Pilsētas svētkos peldvietā “Vējiņš” norisināsies nebijis saulrieta koncerts - Alūksnes novads

Pilsētas svētkos peldvietā “Vējiņš” norisināsies nebijis saulrieta koncerts

  Svētdien, 4. augustā Alūksnes pilsētas svētku noslēdzošajā dienā plkst. 19.00 peldvietā “Vējiņš” norisināsies akustisks mierīgās mūzikas vakars “Saulrieta sesija”, kurā kā galvenais viesis uzstāsies Latvijā zināmais dziesminieks Kārlis Kazāks. Pirms viņa ar populārām melodijām iepriecinās alūksniete Una Tomiņa, bet īpašās viešņas statusā uzstāsies Sanija Būmane.

Pasākumam īpašu garšu piešķirs tā skatuve, kura atradīsies uz plosta “Kaija” klāja, savukārt klausītāji aicināti ierasties peldvietā “Vējiņš”. Kā pirmā uz plosta uzstāsies alūksniete Una Tomiņa, viņa koncerta apmeklētājus priecēs ar visā pasaulē zināmām un arī latviskām melodijām. Pēc U. Tomiņas pasākuma apmeklētājus iepriecinās Sanija Būmane, kura, lai arī nāk no Alūksnes – sevi dēvē kā atvērtu mūziķi, kura nepieder vienai konkrētai pilsētai, jo ilgus gadus pavadījusi ārvalstīs, kur dzīvojusi un muzicējusi. Viņa  priecēs “Ar Savu Stāstu”, izpildot tautas mūziku, Imanta Kalniņa melodijas un savu orģinālmūziku. Saniju papildinās ģitārists Jānis Pastars.

Sagaidot saulrietu, koncerta noslēdzošajā daļā uz improvizētās skatuves muzicēs Kārlis Kazāks, lai pateiktu paldies brīnišķīgajai pilsētai par aizvadītajiem svētkiem, bet saulei un vietējiem iedzīvotājiem par siltumu. Kārlis Kazāks alūksniešiem nav svešs, jo Alūksnes pusē viesojies projekta “Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku” ietvaros un vietējai malēniskajai izloksnei par godu sarakstījis dziesmu “Tuo ari bous”. Šoreiz K. Kazāks Alūksnē viesosies, lai iepriecinātu koncerta “Saulrieta sesija” apmeklētājus.

Skatītāji plkst. 19.00 aicināti pulcēties pludmalē “Vējiņš”, līdzi ņemot visu nepieciešamo brīvdabas koncertam – ērtu apģērbu, segas vai pledus un saliekamos krēslus. Koncertu organizē radošā apvienība “Jaunā strāva” un draugi no “Dead people festival”, kurā apvienojušies aktīvi alūksnieši ar mērķi dažādot kultūras pasākumu klāstu. Pasākumu atbalsta Alūksnes pašvaldība un Alūksnes bērnu un jauniešu centrs. Koncerta laikā darbosies bufete. Ieeja par ziedojumiem.

Skip to content