Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā

Investīciju projekta mērķis: nodrošināt mūsdienīgu un piemērotu mācību vidi, modernizētu veselībai un dzīvībai drošu izglītības iestāžu sporta infrastruktūru ilgtspējīgas un kvalitatīvas izglītības iegūšanai.

Investīciju projekta ietvaros paredzēta izglītības un sporta centra izbūve, ieskaitot tā funkcionēšanai nepieciešamās infrastruktūras izbūvi.

Īstenošanas rezultāti:

  1. Izglītības un sporta centra izveide un tā aprīkošana – 6000 m2;
  2. Elektroapgādes un citu inženierkomunikāciju pieslēgumu ierīkošana;
  3. Darba ielas posma pārbūve ~360 m garumā;
  4. Esošā sporta angāra nojaukšana.

Kopējais projekta finansējums 10 131 938 EUR.

Finansējums sadalās no diviem finanšu avotiem:

  1. Investīciju projekta pieteikums Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā saskaņā ar 2021.gada 13.aprīļa MK noteikumiem Nr.242 “Augstas gatavības pašvaldību investīciju projektu pieteikšanas, izskatīšanas un finansējuma piešķiršanas kārtība” 3 529 412 EUR, no kuriem valsts dotācija 3 000 000 EUR un pašvaldības līdzfinansējums 529 412 EUR.
  2. Investīciju projekta pieteikums Izglītības un zinātnes ministrijā saskaņā ar 2021.gada 23.aprīļa MK noteikumiem Nr.258 “Kārtība, kādā izvērtē pašvaldību izglītības iestāžu investīciju projektus valsts budžeta aizņēmuma saņemšanai” 6 583 529 EUR, t.sk. Valsts kases aizdevums 5 925 176 EUR un pašvaldības līdzfinansējums 658 353 EUR.

Īstenošanas termiņš: 2021. gada jūlijs – 2022. gada decembris.


Svinīgā pasākumā atklāts Alūksnes Sporta centrs

02.06.2023.

Ceturtdien, 1. jūnijā, Alūksnē svinīgi atklāts jaunais Alūksnes Sporta centrs. Šis Alūksnes novada pašvaldības augstas gatavības projekts īstenots ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

 

Projektu īstenojot, uzbūvēta mūsdienīga, plaša un ērta Alūksnes Sporta centra ēka un tās funkcionēšanai nepieciešamā infrastruktūra, nojaukts vecais sporta angārs, tā vietā izveidojot stāvlaukumu, un pārbūvēts blakus esošās Darba ielas posms. Ēkas saimnieki ir Alūksnes Sporta skola, kas jau kopš marta sākuma aktīvi izmanto jaunās sporta infrastruktūras iespējas. Šī būve ir būtisks ieguvums pirmkārt mācību procesa nodrošināšanai, bet vienlaikus arī iedzīvotāju un sporta biedrību aktivitātēm un dažādu sporta sacensību organizēšanai. Daudzfunkcionālajā sporta spēļu zālē ir laukums basketbolam, volejbolam, florbolam un telpu futbolam, vieglatlētikas zālē – skrejceļi, sprinta, tāllēkšanas, augstlēkšanas un lodes grūšanas sektori, ir atsevišķa zāle jaunajiem džudo cīkstoņiem, kā arī trenažieru un vingrošanas zāles.

 

Centra atklāšanā Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers klātesošajiem atgādināja, ka ceļš līdz jaunajai sporta infrastruktūrai ir bijis ilgs un izaicinājumiem pilns.

– Kopš 2009. gada pašvaldība ir mērķtiecīgi strādājusi tam, lai novadā būtu mūsdienīga infrastruktūra kultūrā, izglītībā, sportā. Nu esam piepildījuši vēl vienu sapni – uzbūvējuši arī jaunu sporta centra ēku, un Alūksnē ir reģiona centra cienīga sporta infrastruktūra, – uzsvēra Dz. Adlers un pateicās visiem, kas bijuši iesaistīti ilgajā projekta virzības ceļā un tā īstenošanā.

Domes priekšsēdētājs Dz. Adlers kopā ar būvuzņēmuma SIA “MONUM” valdes locekli Evitu Domello, projektētāju un autoruzraugu pārstāvjiem Didzi Dāli no SIA “BM-projekts” un Gati Grasi no SIA “Arhitektūra un vide”, Alūksnes Sporta skolas direktori Līgu Tomsoni un Alūksnes Sporta centra vadītāju Gunti Kozilānu pārgrieza svinīgo ēkas atklāšanas lentu.

 

Jauns sporta centrs pašvaldības attīstības plānos ir bijusi viena no galvenajām prioritātēm. Šis ir finansiāli apjomīgākais pašvaldības projekts, ko tā sāka īstenot 2018. gadā. Projekta īstenošanas laiks sakrita gan ar pandēmijas, gan pasaules ģeopolitiskās krīzes izraisītajām sekām, kas būtiski ietekmēja arī sporta centra būvniecību, tomēr rezultāts ir sasniegts godam.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā pašvaldība pateicās projekta īstenošanas sadarbības partneriem – Valsts reģionālās attīstības aģentūrai, kas uzraudzīja projekta īstenošanai piešķirtā finansējuma  plūsmu un izlietojumu, SIA “MONUM”, SIA “BM-projekts”, SIA “Arhitektūra un vide” klātesošajiem pārstāvjiem, pasniedzot īpašu piemiņas balvu, kas atgādinās par kopīgo darbu projektā – tās izgatavošanā izmantoti būvdarbiem analogo materiāli un balva ir kā spogulis jaunuzbūvētajai ēkai. Piemiņas balvu saņems arī citi projekta īstenošanā iesaistītie partneri, kas atklāšanas pasākumā piedalīties nevarēja.

 

Jaunās sporta infrastruktūras būvniecība bija iespējama pateicoties tam, ka 2021. gadā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atbalstīja pašvaldības iesniegto augstas gatavības investīciju projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā” valsts budžeta līdzfinansējuma saņemšanai, lai nodrošinātu mūsdienīgu un piemērotu mācību vidi, modernizētu, veselībai un dzīvībai drošu izglītības iestāžu sporta infrastruktūru ilgtspējīgas un kvalitatīvas izglītības iegūšanai. Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija atbalstīja valsts budžeta aizņēmuma saņemšanu, lai šo būvniecības ieceri varētu īstenot pilnā apjomā. Arī abām ministrijām pašvaldība nogādās piemiņas balvu pateicībā par Alūksnes novadam nozīmīgā projekta atbalstīšanu.

Alūksnes Sporta centra atklāšanā piedalījās arī iepriekšējās valdības pārstāvji – Juris Pūce, Artūrs Toms Plešs un Gatis Eglītis. Viņi pauda gandarījumu par Alūksnes novada pašvaldības īstenoto projektu un apliecināja, ka šāds objekts iedzīvotājiem ir nepieciešams, lai radītu pievilcīgāku vietu ģimenēm un veicinātu sporta sasniegumus.

– Kad izdevās atjaunot pašvaldību investīciju programmu, Alūksne pieteicās ar šo pilnībā sagatavoto, ilgi dzimušo un iedzīvotājiem svarīgo projektu. Tagad ar milzīgu prieku skatos uz šo skaisto, funkcionālo ēku, viss ir izdevies fantastiski. Ceru, ka alūksniešiem ir prieks, man noteikti ir prieks, ka Alūksne ir tapusi vēl skaistāka, un, ka šobrīd viena no skaistākajām Latvijas pilsētām ir arī ļoti sportiska, – sacīja bijušais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

 

Sporta centra atklāšanas pasākumā piedalījās un īpašās piemiņas balva pateicībā par sadarbību saņēma arī vairāku sporta veidu federāciju pārstāvji, ar ko Alūksnes Sporta skolai ir aktīvākā sadarbība – Latvijas džudo federācijas valdes loceklis Henrijs Frīdenbergs, Latvijas biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs, Latvijas futbola federācijas pārstāvis Edgars Kaļva un Latvijas basketbola federācijas ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

 

Darbus objektā veica SIA “MONUM”, projekta autors – SIA “BM-projekts”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvuzraugi LV”.  Ēkas iekštelpu navigācijas dizainu izstrādāja dizaina birojs “H2E”, vidē to īstenoja drukas studija “Impress”. Projektu vadīja Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.


« gada 2 »

FOTO: Māris ŠĻIVKA

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste



Jaunbūvētais Alūksnes Sporta centrs atvērto durvju dienā piedzīvo lielu apmeklētāju interesi

06.03.2023.

3. martā Alūksnes Sporta centrā notika atvērto durvju diena, kad ikvienam interesentam bija iespēja aplūkot tā telpas. Šo iespēju visu trīs stundu garumā izmantoja ļoti liels interesentu skaits, kas pierāda, ka novada iedzīvotājiem šis objekts ir ļoti gaidīts un nozīmīgs.

Projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā” Alūksnes novada pašvaldība īstenoja kā augstas gatavības projektu ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Investīciju projekta ietvaros izbūvēta Alūksnes Sporta centra ēka un tās funkcionēšanai nepieciešamā infrastruktūra, nojaukts vecais sporta angārs, tā vietā izveidojot stāvlaukumu, pārbūvēts Darba ielas posms. Daudzfunkcionālā sporta zāle sevī ietver sporta spēļu laukumu basketbolam, volejbolam, florbolam un telpu futbolam, vieglatlētikas zonu, skrejceļus, sprinta, tāllēkšanas, augstlēkšanas un lodes grūšanas sektorus, kā arī džudo, trenažieru un vingrošanas zāles.

Jaunā sporta infrastruktūras būve ir nozīmīgs ieguvums mācību procesa nodrošināšanai, iedzīvotāju un sporta biedrību aktivitātēm un sporta sacensību organizēšanai Alūksnes novadā. Ēkas saimnieki ir Alūksnes Sporta skola, bet telpas sporta aktivitātēm varēs izmantot ikviens iedzīvotājs.

Darbus objektā veica SIA “MONUM”, projekta autors – SIA “BM-projekts”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvuzraugi LV”. Ēkas iekštelpu navigācijas dizainu izstrādāja dizaina birojs “H2E”, vidē to īstenoja drukas studija “Impress”. Projektu vadīja Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Ekspluatācijā pieņemts Alūksnes Sporta centrs

25.01.2023.

Ekspluatācijā pieņemts Alūksnes Sporta centrsAlūksnes novada pašvaldība saņēmusi Būvniecības valsts kontroles biroja aktu par Alūksnes Sporta centra pieņemšanu ekspluatācijā.

 

Projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā” Alūksnes novada pašvaldība īsteno kā augstas gatavības projektu ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

 

Investīciju projekta ietvaros izbūvēta Alūksnes Sporta centra ēka un tās funkcionēšanai nepieciešamā infrastruktūra, nojaukts vecais sporta angārs, tā vietā izveidojot stāvlaukumu, pārbūvēts Darba ielas posms. Daudzfunkcionālā sporta zāle sevī ietver sporta spēļu laukumu basketbolam, volejbolam, florbolam un telpu futbolam, vieglatlētikas zonu, skrejceļus, sprinta, tāllēkšanas, augstlēkšanas un lodes grūšanas sektorus, kā arī džudo, trenažieru un vingrošanas zāles.

 

Jaunā sporta infrastruktūras būve ir nozīmīgs ieguvums mācību procesa nodrošināšanai, iedzīvotāju un sporta biedrību aktivitātēm un sporta sacensību organizēšanai Alūksnes novadā. Ēkas saimnieki būs Alūksnes Sporta skola, bet telpas sporta aktivitātēm varēs izmantot ikviens novada iedzīvotājs. Tā kā ēka ir pieņemta ekspluatācijā, izglītības iestāde varēs pakāpeniski kārtot nepieciešamās formalitātes un sākt pārcelšanos uz jaunajām telpām. Visiem interesentiem būs iespējams apmeklēt jauno sporta centru atvērto durvju dienā, par kuras norises datumu pašvaldība informēs atsevišķi.

 

– Alūksnes novada pašvaldībai ir svarīgi, lai novada iedzīvotājiem būtu pieejama kvalitatīva un mūsdienīga infrastruktūra. Jau pirms desmit gadiem pašvaldības attīstības plānos kā vienu no galvenajām prioritātēm iekļāvām novada sporta zāles izveidi. Šī mērķa sasniegšanai esam ieguldījuši daudz darba un enerģijas. Pateicoties valdības izveidotajai augstas gatavības projektu atbalsta programmai, varējām sākt būvniecību, – uzsver Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

 

Darbus objektā veica SIA “MONUM”, projekta autors – SIA “BM-projekts”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Ekspluatācijā pieņemts Alūksnes Sporta centrs

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Top Alūksnes Sporta centrs

01.12.2022.


Asfaltēšanas laikā būs slēgts Helēnas ielas posms

17.10.2022.

Laika posmā no 20. līdz 25. oktobrim (ieskaitot) ir plānots slēgt Helēnas ielas posmu pie topošā Izglītības un sporta centra ēkas no īpašuma 34A līdz īpašumam 36, lai veiktu plānotos ielas seguma asfaltēšanas darbus.

Norādītajā laikā sākotnēji tiks veikti sagatavošanās darbi asfalta ieklāšanai. Pēc tam asfaltēs Helēnas ielas posmu iepretim iebrauktuvei Izglītības un sporta centra teritorijā. Šajā ielas posmā Izglītības un sporta ēkai tika izbūvēti pieslēgumi inženiertīkliem.

Piekļuve pie pirmsskolas izglītības iestādes “Pienenīte” un mājām līdz slēgtajam Helēnas ielas posmam būs iespējama no Jāņkalna ielas puses, savukārt dzīvojamām mājām otrpus šim posmam – no Blaumaņa ielas puses. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām un lūdzam iedzīvotājus izturēties ar sapratni un pacietību.

Darbus objektā veic SIA “MONUM”, projekta autors – SIA “BM-projekts”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Izglītības un sporta centra būvdarbi turpinās

05.10.2022.

Alūksnē turpinās Izglītības un sporta centra un stāvlaukuma Lielā Ezera ielā būvniecība. Ir noasfaltēts stāvlaukums Lielā Ezera ielā, izbūvēta lietusūdens kanalizācija un apmales gājēju celiņiem pie stāvlaukuma. Plānots izbūvēt dabīgā akmens segumu un bruģēt gājēju celiņus pie Lielā Ezera ielas.

Turpinās ūdensvada un sadzīves kanalizācijas izbūve sporta centram, uz jumta uzmontētas ventilācijas iekārtas, iekštelpās notiek alumīnija iekšdurvju montāža. Nogāzē pie Jāņkalna ielas izbūvēts dabīgā akmens segums.

Ēkā turpinās ģipškartona starpsienu izbūve un inženierkomunikāciju ierīkošana tajās, finiera apšuvuma izbūve sienām lielajā sporta zālē. Multifunkcionālajā zālē montēs gaismekļus un plānots uzsākt sporta grīdas izbūvi. Ārpusē turpināsies jumta karnīžu mezglu izbūve, fasādes kasešu montāža, lietusūdens kanalizācijas izbūve, teritorijas apgaismojuma balstu un kabeļu izbūve stāvlaukumam pie Helēnas ielas, kā arī teritorijas planēšana.

Projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā”” Alūksnes novada pašvaldība īsteno kā augstas gatavības projektu ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Darbus objektā veic SIA “MONUM”, projekta autors – SIA “BM-projekts”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas Sabiedrisko attiecību speciāliste


Izbūvēs Izglītības un sporta centra pieslēgumu siltumtrasei – slēgts Helēnas ielas posms

05.08.2022.

Lai Helēnas ielā izbūvētu pieslēgumu siltumtrasei, kas ar siltumu nodrošinās jauno Alūksnes Izglītības un sporta centru, no 8. līdz 10. augustam būs slēgts Helēnas ielas posms pie Izglītības un sporta centra.

 

Piekļuve pie pirmsskolas izglītības iestādes “Pienenīte” un mājām līdz izbūvējamajam siltumtrases pārvadam pār Helēnas ielu būs iespējama no Jāņkalna ielas puses, savukārt dzīvojamām mājām otrpus pārvadam – no Blaumaņa ielas puses.

 

Sakarā ar siltumtrases izbūvi SIA “Alūksnes enerģija” klientiem Helēnas ielā aiz “Pienenītes” līdz Dārza ielai 11, Jāņkalna un Lielā Ezera ielu rajonos no 8. līdz 10. augustam nebūs karstā ūdens. Karstā ūdens padeve tiks atjaunota nekavējoties pēc darbu pabeigšanas. Uzņēmums klientus par pakalpojuma pārtraukumu ir informējis.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Turpinās Izglītības un sporta centra būvdarbi Alūksnē

 08.07.2022.

Pēc spāru svētku nosvinēšanas jūnija sākumā strauji turpinās Izglītības un sporta centra būvdarbi Jāņkalna ielā 17A, Alūksnē, un šobrīd ēka jau iegūst ārējo vizuālo tēlu.

Pašlaik būvdarbi ir nonākuši līdz posmam, kad ir plānots noslēgt ēkas norobežojošo konstrukciju – sienu, logu, jumta – izbūvi. Gandrīz pilnībā izbūvēts jumta nesošais profils un tuvākajā laikā plānots uzsākt jumta siltināšanas un hidroizolācijas seguma izbūvi. Noslēdzot jumta konstrukcijas darbus, būvnieki turpinās veikt iekšdarbus – grīdas, starpsienu izbūvi.

Ēkas iekšienē ir uzsākta iekšējo inženiertīklu – apkures, ventilācijas, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu izbūve. Topošajam Izglītības un sporta centram ir salikta lielākā daļa logu – plašas tonētas vitrīnas, kas nodrošinās sportot gribētājiem privātāku atmosfēru sporta nodarbību laikā. Nākamais iekšdarbu posms paredzēta grīdu izbūve, kam sekos ģipškartona konstrukcijas starpsienas būvniecība un atlikušo nepieciešamo inženiertīklu izbūve starpsienās.

Jūlijā plānots turpināt ārējo inženiertīklu izbūvi. Pēc šo darbu pabeigšanas varēs sākt teritorijas labiekārtošanu – asfaltēšanu, bruģēšanu, teritorijas apgaismojuma uzstādīšanu. Kā projektā paredzēts, ir nojaukts vecais sporta skolas angārs. Šobrīd gan tā vietā vēl ir būvgružu kaudzes, taču jūlijā tās paredzēts sadrupināt un uzsākt stāvlaukuma izbūvi.

Projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā”” Alūksnes novada pašvaldība īsteno kā augstas gatavības projektu ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas. Darbus objektā veic SIA “MONUM”, projekta autors – SIA “BM-projekts”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

 

 

Foto: Jurijs DROZDOVS, Evita APLOKA

SAGATAVOJA: Monta MELZOBA,

Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas praktikante

Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Nedēļas nogalē Izglītības un sporta centrā notiks būvdarbi

 

Alūksnes Izglītības un sporta centrā, kam 1. jūnijā nosvinēti spāru svētki, būvdarbi turpinās.

 

Būvuzņēmums “MONUM” informējis pašvaldību, ka šīs nedēļas nogalē – 18. un 19. jūnijā topošajā sporta centra ēkā notiks paneļu montāža, kā arī citi būvdarbi. Autotransporta kustība objektam piegulošajās ielās nebūs traucēta. Autotransporta kustība objektam piegulošajās ielās nebūs traucēta.

 

 

 

 

 

 


Alūksnes Izglītības un sporta centram svin spāru svētkus

 

Trešdien, 1. jūnijā, klātesot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Artūram Tomam Plešam un būvniecībā iesaistītajiem, Alūksnes Izglītības un sporta centram nosvinēti spāru svētki.

Izglītības un sporta centra izbūve sākās 2021. gada 2. jūnijā. Projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā”” Alūksnes novada pašvaldība īsteno kā augstas gatavības projektu ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Spāru svētki ir īpašs brīdis būvniecības gaitā, kad svarīgākie konstrukciju izbūves darbi jau ir pabeigti un būvniecības procesā iesaistītie var atskatīties uz paveikto. Tieši tādēļ Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers savā uzrunā pateicās par darbu un sadarbību būvniekiem – SIA “MONUM” komandai.

– Šī diena ir zīmīga ne tikai ar spāru svētkiem, bet arī ar to, ka vakardien valdība apstiprināja Izglītības un sporta centru papildinošo projektu – veloparka izveidi Alūksnē par 450 tūkstošiem EUR. Gan zāle, gan veloparks jauniešiem ir ļoti nepieciešami. Esam gandarīti, ka valdība saskata reģionu attīstībā un iedzīvotājos potenciālu. Ceram, ka arī nākotnē valstī saglabāsies finansējums pašvaldību augstas gatavības projektiem, – sacīja Dz. Adlers un pateicās valdībai par atbalstu Alūksnes novadam.

SIA “MONUM” valdes loceklis Jānis Sproģis uzsvēra, ka ir gandarīts par iespēju ieguldīt darbu Alūksnes attīstībā, it īpaši tik nozīmīga objekta izbūvē, kur lielākie ieguvēji būs Alūksnes jaunie sportisti. Viņš pateicās pašvaldībai par uzticību un komandai par veiksmīgu darbu.

– Jaunā Izglītības un sporta centra atrašanās vieta no pilsētas infrastruktūras viedokļa ir izvēlēta perfekti – tas atrodas pilsētas centrā, starp Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju un Alūksnes pilsētas sākumskolu. No otras puses, būvniekiem izvēlētā vieta ir liels izaicinājums, jo teritorijā atradās purvs, bet šobrīd gandrīz ar visiem izaicinājumiem, ko radīja esošās grunts sarežģītie apstākļi, esam tikuši galā. Arī ārējie apstākļi – ģeopolitiskā situācija un pandēmija, ir būtiski skārusi būvniecības nozari, bet arī ar šiem izaicinājumiem kopā ar pasūtītāju noteikti tiksim galā, – apliecināja “MONUM” valdes loceklis Jānis Sproģis.

Spāru svētku pasākumu klātienē apmeklēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs. Viņš pauda prieku, ka pašvaldības izmanto VARAM piedāvātos atbalsta mehānismus, lai attīstītu novada infrastruktūru un realizētu iedzīvotājiem svarīgus projektus.

– Starp ministriju un Alūksnes novadu līdz šim izveidojusies veiksmīga sadarbība, tādēļ ir gandarījums, ka novads spējis mobilizēties šī sporta centra būvniecībai, pieteicies ministrijas atbalsta programmai un atbalstu saņēmis. Ceru, ka jau gada noslēgumā tiksimies atklāšanas svētkos! Arī vakar Ministru kabinetā tika atvēlēts finansējums vairāk nekā 2 miljonu EUR apmērā, lai sporta infrastruktūras attīstība Alūksnes novada pašvaldībā turpinātos – veloparka izveidei un ceļa infrastruktūras labiekārtošanai, – spāru svētku pasākumā sacīja A. T. Plešs.

Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs, Saeimas sporta apakškomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš svētku pasākumā teica:

– Sporta infrastruktūras attīstība ir īpaši svarīga, šis stāsts ir gadiem ilgs un sapnis, kas piepildās ar rūpīgu un neatlaidīgu darbu. Stāvot ēkas spāru svētkos, man ir cerība, ka šī sporta būve atbildīs vairākām starptautiskām normām, lai var ne tikai trenēties ikdienā, bet, lai tas ir arī ceļš uz starptautisku sacensību organizēšanu.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans savā uzrunā atzina, ka valstī šobrīd nākas saskarties ar izaicinājumiem, kas radušies ģeopolitiskās situācijas rezultātā.

– Mums nepieciešams nodrošināt, lai visi iesāktie infrastruktūras projekti, tostarp šis, tiktu pabeigti. Šis objekts ir sasniedzis augstāko punktu un par to visi kopā varēsim cīnīties, lai tas par katru cenu tiktu pabeigts, – sacīja K. Feldmans, novēlot iespējami drīzāku Izglītības un sporta centra nodošanu ekspluatācijā.

Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Līga Tomsone atzina, ka sporta skolas audzēkņi šo jauno centru ir gaidījuši visvairāk un ar ļoti lielu interesi viņi sekojot līdzi būvdarbu gaitai. Viņa novērtēja, ka jaunais sporta centrs audzēkņiem kalpos par lielu motivācija labāku rezultātu sasniegšanai.

Pasākumā piedalījās arī alūksniete, jaunā sportiste Patrīcija Ozoliņa, kura šobrīd studē Amerikā, bet kuras sportisko sekmju pamati likti šeit. Viņa atzina, ka sporta centra izveide ir būtisks priekšnosacījums jauno sportisko talantu izaugsmei un pauda lepnumu, ka Alūksnei beidzot būs jauna un labāka sporta bāze, kur cilvēki varēs attīstīt savas spējas vēl efektīvāk.

Svinīgā pasākuma noslēgumā spāru svētku dalībnieki atstāja katrs savu vēlējumu uz vienas no topošā Izglītības un sporta centra sienām.

Investīciju projekta ietvaros paredzēta Izglītības un sporta centra izbūve, ieskaitot tā funkcionēšanai nepieciešamās infrastruktūras izbūvi, Darba ielas posma pārbūvi, kā arī esošā sporta angāra nojaukšanu, ko paredzēts uzsākt jau jūnija sākumā. Daudzfunkcionālā sporta zāle sevī ietvers sporta spēļu laukumu basketbolam, volejbolam, florbolam, telpu futbolam, vieglatlētikas zonu, skrejceļus, sprinta, tāllēkšanas, augstlēkšanas un lodes grūšanas sektorus, kā arī džudo, trenažieru un vingrošanas zāles.

Jaunā sporta infrastruktūras būve būs nozīmīgs ieguvums mācību procesa nodrošināšanai, iedzīvotāju un sporta biedrību aktivitātēm un sporta sacensību organizēšanai Alūksnes novadā.

Darbus objektā veic SIA “MONUM”, projekta autors – SIA “BM-projekts”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

 

Foto: Evita Aploka

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

Centrālās administrācijas

sabiedrisko attiecību speciāliste


Turpinās Izglītības un sporta centra būvniecība

11.05.2022.

Izglītības un sporta centrs Alūksnē top. Ēkas apjomi šobrīd jau ir vizuāli uzskatāmi redzami un darbi turpinās gan pie ēkas, gan teritorijas.

Projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā”” Alūksnes novada pašvaldība īsteno kā augstas gatavības projektu ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Investīciju projekta ietvaros taps sporta centrs ar tā funkcionēšanai nepieciešamās infrastruktūras izbūvi, tiks nojaukts vecais sporta angārs un pārbūvēta Darba iela.

 


Vēsturisks mirklis Alūksnes Izglītības un sporta centram – iemūrē kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm

22.11.2021.

Vēsturiskajā kapsulā ielikts vēstījums

Vēsturiskajā kapsulā ielikts vēstījums nākamajām paaudzēm, novada suvenīrmonēta, Alūksnes logo, laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” un pašvaldības izdevuma “Alūksnes Novada Vēstis” jaunākie numuri, būvprojekta ģenerālplāns, būvdarbu žurnāla titullapa un apliecinājums par pirmo ierakstu būvdarbu žurnālā

Latvijas valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī, topošajā Alūksnes Izglītības un sporta centra būvē iemūrēta vēsturiskā kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Izglītības un sporta centra izbūve Alūksnē sākās šī gada 2. jūnijā. Daudzfunkcionālā sporta zāle sevī ietvers sporta spēļu laukumu basketbolam, volejbolam, florbolam, telpu futbolam un vieglatlētikas zonu ar apļveida skrejceļiem apkārt spēļu laukumam, sprinta sektoru 30 un 60 metru skrējienam, tāllēkšanas, augstlēkšanas un lodes grūšanas sektoru, kā arī džudo, trenažieru un vingrošanas zāles, kas nepieciešamas mācību procesa nodrošināšanai, iedzīvotāju un sporta biedrību aktivitātēm un sporta sacensību organizēšanai.

Projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā”” Alūksnes novada pašvaldība īsteno kā augstas gatavības projektu ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Vēsturiskajā kapsulā tika ielikts vēstījums nākamajām paaudzēm, Alūksnes novada nacionālā mantojuma suvenīrmonēta, fragments no Alūksnes logo, laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” jaunākais izdevums un pašvaldības informatīvā izdevuma “Alūksnes Novada Vēstis” novembra numurs, būvprojekta ģenerālplāns, kā arī būvdarbu žurnāla titullapa ar reģistrācijas datumu un apliecinājums par pirmo izdarīto ierakstu būvdarbu žurnālā.

“Jūs, kas šobrīd lasāt šo vēstījumu, jau zināt, kāds mūžs bijis ēkai. Mēs ceram, ka tā kalpojusi godam un ir izdevies uzlabot ikdienas dzīves un apkārtējās vides kvalitāti, sabiedrības veselības un drošības apstākļus, un ir izdevies nodrošināt Alūksnes novada konkurētspējas paaugstināšanu globālajā mērogā!” – teikts nākamajām paaudzēm veltītajā vēstījumā, ko pirms iemūrēšanas parakstīja Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, būvuzņēmēja SIA “MONUM” valdes priekšsēdētājs Jānis Sproģis, projekta autora SIA “BM projekts” projektu vadītājs Didzis Dāle un SIA “Būvuzraugi LV” būvuzraugs Ivo Rozentāls.

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers šajā dienā atzina, ka jaunā sporta būve Alūksnes novada sporta dzīvē būs vislielākais notikums un atgādināja, ka ceļš uz šo mērķi ir bijis garš un grūts.

– Pašvaldība jau pirms 10 gadiem savos attīstības plānos kā vienu no galvenajām prioritātēm ierakstīja Alūksnes novada sporta zāles izveidi. Visu šo gadu garumā esam daudz pie tā strādājuši, diskutējuši par tās nepieciešamību, esmu dzirdējis daudz dažādu attaisnojumu, kādēļ Alūksnē sporta zāle vispār nav nepieciešama. Prieks, ka valdība izveidoja programmu augstas gatavības projektiem, bijām ļoti cītīgi strādājuši un mums bija augstas gatavības projekts sporta zāles izveidei, ko iesniedzām un saņēmām atbalstu. Paldies valdībai par atbalstu, jo bez tā šo projektu nebūtu uzsākuši. Cilvēkiem, kuri šeit nākotnē dzīvos vai atgriezīsies mūsu novadā, būs ļoti svarīga kvalitatīva mūsdienīga infrastruktūra – gan kultūrā, gan sportā. Kultūrā savu mērķi jau esam īstenojuši ar Alūksnes Kultūras centra izbūvi un tagad esam sākuši īstenot arī sporta infrastruktūras mērķi. Ir svarīgi, lai mēs nākamajām paaudzēm nodrošinātu kvalitatīvus apstākļus novada teritorijā – par to man šodien liels prieks un vēlreiz pateicos par valdībai, kas atbalstīja, iedzīvotājiem, kas ticēja un gaidīja, un pašvaldības darbiniekiem, – sacīja Dz. Adlers.

SIA MONUM valdes priekšsēdētājs Jānis Sproģis savā uzrunā atminējās laiku, kad arī pats piedalījies sporta nometnēs un trenējies Alūksnē.

– Man ir liels prieks, ka pasūtītājs ir uzticējis mums šo darbu un esam apņēmušies to izpildīt, lai bērni šeit var sportot, mācīties un pilnveidot sevi. Ja būve ir personiskāka, tad būvniecības process arī ir interesantāks un saistošāks. Tagad, kad pašvaldība dod iespēju būvēt jaunu sporta ēku, tas dod papildu azartu ieguldīt tajā arī personīgu atdevi. Paldies pašvaldībai par iespēju mūsu uzņēmumam sevi pierādīt un, protams, arī mūsu visai komandai – liels darbs vēl priekšā, lai nākamgad sporta celtne būtu gatava, – atzina J. Sproģis.

Vēsturiskās kapsulas iemūrēšanas brīdī klāt bija arī Izglītības un zinātnes ministres padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Ozols. Viņš savā runā uzsvēra šī notikuma simbolisko nozīmi valsts svētku nedēļā:

– Patriotisms var būt dažāds – var būt globāls kā izkārtne, bet var būt arī lokāls – savai vietai, savai zemei ar darbiem. Redzu, ka jūs Alūksnē esat īsti patrioti, jo tie, kas būvē nākotni caur izglītību, caur bērniem – tie rūpējas par savu zemi, par savu valsti. Novēlu šeit augošajai jaunajai paaudzei, šeit esošajai paaudzei un arī tai paaudzei, kas vairs nevar piedalīties sporta sacensībās, bet var līdzi just – lai Alūksne rada visos lielu pacilātību un patriotismu! – sacīja J. Ozols.

Investīciju projekta ietvaros paredzēta Izglītības un sporta centra izbūve, ieskaitot tā funkcionēšanai nepieciešamās infrastruktūras izbūvi, Darba ielas posma pārbūvi un esošā sporta angāra nojaukšanu. Kopējais projekta finansējums 10 131 938 EUR un tā īstenošanas termiņš – 2022. gada decembris.

 

Apkopoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste
Evitas Aplokas foto


Sestdien Izglītības un sporta centra būvlaukumā notiks būvdarbi

05.11.2021.

Topošajam Alūksnes Izglītības un sporta centram, Jāņkalna ielā 17A, ir pabeigta pāļu būvniecība un objektā turpināsies ēkas pamatu izbūve.

Būvuzņēmums SIA “MONUM” informējis pašvaldību, ka sestdien, 6. novembrī, no pulksten 8.00 līdz 17.00 objektā notiks darbi – plānots prom no objekta transportēt pāļu urbšanas tehniku un turpināt ēkas pamatu izbūvi.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

 


Būs satiksmes organizācijas izmaiņas Jāņkalna ielā pie topošā Izglītības un sporta centra

03.11.2021.

Turpinoties Izglītības un sporta centra būvniecībai Jāņkalna ielā 17A, Alūksnē, ir nepieciešams veidot piebraucamo ceļu objektam no Jāņkalna ielas puses un līdz ar to gaidāmas izmaiņas satiksmes organizācijā.

Piebraucamais ceļš būvdarbu teritorijai no Jāņkalna ielas puses nepieciešams, lai varētu piegādāt būvdarbu gaitā nepieciešamos materiālus, kurus nav iespējams pievest no Helēnas ielas puses.

Izmaiņas skars gan gājējus, gan autovadītājus. Pie gājēju pārejas Jāņkalna un Smilšu ielas krustojumā gājēju kustība tiks novirzīta pa ietvi gar Jāņkalniņu līdz ģimnāzijas ēkai, lejup pa galvenajām kāpnēm vai izbrauktuvi no skolas pagalma uz Glika ielas un tālāk uz gājēju pāreju, kas atrodas Jāņkalna un Glika ielas krustojuma tuvumā. Tātad, pa ietvi, kas atrodas Jāņkalna ielas malā blakus būvniecības objektam pārvietoties gājējiem nebūs iespējams.

Tāpat satiksmes ierobežojumi būs arī autotransportam – šajā ielas posmā nepieciešamības gadījumā tiks slēgta viena josla. Atkarībā no satiksmes intensitātes un būvdarbu gaitas transporta plūsmas regulēšanai varētu tikt izvietots luksofors posma abās pusēs. Izmaiņas satiksmes organizācijā būs spēkā līdz pat nākamā gada septembrim.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste


Jaunā Alūksnes Izglītības un sporta centra pāļus izbūves arī sestdienā

08.10.2021.

Topošā Izglītības un sporta centra būvlaukumā Alūksnē, Jāņkalna ielā 17A, turpinās pāļu izbūve. Būvuzņēmējs SIA “MONUM” ir informējis pašvaldību, ka pāļu izbūve notiks arī sestdien, 9. oktobrī.

Plānots, ka darbi sāksies jau no rīta pulksten 8.00 un turpināsies līdz pēcpusdienai, aptuveni līdz pulksten 15.00.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

 

 

 

 


Autotransporta kustībai būs slēgts Helēnas ielas posms pie Izglītības un sporta centra ēkas būvlaukuma

23.09.2021.

No piektdienas, 24. septembra, pulksten 9.00 autotransporta kustībai būs slēgts aptuveni 20 metrus garš posms Helēnas ielā, Alūksnē (pie Izglītības un sporta centra ēkas būvlaukuma), sākot no Helēnas ielas 34. nama virzienā uz Jāņkalna ielu. Tas nepieciešams, lai varētu izbūvēt jaunās Izglītības un sporta centra ēkas pieslēguma vietu centralizētajai ūdensapgādes sistēmai.

Kamēr minētais ielas posms būs satiksmei slēgts, apkārtējo māju iedzīvotājiem būs iespēja ar autotransportu piekļūt saviem īpašumiem attiecīgi no Blaumaņa ielas vai Jāņkalna ielas puses. Bērnudārzam “Pienenīte” piebraukšana būs iespējama no Jāņkalna ielas.

Līdzko ūdensapgādes sistēmu pieslēguma vieta būs izbūvēta, satiksmi šajā posmā varēs atjaunot.

Jāņkalna ielā 17A, Alūksnē, šovasar uzsākta ilgi gaidītā Izglītības un sporta centra ēkas un ar to saistītās infrastruktūras – inženierkomunikāciju pievadu, piebraucamo ceļu, laukumu un auto stāvvietu būvniecība.

Alūksnes novada pašvaldība atvainojas autovadītājiem un aicina būt saprotošiem šo īslaicīgo ierobežojumu laikā!

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste


Sāks Izglītības un sporta centra būvniecību Alūksnē

Ceturtdien, 17. jūnijā, notika Alūksnes novada pašvaldības un būvuzņēmuma SIA “MONUM” pārstāvju tikšanās pirms Izglītības un sporta centra būvniecības uzsākšanas.

Paredzams, ka Izglītības un sporta centra būvniecība sāksies jūnija beigās, kad būs sakārtota nepieciešamā dokumentācija būvdarbu uzsākšanai un pašvaldība varēs nodot objektu būvfirmai. Pirmie darbi sāksies ar būvlaukuma robežu nospraušanu un tā sagatavošanu darbu veikšanai, grunts ievešanu, pagaidu ceļu ierīkošanu, pāļu dzīšanu, ūdens novadīšanu un inženierkomunikāciju tīklu pārbūvi.

Izglītības un sporta centra būvniecībai ir piešķirts valsts budžeta finansējums 3 000 000,00 EUR, no kā šogad 50%  un nākamgad – 50%, savukārt pārējais būs pašvaldības aizņēmums Valsts kasē. Projekta kopējā summa ir 10 131 938 EUR.

Tiekoties ar SIA “MONUM”, kas ir gan Izglītības un sporta centra būvprojekta autors, gan būvnieks, pārstāvjiem, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis uzsvēra:

– Šo objektu Alūksnes novadā esam ilgi gaidījuši, tādēļ tagad mums visiem ir viens mērķis – uzbūvēt Izglītības un sporta centru vislabākajā kvalitātē.

Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers pauda pateicību par valsts piešķirto finansējumu, pateicās domes deputātiem par atbalstu projektam un pašvaldības administrācijas darbiniekiem par ieguldīto darbu projekta sagatavošanā.

– Ir gandarījums, ka pašvaldībai ir izdevies sākt šī projekta realizāciju un novada iedzīvotājiem beidzot būs gaidītais Izglītības un sporta centrs. Jā, šis bija izaicinājumiem un grūtībām pilns projekts, taču nekad nevajag baidīties no ambīcijām, – uzsvēra Dz. Adlers.

Valsts budžeta finansējums Izglītības un sporta centram tika piešķirts ar Ministru Kabineta rīkojumu par atbalstītajiem augstas gatavības pašvaldību investīciju projektiem valsts budžeta finansējuma piešķiršanai, kas saistīti ar Covid-19 krīzes pārvarēšanu un ekonomikas atlabšanu. Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija atbalstījusi Valsts kases aizdevuma ņemšanu, lai pilnībā finansētu centra izveidi.

Izglītības un sporta centra un ar to saistītās infrastruktūras būvniecība notiks Jāņkalna ielā 17A, Alūksnē, un tā ietvers multifunkcionālas ēkas un ar tās funkcionēšanu saistītās infrastruktūras – inženierkomunikāciju pievadu, piebraucamo ceļu (Darba iela), laukumu un auto stāvvietu pie ēkas un pie sākumskolas pašreizējā sporta angāra teritorijā – izbūvi. Ēkā paredzētas speciāli aprīkotas zāles sporta spēlēm, džudo, spēka treniņiem, vingrošanai un vieglatlētikas treniņiem. Projektā iekļauta arī esošā sporta angāra nojaukšana.