“neESI neAKTĪVS”

“neESI neAKTĪVS”

Projekts: “neESI neAKTĪVS”

Īstenotājs: Alūksnes novada pašvaldība (izglītības iestāde – Alūksnes novada vidusskola)

Īstenošanas laiks: 22.08.2022.-22.12.2022.

Īstenošanas vieta: Alūksne

Finansētājs: Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas Valsts programmas 2022.-2024. gadam valsts budžeta finansējums

Mērķis: Veicināt Alūksnes novada vidusskolas skolēnu pašpārvaldes dalībnieku pilsonisko līdzdalību skolas aktivitāšu veidošanā un skolēnu savstarpējās sadarbības stiprināšanā, īpaši palīdzot iekļauties jauniem skolas biedriem.

Galvenās aktivitātes: Projekta laikā Alūksnes novada vidusskolā norisināsies izaugsmes nodarbības skolēnu pašpārvaldes dalībniekiem, attīstot viņu savstarpējo sadarbību un komandas veidošanas prasmes, stiprinot motivāciju iesaistīties pašpārvaldes darbībā arī turpmāk, veicinot pilsoniskās līdzdalības prasmes un iesaistīšanos klašu kolektīvu attiecību un labvēlīgas skolas vides veidošanā. Vēlāk pašpārvaldes dalībnieki, izmantojot treniņa laikā gūtās prasmes un zināšanas, veidos aktivitātēs skolas biedriem, veicinot klašu kolektīvu saliedēšanu un pozitīvu savstarpējo attiecību veidošanos, tā uzlabojot skolas vidi un dzīvi. Projekta laikā un noslēgumā iesaistītie skolēnu pašpārvaldes dalībnieki izvērtēs sasniegtos rezultātus un aktivitāšu norisi, kā arī nodrošinās to publicitāti.

Rezultāti un plānotā ietekme: Projekta ietvaros tiks stiprināta Alūksnes novada vidusskolas skolēnu pašpārvaldes dalībnieku motivācija veidot dažāda veida aktivitātes, labvēlīgas skolas vides veidošanai (ne tikai pasākuma organizēšana), attīstīta pašpārvaldes dalībnieku un skolēnu savstarpējā komunikācija un saliedētība, nodrošinot pašpārvaldes atpazīstamību un jaunu dalībnieku piesaisti. Kopumā stiprināta jauniešu pilsoniskā līdzdalība, iesaistot neformālās izglītības aktivitātēs.

Projektu konkursa “Iniciatīva izglītības iestāžu pašpārvalžu atbalstam “Kontakts”” organizators – Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra

Informāciju sagatavoja jaunatnes lietu speciāliste
Una Tomiņa