“Priedulāji-Kadiķi” Mālupes pagastā

Pēc būvdarbu pabeigšanas atklāts ceļš Priedulāji-Kadiķi

 01.12.2022.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” Nr.5.6.2.0/21/I/010 ietvaros pēc būvdarbu pabeigšanas ekspluatācija pieņemts Mālupes pagastā pašvaldības autoceļš Priedulāji-Kadiķi. Kopumā minētais projekts ļāvis veikt vietējo uzņēmēju un lauksaimnieku attīstībai nozīmīgu ceļu pārbūvi septiņos Alūksnes novada pagastos.

 Minētajam pašvaldības ceļam veikta seguma atjaunošana 901 metra garumā – iztīrīti grāvji, izbūvētas caurtekas, atjaunots braucamās daļas segums, tajā skaitā arī 686 metrus garš posms asfaltēts, ierīkotas nobrauktuves uz īpašumiem.

Šī ceļa pārbūves projektu izstrādāja SIA “Ceļu komforts”, darbus veica SIA “Limbažu ceļi”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “R4F”. Projektu vadīja pašvaldības projektu vadītāja Santa Supe.

Lai ceļš labi kalpotu Mālupes lauksaimniekiem, Alūksnes novada pašvaldība rīkoja svinīgu atjaunotā ceļa atklāšanas brīdi. Pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers pateicās lauksaimniekiem, kas strādā ceļa piegulošajās teritorijās un nodrošinās nepieciešamo rādītāju – investīciju un darba vietu – sasniegšanu, līdz ar to pašvaldībai bija iespējams pārbūvēt šo ceļu, kas būs ieguvums arī vietējiem iedzīvotājiem.

Atklāšanā piedalījās arī SIA “R4F” būvuzraugs Armīns Saidāns un zemnieku saimniecības “KADIĶI M.A.” pārstāve Baiba Augstkalniete-Sarkane. Viņa sacīja, ka ceļa pārbūve noteikti padarīs vieglāku un ērtāku tā lietošanu – nebūs bedru un putekļu, kas bija liela problēma sezonas laikā, kad satiksme intensīva.

ERAF projekts “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” ir finansiāli un aktivitāšu ziņā apjomīgākais projekts, ko īsteno Alūksnes novada pašvaldība.  Šis projekts ietver ražošanas ēkas “Biznesa stacija” būvniecību, Tālavas un Gulbenes ielu posmu pārbūvi, ūdensapgādes infrastruktūras uzlabošanu Pilssalas ielas posmā, Alūksnē, trīs ražošanas ēku būvniecību novada teritorijā, uzņēmējdarbības attīstībai nozīmīgu ceļu un to posmu pārbūvi septiņos novada pagastos.

Šī projekta mērķis ir izveidot komercdarbībai piemērotu infrastruktūru novadā, radot jaunas darbavietas, piesaistot nefinanšu investīcijas un revitalizējot degradētu teritoriju. Projekts vērsts uz saimnieciskās darbības veicējiem pilsētā un novadā – vairāk nekā 32 uzņēmumiem, kuru pamatdarbības jomas ir saistītas ar ražošanu, pārvadājumiem un citām novada attīstībai svarīgām nozarēm, kā arī potenciālajiem komersantiem, investoriem, vietējiem uzņēmumiem un projekta sadarbības partneriem.

ERAFProjektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai


Septiņos novada pagastos turpinās lauksaimniekiem un uzņēmējiem svarīgu ceļu pārbūve

25.08.2022.

Lai sniegtu atbalstu uzņēmējdarbībai un lauksaimniekiem, septiņos novada pagastos turpinās ceļu pārbūves darbi Alūksnes novada pašvaldības īstenotā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā”.

Mālupes pagastā notiek ceļa Priedulāji-Kadiķi pamatnes atjaunošanas darbi. Šeit asfaltbetona seguma izbūve plānota septembra beigās, oktobra sākumā.

Septiņos novada pagastos turpinās lauksaimniekiem un uzņēmējiem svarīgu ceļu pārbūve Septiņos novada pagastos turpinās lauksaimniekiem un uzņēmējiem svarīgu ceļu pārbūve

ERAF

Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciāliste


 

Sākti būvdarbi autoceļam Mālupes pagastā

26.07.2022.

Mālupes pagastā sākti darbi pašvaldības autoceļam “Priedulāji-Kadiķi”, kur paredzēts veikt ceļa seguma atjaunošanu, caurteku izbūvi, grāvju tīrīšanu un nobrauktuvju izbūvi.

Objektā darbus veic SIA “Limbažu ceļi”, būvuzraudzību nodrošina SIA “R4F”, autoruzraudzību – SIA “Ceļu komforts”.

Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Santa Supe.

ERAFProjektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciāliste