Aicina pievienoties Pasaules talkai un sakopt vidi Helēnas pils apkārtnē Alūksnē - Alūksnes novads

Aicina pievienoties Pasaules talkai un sakopt vidi Helēnas pils apkārtnē Alūksnē

Aicina pievienoties Pasaules talkai un sakopt vidi Helēnas pils apkārtnē AlūksnēAtzīmējot ikgadējo Pasaules talkas dienu, 24. septembrī no pulksten 11.00 Alūksnē norisināsies izglītojošs vides sakopšanas pasākums, kurā tiks sakārtota sabiedrībai publiski pieejamā teritorija un nozares speciālisti dalīsies zināšanās par mežu nozīmi reģiona vides attīstībā, to ilgtspējīgu apsaimniekošanu un cilvēku lomu šajos procesos.

 

Pasaules talkas pasākumā plānots sakopt un attīrīt vidi Helēnas pils (Alūksnes mežniecības) apkārtnē un iedzīvotāju iecienītajā pastaigu takā gar ezera krastu, kā arī atbrīvot no apauguma pils tuvumā augošos dižozolus un izveidot tiem piekļuvi. Aicinām ikvienu interesentu no tuvākas un tālākas apkaimes pievienoties talkai!

 

– Ļoti novērtējam ikviena iedzīvotāja iesaisti un līdzdalību novada teritoriju sakārtošanā. Ar katru sakārtotu vietu mēs ne tikai paplašinām cilvēku iespējas uzlabot dzīves kvalitāti, bet arī veicinām novada konkurētspēju, piesaistot jaunus sadarbības partnerus un investīcijas novada kopējai attīstībai. Ar “Ziemeļlatvijas mežsaimnieku” jau esam sadarbojušies vides sakopšanas un iedzīvotāju izglītošanas projektā. Esmu pārliecināts, ka arī šoreiz Pasaules talkas dalībniekiem būs iespēja bagātināties ar vērtīgu informāciju un kopā izdosies parūpēties par pievilcīgu apkaimi, kurā gan vietējiem cilvēkiem, gan pilsētas viesiem pavadīt brīvo laiku dabā, – saka Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

 

Talkas gaitā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar teritorijas un meža sakopšanas darbiem, izmēģinot dažādus mežsaimniecības instrumentus, kā arī uzdot jautājumus “Ziemeļlatvijas mežsaimnieka” ekspertiem un Alūksnes mežniecības speciālistiem par meža kopšanas un apsaimniekošanas iespējām.

 

– Iedzīvotāju aktīva līdzdalība apkārtējās vides sakārtošanā un izglītošanās par pārdomātu vides apsaimniekošanu ir vienlīdz svarīgas, lai ilgtermiņā sniegtu pievienoto vērtību gan sabiedrības labumam, gan reģiona attīstībai. Jāatzīst, ka pēdējo gadu laikā sabiedrības izpratne par vides sakārtošanas iniciatīvām ir būtiski mainījusies: arvien pieaug interese par vides ilgtspējas saglabāšanu un dažādu vides ekosistēmu savstarpējo mijiedarbību klimata pārmaiņu seku mazināšanai nākotnē, kā arī cilvēka lomu tajā. Tikai darot kopā un pārdomāti, mēs varam veicināt vienotu reģiona attīstību un saglabāt ilgtspējīgu vides mantojumu nākamajām paaudzēm, – skaidro “Ziemeļlatvijas mežsaimnieks” valdes loceklis Kristaps Jēkabsons.

 

Ikgadējās Pasaules talkas mērķis ir veicināt apkārtējās vides sakopšanu un mudināt sabiedrību aizdomāties par vides ilgtspējas saglabāšanu, kā arī sekmēt izpratni par efektīvas un pārdomātas apsaimniekošanas risinājumiem zaļākas nākotnes vārdā. Rūpēs par novada teritoriju mērķtiecīgu pilnveidošanu Pasaules talku organizē Alūksnes novada pašvaldība un SIA “Ziemeļlatvijas mežsaimnieks”.

 

Pasaules talka Alūksnē norisināsies šā gada 24. septembrī no pulksten 11.00 līdz 14.00 pie Helēnas pils – Alūksnes mežniecības ēkas Alūksnes ezera krastā, Ozolu ielā 1.

 

Pasākumā aicināti iesaistīties visi pašvaldības un vietējo uzņēmumu darba kolektīvi, jaunieši un ikviens brīvprātīgais. Pieteikt savu dalību Pasaules talkā Alūksnē var, zvanot pa tālruni 26646749.

 

Dalību talkā jau apstiprinājuši Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “ALJA” un “Spodra”,  kā arī citas iestādes un organizācijas. Pateicamies par atbalstu talkas norisei sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumam SIA “Pilsētvides serviss”, sadzīves atkritumu poligonam SIA “AP Kaudzītes”, kā arī vadošajam metāllūžņu iepirkšanas un pārstrādes uzņēmumam SIA “Tolmets Vidzeme”.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content