Ūdens skaitītāji ārkārtējās situācijas laikā nav jāmaina - Alūksnes novads

Ūdens skaitītāji ārkārtējās situācijas laikā nav jāmaina

 Atsevišķajos īpašumos esošos ūdens patēriņa skaitītājus, kam verificēšanas termiņš ir beidzies pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas vai beidzas tās laikā, jāverificē vai jānomaina triju mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas beigām.

 Savukārt, ja verificēšanas termiņš beidzas nepilnu triju mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas beigām, tad skaitītāju atkārtotās verificēšanas veikšanas termiņš attiecīgi tiek pagarināts, lai verificēšanu varētu nodrošināt triju mēnešu laikā. Aprēķinot apmaksājamo daļu par pakalpojumu, kas saņemts līdz verificēšanai, ņem vērā arī šo ūdens patēriņa skaitītāju rādījumus.

 Šādas izmaiņas sakarā ar ārkārtējo situāciju valstī nosaka Ministru kabineta noteikumos Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” izdarītie grozījumi.

 SIA “Rūpe” klienti neskaidrību gadījumā aicināti zvanīt uz uzņēmuma klientu apkalpošanas tālruņiem – 64381089, 64381086, 28391302, 26384360.

 SIA “Alūksnes nami” informē, ka skaitītāju verificēšanu ārkārtējās situācijas laikā neveic, izņemot avārijas situācijas un īpašus gadījumus, ja klients un apsaimniekotājs par pakalpojumu ir vienojušies un nepastāv īpaši riski. Tālrunis uzziņām: 64321456, e-pasts: aluksnes.nami@aluksnesnami.lv.

 Tāpat arī noteikumos iestrādāta norma, ka, ja dzīvokļa īpašnieks ārkārtējās situācijas laikā nav iesniedzis informāciju par ūdens patēriņa skaitītāja rādījumu pārvaldnieka noteiktajā kārtībā un termiņā, vai šo informāciju nevar iesniegt skaitītāja darbības traucējumu dēļ, kā arī šo pašu Ministru kabineta noteikumu 28. punktā noteiktajā kārtībā nav informējis par prombūtni, tad ūdens patēriņu dzīvokļa īpašniekam aprēķina, ņemot vērā konkrētā atsevišķā īpašuma vidējo ūdens patēriņu par pēdējiem trim mēnešiem, kuros nav piemērots šo noteikumu 19.punkts.

 

Skip to content