Sakarā ar laika apstākļiem ir izmaiņas 4. maija pasākumos Alūksnē - Alūksnes novads

Sakarā ar laika apstākļiem ir izmaiņas 4. maija pasākumos Alūksnē

Vēsais pavasaris mums ir radījis mazas grūtības un Baltā galdauta pikniks dabā mums iet secen. Tomēr organizatori ir izdarījuši visu, lai turpinājumā Alūksnes Kultūras centra telpās mums būtu gan Baltais galds, gan maize, medus un piens, cienasti no pagastiem, Alūksnes senie danči, aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, izstāde, fotostāsts.

Pacietīsim mazās neērtības, saprotot situāciju, un ļausimies priekam!

4. maijā Alūksnes novada iedzīvotāji ar dažādām norisēm Alūksnes Kultūras centrā un pie tā aicināti kopīgi svinēt Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu. Svētku reizē pašvaldības apbalvojumus “Pagodinājums izglītībā”, “Pagodinājums uzņēmējdarbībā”, “Pagodinājums kultūrā” un “Pagodinājums sportā” saņems 19 personas, novada deju kolektīvi priecēs ar koncertu “Kopīga ieelpa”, savukārt pēcpusdienā novada iedzīvotāju ģimenes aicinātas uz Baltā galdauta svētku pikniku turpat pie Kultūras centra. Šie būs arī vieni no Alūksnes novada desmitgadei veltītā cikla pasākumiem. Lietaina un auksta laika dēļ ir iespējama atsevišķu svētku norišu pārcelšana no āra uz iekštelpām.

Svētku pasākums, kurā pasniegs pašvaldības apbalvojumus, Alūksnes Kultūras centrā sāksies pulksten 13.00. Tas noslēgsies ar novada deju kolektīvu koncertu “Kopīga ieelpa”. No pulksten 15.00 līdz 18.00 turpat pie Alūksnes Kultūras centra notiks Baltā galdauta svētku pikniks, kurā aicināti piedalīties lieli un mazi, pilsētas un novada pagastu iedzīvotāji, draugi un ģimenes, lai kopīgi svinētu Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu. Savukārt pulksten 16.00 Alūksnes Kultūras centra foajē atklās retrospektīvu fotoatskatu uz desmit gadiem Alūksnes novadā, bet pēc tam uz lielā ekrāna būs iespēja ar fotogrāfiju palīdzību atskatīties uz desmit gadu svarīgākajiem notikumiem novadā.

 – Šogad 4. maiju svinēsim ar svētku pikniku, tādēļ aicinām ņemt līdzi visu nepieciešamo – segas vai pledus, uzkodas un labu garastāvokli, jo piknika atmosfēra būs tik laba, cik labu paši to radīsim! Piknikā piedalīsies novada deju kolektīvi un Rīgas muzikālā apvienība “Dzilna”, ar kuriem kopā varēs izdancot senos Alūksnes novada dančus. Būs dažādas radošas aktivitātes bērniem un ģimenēm, pagastu un pilsētas sadraudzība pie kopīgi klāta baltā saimes galda, Alūksnes Kultūras centrā arī bufete ar launaga piedāvājumu, bet pirmo zaļumballes valsi varēs uzgriezt grupas “Kruīzs” pavadījumā, – par svētku norisēm Alūksnē stāsta pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte.

Aizvadītajā gadā pašvaldība sāka jaunu tradīciju – pašvaldības apbalvojumus labākajiem un veiksmīgākajiem četrās minētajās nozarēs par iepriekšējā gada veikumu pasniegt 4. maija svētku pasākumā. Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus apmeklēt apbalvojumu pasniegšanas ceremoniju un sumināt apbalvojumu saņēmējus.

Šogad pašvaldības apbalvojumu “Pagodinājums izglītībā” saņems trīs pedagogi – Strautiņu pamatskolas skolotāja Gunta Epnere nominācijā “Skolotāja personība – iedvesmotāja pārmaiņām”, Alūksnes Mūzikas skolas skolotājs Zigmārs Krūmiņš par ieguldījumu un sasniegumiem darbā ar talantīgiem izglītojamiem un Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas basketbola treneris Uldis Jauniņš par jaunā skolotāja radošu, mūsdienīgu, efektīvu un profesionālu darbu. Savukārt nominācijā “Gada notikums izglītībā, kas sekmējis pieejas maiņu mācību un audzināšanas darbā” apbalvos divu bērnudārzu – Malienas pirmsskolas izglītības iestādes “Mazputniņš” un Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” kolektīvus. “Mazputniņš” 2018. gada rudenī ieviesa “FasTracKids” starptautiskas bērnu agrīnās attīstības programmas, kas ļauj interaktīvā veidā bērniem apgūt kompetencēs balstītu izglītības programmu, savukārt “Sprīdītis”, kas otro gadu darbojas Ekoskolu programmā, pērn saņēma Zaļā karoga apbalvojumu.

“Pagodinājumu kultūrā” nominācijā “Izaicinājums kultūrā” saņems Veclaicenes pagasta tautas nama deju kolektīvs “Korneti”, kas īpašs ar to, ka tajā dejo igauņu tautības cilvēki. Šis kolektīvs ar savu mērķtiecību izcīnīja tiesības pārstāvēt Alūksnes novadu Dziesmu un deju svētkos, un ar savu īpašo sastāvu raisīja lielu interesi no mediju puses. Apbalvojumu nominācijā “Augsti sasniegumi kultūrā un radošā aktivitāte” saņems Kolberģa tautas nama bērnu muzikālais kolektīvs, kurā dzied Tīna Sloģe, Elizabete Baldiņa un Liega Emīlija Zālīte un viņu vadītāja Inese Krūmiņa. Nominācijā “Izcilība novadpētniecībā un kultūrvēsturisko vērtību popularizēšanā” apbalvos Alūksnes pilsētas bibliotēkas bibliogrāfi Maiju Semjonovu. Savukārt nominācijā “Gada notikums kultūrā” pasniegs apbalvojumu par grāmatas “No Apukalna veroties. Alūksnes novada malēnieši toreiz un tagad” izdošanu, grāmatas izdevējs – Jaunlaicenes muižas muzejs.

Apbalvojumu “Pagodinājums uzņēmējdarbībā” 4. maijā saņems Ņinas Belmanes zemnieku saimniecība “Jaunsvari” no Jaunannas pagasta par godprātīgu un noturīgu komercdarbību lauksaimnieciskajā ražošanā, SIA “LINDEN” nominācijā “Jauns pienesums Alūksnes novada ekonomikas attīstībā un darba vietu radīšanā”, SIA “LABĀKIE DRAUGI” par noturīgu un uzticamu komercdarbību nozarē, saimnieciskās darbības veicējs Jurijs Marinovs nominācijā “Pakalpojumu sniedzējs kultūrā”, bet nominācijā “Atbalsts mārketingā Alūksnes novada tūrisma nozares izaugsmes veicināšanai” apbalvojumu saņems Anda Treija un radošā komanda.

Savukārt apbalvojumu “Pagodinājums sportā” par izcilību sportā, radošumu un atbalstu Alūksnes novada tēla veidošanā un popularizēšanā saņems izcilais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, nominācijā “Jaunais talants sportā” apbalvos Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas biatlona nodaļas audzēknes Sanitu un Sandru Buliņas, nominācijā “Gada sporta treneris” apbalvos Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas biatlona nodaļas treneri Sergeju Sverčkovu, savukārt nominācijā “Gada sporta komanda” – zemledus makšķerēšanas komandu “C.ALBULA/Alūksne”.

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Skip to content