Ieviesti vairāki ierobežojumu atvieglojumi - Alūksnes novads

Ieviesti vairāki ierobežojumu atvieglojumi

Ārkārtējai situācijai Latvijā turpinoties arī pēc 12. maija, valdība ir ieviesusi virkni ierobežojumu atvieglojumu, kas pieļaujami pie drošības noteikumu ievērošanas arī turpmāk. No rītdienas, 13. maija, Alūksnes novadā tiek atcelti ierobežojumi attiecībā uz skatu torņiem, dabas mājām, stadioniem un sporta laukumiem, rotaļu laukumiem un arī āra trenažieriem.   

Kā jau valdības lēmums paredz, joprojām būs jāievēro divu metru distance un pulcēties vienlaikus drīkstēs ne vairāk kā 25 cilvēki. Atgādinām, ka rotaļu, sporta un trenažieru laukumos netiek veikta dezinfekcija.

Tas, ka šobrīd ierobežojumu paliks mazāk, nekādā gadījumā neatbrīvo no atbildības par pašu drošību. Ierobežojumu mazināšana tikai palielina cilvēka personīgo atbildību. Arī turpmāk pašvaldība rosina sabiedrību turpināt ievērot visus nepieciešamos veselības drošības pasākumus − rūpīgu roku higiēnu, fizisko distancēšanos un pārdomātu rīcību gan atrodoties publiskās vietās, gan sadzīvē. Īpaši uzmanība jāpievērš sportisku aktivitāšu organizēšanai un jāatceras par divu metru savstarpējās distances ievērošanu arī sportojot, īpaši grupu sporta veidos, kā arī jāņem vērā tas, ka atļautas tikai bezkontakta sporta aktivitātes.

Sanita PĀSA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content