Aprīlī bez maksas būs pieejamas veselīga uztura nodarbības - Alūksnes novads

Aprīlī bez maksas būs pieejamas veselīga uztura nodarbības

25.03.2019.

 Aprīlī daudzviet novadā norisināsies bezmaksas interaktīvas uztura nodarbības, kas būs paredzētas dažādām mērķauditorijām.

Veselīgs uzturs jaunajām ģimenēm

 Nodarbību teorētiskajā daļā tiks atbildēts uz šādiem jautājumiem – kas ir veselīgs, sabalansēts un pilnvērtīgs uzturs? Kā pārbaudīt, vai ēdu pareizi? Kāpēc nepieciešamas regulāras un pilnvērtīgas maltītes? Kādas sekas var radīt uzturvielu nepietiekamība? Kāpēc analizēt produktu sastāvu? Kā atpazīt un ieraudzīt slēptus taukus, cukuru un sāli? Vai TV skatīšanos un telefona lietošanu drīkst apvienot ar ēšanu? Vai skaistam ēdiena noformējumam ir nozīme? Vai ēdiena gatavošanā un noformēšanā var iesaistīties visa ģimene?

 Nodarbību praktiskajā daļā – meistarklasē – kopīgi tiks gatavota ekonomiska, ātri pagatavojama maltīte, uzmanību pievēršot arī ēdiena noformēšanas un dekorēšanas procesam.

Nodarbību laiki

Datums

Vieta

Laiks

8. aprīlis

Mālupes Saieta nama zālē

17.00-20.00

8. aprīlis

Alūksnes Kultūras centra disko zālē

17.00-20.00

8. aprīlis

Alsviķu kultūras nama zālē

17.00-20.00

9. aprīlis

Kolberģa tautas nama zālē

17.00-20.00

10. aprīlis

Jaunannas tautas nama zālē

17.00-20.00

 

Veselīgs uzturs vecuma grupai virs 54 gadiem

 Nodarbību teorētiskajā daļā tiks atbildēts uz šādiem jautājumiem – kādas izmaiņas notiek seniora organismā? Kā senioram izveidot sabalansētu  ēdienkarti? Vai veselīgs var būt ekonomisks? Kā ēdiens ietekmē mūsu veselību? Kā ēst garšīgi un veselīgi? Kādi ir ieteikumi veselīgākām ēdiena izvēlēm?

 Nodarbību praktiskajā daļā – meistarklasē – tiks mācīts aizstāt neveselīgos gaļas izstrādājumus ar viegli pagatavojamiem un gardiem smēriņiem. Tiks gatavoti veselīgi našķi, lai priecētu sevi un varbūt sagatavotu kādam veselīgu dāvaniņu.

 

Nodarbību laiki

Datums

Vieta

Laiks

8. aprīlis

Liepnas tautas nama zālē

16.00-19.00

9. aprīlis

Veclaicenes tautas nama zālē

16.00-19.00

10. aprīlis

Alūksnes Kultūras centra disko zālē

16.00-19.00

11. aprīlis

Pededzes tautas nama zālē

16.00-19.00

24. aprīlis

Zeltiņu tautas nama zālē

16.00-19.00

 

Veselīgs uzturs skolēniem un viņu vecākiem

  Laika posmā no 8. līdz 25. aprīlim uztura nodarbības norisināsies visās Alūksnes novada vispārējās izglītības iestādēs. Nodarbības norisināsies mācību stundu laikā, tajās ir iespēja piedalīties arī skolēnu vecākiem. Nodarbības tiks pielāgotas skolēnu reālajām ikdienas vajadzībām, atbilstoši vecuma grupām (1.-4. klase, 5.-6. klase, 7.-9. klase un 10.-12. klase). Tās tiks dalītas 2 daļās – teorētiskā un praktiskā. Visiem dalībniekiem tiks sniegts ieskats par veselīgu, sabalansētu uzturu un ēšanas paradumiem – par piemērotākajiem un uzturvielām bagātākajiem pārtikas produktiem, skolēnu vecumam atbilstošākās ēdienkartes izveidi, kā arī citiem jautājumiem, kas noderīgi visu vecumu skolēniem un viņu vecākiem.

Interesentiem par nodarbību laikiem sazināties ar attiecīgās skolas skolotājiem!

Visas nodarbības ir bez maksas!
Nodarbības tiek īstenotas ESF projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/005
“Dzīvo vesels Alūksnes novadā!” ietvaros.

Skip to content