Ko domā jaunieši Alūksnē? Nāc un uzzini 17. aprīlī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā - Alūksnes novads

Ko domā jaunieši Alūksnē? Nāc un uzzini 17. aprīlī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā

Ko domā jaunieši Alūksnē? Nāc un uzzini 17. aprīlī plkst. 9.20 Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā

Stundas ietvaros skolēni piedalīsies vēlēšanu ĢENERĀLMĒĢINĀJUMĀ.

  • Atklātā stundas tēma: Vēlēšanas kā līdzdalības forma demokrātiskā sabiedrībā. Atklātās stundas viesis: Edgars Klētnieks, Latvijas Debašu asociācija “QUO Tu domā?”
  • Ar savu pieredzi un Eiropas stāstu dalīsies arī biedrības “Alūksnes nevalstisko organizāciju centrs” un nodibinājuma “Alūksnes un Apes novada fonds” projektu vadītāja Ilze Zvejniece.

 

Atklātās stundas tiek rīkotas Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu programmas ietvaros. Programmas mērķis ir jauniešos veicināt apziņu par sevi kā nozīmīgu Eiropas Savienības daļu, rosināt izpratni par sabiedrībā notiekošo un motivēt līdzdarboties. Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas ir Eiropas Savienības mēroga programma, kuru sadarbībā ar pedagogiem 70 Latvijas skolās, arī Alūksnē, īsteno Eiropas Parlamenta birojs Latvijā. Plašāk: http://ttimv.eu/qfSu

 

Atklātās stundas laikā Jums būs iespēja izzināt jauniešu domām par Eiropas jautājumiem, lai tālāk motivētu, iedrošinātu arī sabiedrību savā pilsētā vai novadā apdomāt Eiropas Savienības lomu ikviena iedzīvotāja ikdienā un veicinātu iesaistīties 25. maijā notiekošajās Eiropas vēlēšanās.

Atklāto stundu temati un norises datumi Latvijā pieejami šeit: http://epfacebook.eu/qfRP.

 

Uz Atklātajām stundām ir aicināts ikviens interesents! Ņemot vērā, ka vietu skaits ierobežots, aicinām informēt par dalību pasākumā pa tālruni +371 29633009 vai e-pastu lauma.legzdina@vilands.lv.

Skip to content