja – investora tiesisko attiecību forma – objektu uzbūvēs pašvaldība un iznomās to investoram, kura pienākums būs investēt ne mazāku summu kā pašvaldības ieguldītais ERAF finansējums.

Šobrīd notiek veselības veicināšanas centra projektēšana. Pēc iepirkuma procedūras līgums par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzības veikšanu noslēgts ar SIA “K IDEA”. Noslēgti līgumi par apbūves tiesības piešķiršanu braucamā ceļa izbūvei. Pēc iepirkuma procedūras par braucamā ceļa būvprojekta izstrādi un autoruzraudzības veikšanu noslēgts līgums ar SIA “BM – projekts”.

Tautsaimniecības komitejas sēdē februārī SIA “K IDEA” pārstāvis Andris Kokins prezentēja plānoto veselības veicināšanas pakalpojumu centra projektu. Veselības veicināšanas pakalpojumu centrs sastāvēs no diviem korpusiem. To fasādes būs vienkāršas, askētiskas, kam plānots izmantot termiski apstrādātu koksni, vizuāli radot veca šķūņa motīvu, kas iederēsies ezera krasta ainavā. Viena no objekta fasādēm būs vērsta pret ezeru. Kopējais ēkas augstums plānots 15 metri, kas saistīts ar būves iekšienē ierīkojamo slidkalniņu.

Plānotais Veselības veicināšanas pakalpojumu centrs ietvers slēgtā peldbaseina daļu, kas izbūvējama pirmajā kārtā, un ārtelpas rekreācijas zonu otrajā kārtā.

Ēkā būs baseins ar četriem 25 m gariem celiņiem, 10x5m lielu bērnu baseinu peldēšanas apmācībai, rekreācijas zonu ar vairāku veidu hidromasāžas baseiniem un pirts telpām, fitnesa zāli, aerobikas zāli, ģērbtuvēm, dušas telpām, telpu kafejnīcai, treneru un personāla telpu, medpunktu un virkni citu telpu, ko nosaka šāda rakstura būves tehnoloģiskie risinājumi. Baseina griestiem plānots izmantot arī tepat Alūksnes novadā radītu izejmateriālu – fibrolīta plāksnes, kas labi kalpo telpās, kurās vajag samazināt akustiku.

Otra būvniecības kārta paredz ārtelpas rekreācijas zonas ierīkošanu. Šī zona sastāvēs no āra baseina, hidromasāžas baseina un sauļošanās terases. Ārtelpas daļu apmeklētāji varēs izmantot, sākot no pavasara līdz rudenim, jo āra baseini būs apsildāmi un plānots, ka viens no tiem tiks apsildīts visu gadu. Teritorijas labiekārtojumā paredzētas autostāvvietas, velonovietnes, soliņi, apstādījumi, teritorijas apgaismojums un videonovērošana.

Atstatus no veselības veicināšanas kompleksa uz pašvaldības zemes netālu no slimnīcas paredzēts izbūvēt katlu māju, kurā nepieciešamības gadījumā būs iespējams izvietot otru apkures katlu un palielināt jaudu, ja šajā teritorijā notiks plašāka attīstība un siltumenerģiju varēs piegādāt arī citiem objektiem. Notekūdeņus paredzēts aizvadīt centralizētajā kanalizācijas sistēmā.

Par tālāko projekta īstenošanas norisi komitejas sēdē informēja Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers, kurš uzsvēra, ka, tiklīdz būs izstrādāts būvprojekts un tas saskaņots attiecīgajās instancēs, pašvaldība to nodos sertificētam vērtētājam nekustamā īpašuma novērtēšanai. Kad būs zināms objekta vērtējums, pašvaldība organizēs nomas tiesību izsoli, kuras rezultātā tiks noslēgts sadarbības līgumu par pašvaldības īpašuma nodošanu komercdarbībai investoram. Pēc sadarbības līguma noslēgšanas pašvaldība iesniegs projektu Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā vērtēšanai un apstiprināšanai. Paralēli tam tiks organizēts būvdarbu iepirkums, kura rezultātā attiecīgi norisināsies būvniecības process. Pēc objekta būvniecības to pašvaldība nodos investoram darbības uzsākšanai. Šobrīd indikatīvās projekta izmaksas ir ap 8,5 miljoni eiro, no kā 3,1 miljons plānots ERAF finansējums, bet 5,4 miljoni pašvaldības ieguldījums.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content