Labbūtības ceļakartes aktivitāšu īstenošana Alūksnes novadā

 

Projekts: “Labbūtības ceļakartes aktivitāšu īstenošana Alūksnes novadā”

Īstenotājs: Alūksnes novada pašvaldība (izglītības iestādes – Strautiņu, Ziemeru un Malienas pamatskolas)

Īstenošanas laiks: 11.10.2021.-30.12.2021.

Īstenošanas vietas: Strautiņu, Ziemeru un Malienas pamatskolas

Mērķis: Strautiņu, Ziemeru un Malienas pamatskolu skolēnu labbūtības stiprināšana, lai mazinātu Covid-19 pandēmijas radīto seku ietekmi uz jauniešu psihoemocionālo veselību.

Galvenās aktivitātes: Projekta laikā 3 Alūksnes novada skolās jauniešiem, skolas personālam un arī līdzcilvēkiem būs iespēja padziļinātāk ieskatīties psihoemocionālās un fiziskās veselības jautājumos, diskutējot par tiem gan ar speciālistiem, gan pašiem savā starpā, veidojot plašāku izpratni un dažādus uzskates materiālus, kas kalpos kā atbalsta punkts un informācijas avots arī turpmāk, pārvarot Covid-19 radītās sekas un atstāto ietekmi uz jauniešu labbūtību. No skolu sagatavotajām labbūtības ceļakartēm izriet, ka skolās būtiska ir neformāla telpa un vieta, kur jauniešiem satikties un pabūt ārpus mācību darba, projektu realizācijas laikā, katrā skolā ar jauniešu iesaisti tiek plānots radīt šādus labbūtības stūrīšus (Brīvā laika laboratoriju, sarunu stūrīti un draugu trasi), kas savu funkciju turpinās pildīt arī pēc projekta realizācijas.

Rezultāti un plānotā ietekme: Projekta laikā tiks veicināta Ziemeru, Malienas un Strautiņu pamatskolu skolēnu izpratne par mentālo (psihoemocionālo) veselību, radīti priekšlikumi tās stiprināšanai un labbūtības veicināšanai skolēnu vidū. Skolās uzlabosies savstarpējā komunikācija jauniešu starpā un tiks ieviestas gan jaunas aktivitātes, gan telpas un vide, kas veicinās jauniešu līdzdarbošanos turpmāk. Novada skolas būs guvušas pieredzi projektu iesniegšanā un realizēšanā.

Projektu konkursa “Atbalsts jauniešu iniciatīvu projektu “Labbūtības ceļakarte skolā” īstenošanai” organizators – Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra

Informāciju sagatavoja projekta koordinatore
Una Tomiņa