Ar jautājumu “Vai nākamgad skrējiens notiks?” noslēdzies Zeltiņu pagasta atklātā krosa skriešanas seriāla pasākums ikvienam “Mizojam, ka prieks”

Zeltiņu pagasta atklātā krosa skriešanas seriāla pasākums ikvienam “Mizojam, ka prieks” šogad norisinājās jau 7 gadu un 3 gadus projekta “Dzīvo vesels Alūksnes novadā!” ietvaros. Šis projekts ir viens no veiksmīgākajiem Alūksnes novadā, jo tā ietvaros sporto dažādu vecumu novada iedzīvotāji. Profesionālu sporta pasākumu Latvijā notiek daudz, taču iespēju iepazīties ar sportu cilvēkiem, kuri vēlas savu ikdienu pavadīt veselīgi, piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs, nav daudz. Tāpēc skriešanas seriāla pasākums “Mizojam, ka prieks” ir tendēts uz dažādu auditoriju, jo trase nav pārāk gara un to var skrien gan profesionāls skrējējs, gan amatieris, gan līdzjutējs, kurš skatoties skrējienu, tomēr sadūšojas pats iziet uz starta. Lai arī projekts šogad beidzas, organizatori ir apņēmības pilni šo pasākumu turpināt.

Trases šogad notika tajās pašās vietās kā pagājušajā gadā, tiesneši un palīgi arī bija jau ar pieredzi, taču jaunums šajā gadā bija tas, ka skrējiena afišas gatavoja pagasta jaunietes. Vita Vanaga un Samanta Šuksta zīmēja afišas un Anita Maksima noformēja tekstu.

Pēdējais “Mizojam, ka prieks” skrējiena posms “Krogsalas apļi” notika 31.augustā. Pirms sacensībām notika “Starta vingrošana”, kurā iesildīšanās vingrojumus veica sacensību dalībnieki un līdzjutēji profesionāla trenera Artūra Grīnberga vadībā.

Skrējienam starts tika dots plkst.11.30 un trase vijās pa sporta un atpūtas parka teritoriju. Šajā skrējienā līdzjutējiem bija iespēja vairāk kā citkārt atbalstīt un uzmundrināt savus skrējējus, jo trase bija labi pārredzama. Dalībnieki un līdzjutēji atzina, ka tieši trašu dažādība ir pats interesantākais šajā pasākumā.

Skriešanas pasākums notiek 6 vecuma grupās.

“Mizojam, ka prieks” 4.posma rezultāti: SB1 grupā 1.vietā Ance Etto Šteinere, 2.vietā  Elza Donska, 3.vietā Roberta Eva Žīgure ; VB1 grupā 1.vietā Armanda Pakalnietis, 2.vietā Valters Upmanis, 3.vietā Sandris Pakalnietis; SB2 grupā 1.vietā Sanija Šuksta, 2.vietā Madara Jaunzema, 3.vietā Elza Ratniece; VB2 grupā 1.vietā Jānis Žagars, 2.vietā Raivo Berkolds, 3.vietā Ernests Dambis; S12 grupā 1.vietā Gerda Asnāte Berkolde, 2.vietā Līva Poļaka, 3.vietā Anna Nikola Berkolde, V12 grupā 1.vietā Ernests Pauls Mednis, 2.vietā Renārs Žīgurs; S16 grupā 1.vietā Kristīne Kalniņa, 2.vietā Beāte Medne, 3.vietā Sindija Žīgure; V16 grupā 1.vietā Mārcis Bogdānovs, 2.vietā Artis Maksims, 3.vietā Jānis Melecis; S25 grupā 1.vietā Līga Berkolde, 2.vietā Anna Šteinere, 3.vietā Veronika Moraru; V25 grupā 1.vietā Ansis Šteiners, 2.vietā Bruno Zaķis, 3.vietā Artūrs Elstiņš; S40+ 1.vietā Alla Jaunzema, 2.vietā Marika Elstiņa, Ilze Ludviga;  V40+ 1.vietā Viesturs Kozilāns, 2.vietā Ivars Poļaks, 3.vietā Viesturs Kazainis.

Katrs sava skrējiena 1.- 3.vietas ieguvējs tika apbalvots ar medaļu, diplomu un organizatoru sarūpētu balvu.

Starplaikā, kamēr organizatori apkopoja rezultātus, skrējiena dalībniekiem un līdzjutējiem bija iespēja baudīt uz ugunskura vārītu zupu un nodarboties ar sportiskām aktivitātēm – spēlēt basketbolu, pludmales volejbolu, futbolu, spīdmintonu un mest frisbija diskus frisbija mērķos.  Pateicoties projekta ietvaros iegādātajam sporta inventāram, organizatori sportiskās aktivitātes nodrošināja visu vecumu pasākuma dalībniekiem.

Zeltiņu pagasta atklātā krosa skriešanas seriāla pasākuma ikvienam “Mizojam, ka prieks” kopvērtējuma rezultāti: SB1 grupā 1.vietā Elza Donska, 2.vietā  Ance Etto Šteinere, 3.vietā Elza Laiva ; VB1 grupā 1.vietā Armands Pakalnietis, 2.vietā Valters Upmanis, 3.vietā Miķelis Mūrnieks; SB2 grupā 1.vietā Sanija Šuksta, 2.vietā Madara Jaunzema, 3.vietā Ance Poļaka; VB2 grupā 1.vietā Jānis Žagars, 2.vietā Raivo Berkolds, 3.vietā Ernests Dambis; S12 grupā 1.vietā Gerda Asnāte Berkolde, 2.vietā Līva Poļaka, 3.vietā Anna Nikola Berkolde, V12 grupā 1.vietā Ernests Pauls Mednis, 2.vietā Renārs Žīgurs; S16 grupā 1.vietā Kristīne Kalniņa, 2.vietā Alise Kazaine, 3.vietā Sindija Žīgure; V16 grupā 1.vietā Jānis Melecis, 2.vietā Artis Maksims, 3.vietā Arvis Šuksts; S25 grupā 1.vietā Līga Berkolde, 2.vietā Santa Kazaine, 3.vieta Aļona Jakobsone; V25 grupā 1.vietā Ansis Šteiners, 2.vietā Bruno Zaķis, 3.vietā Mairis Pētersons; S40+ 1.vietā Alla Jaunzema, 2.vietā Marika Elstiņa, 3.vietā Ilze Ludviga;  V40+ 1.vietā Ivars Poļaks, 2.vietā Viesturs Kazainis, 3.vietā Viesturs Kozilāns.

Katrs kopvērtējuma 1.vietas ieguvējs tika apbalvots ar medaļu, diplomu, balvu un kausu, savukārt 2. un 3.vietas ieguvēji ar medaļu, diplomu un balvu.

Lai pasākums noritētu veiksmīgi, ir nepieciešami cilvēki, kuri palīdz organizatoriskajos darbos. Tāpēc biedrība “Sporta klubs Zeltiņi” pateicas visiem palīgiem un atbalstītājiem, kas veidoja šo skrējienu sākot no maija līdz augustam.

Šogad visos četros posmos kopā piedalījās 134 dalībnieki.

Biedrības pārstāve Elita Laiva