Miera ielas pārbūve Alūksnē, Alūksnes novadā

Projekta mērķis: uzlabot piekļuvi sabiedriski nozīmīgiem objektiem un ar uzņēmējdarbību saistītām teritorijām, un radīt drošu un ilgtspējīgu transporta satiksmi Alūksnes pilsētā.

Projekta plānotās darbības:

  1. Teritorijas labiekārtošanas darbi
  2. Ergonomiskas (ērtas) teritorijas iekārtošana
  3. Auto ceļu izbūve
  4. Stāvlaukumus automašīnu novietošanai
  5. Autobusa pieturu atjaunošana
  6. Gājēju celiņu atjaunošana un izbūve
  7. Ielas apgaismojuma ierīkošana
  8. Sakoptas ceļmalas / ceļmalās ierīkots izturīgs, viegli kopjams zāliens
  9. Atkritumu urnu uzstādīšana
  10. Jaunas lapenes izbūve
  11. Autoruzraudzība
  12. Būvuzraudzība
  13. Publicitāte.

Investīciju projekta kopējās plānotās izmaksas ir 2 352 941,18 EUR, tai skaitā: valsts budžeta finansējums 2 000 000,00 EUR, pašvaldības līdzfinansējums 352 941,18 EUR.

Valsts budžeta finansējums Alūksnes novada pašvaldības augstas gatavības investīciju projektam piešķirts, pamatojoties uz Ministru kabineta 2022. gada 8. februāra noteikumu Nr. 112 “Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām” 11. punktu.

Būvprojekts autors SIA „Global Project”, būvdarbu veic SIA “ACBR”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RoadLat”.

Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.


Ar ieskandināšanu atklāta Miera ielas pārbūve

Pirmdien, 18. septembrī, atklāta garākās ielas pārbūve Alūksnē. Projekts “Miera ielas pārbūve” realizēts ar valsts budžeta līdzfinansējumu, ar mērķi, uzlabot piekļuvi sabiedriski nozīmīgiem objektiem un ar uzņēmējdarbību saistītām teritorijām, reizē radot drošu un ilgtspējīgu transporta satiksmi Alūksnē.

 Miera iela ir garākā pilsētas nozīmes pārbūvētā iela, kur projekta ietvaros pārbūvētas arī Ošu un Melnuma ielas. Ceļš ir visa sākums, un Miera ielas pārbūve ir vēl viens pierādījums tam ka, lai dzīvē ko paveiktu, pats svarīgākais ir spert pirmo soli. Šīs ielas pārbūves projekts bija viens no pašvaldības augstas gatavības projektiem, kas gaidīja savu finansējumu un sagaidīja. Bieži vien, rakstot šādus projektus, sākotnēji nav zināms, kad tos vispār būs iespējams realizēt, taču šis projekts apliecina, ka ieguldītais darbs atmaksājās.

Svinīgajā atklāšanas brīdī Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers sacīja:

“Katra iela, katrs ceļš, ko mēs pārbūvējam pilsētā vai novadā, ir liels notikums, un šogad ir īpašs gads, jo ekspluatācijā nododam vairākas ielas vairāk nekā 3 kilometru garumā. Kopējais asfaltētais Miera ielas garums kopā ar Ošu ielu ir gandrīz 2,6 kilometri.

Šī iela kalpo ne tikai iedzīvotājiem, kas dzīvo šajā teritorijā, bet arī lielākajai daļai novada iedzīvotāju un pilsētas viesu. Miera ielas galā atrodas Alūksnes Lielie kapi un arī svarīgi tūrisma apskates objekti. Lai šis projekts izdotos, mēs esam bijuši radoši un jau savlaicīgi esam gatavojuši projektus ar augstas gatavības nozīmi. Ja nebūtu šādu projektu, tad šaubos, ka mēs šeit šodien stāvētu un būtu saņēmuši finansējumu no Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas.

Vēlos teikt lielu paldies visiem deputātiem, kas atbalsta augstas gatavības projektu rakstīšanu, jo ne visās pašvaldībās deputāti dod šādas iespējas speciālistiem sākt strādāt pie projektiem, kuriem vēl nav zināms finansējums. Šādā brīdī ir svarīgi atcerēties politikas nozīmi un to, cik svarīgi ir strādāt ciešā sadarbībā ar valdību. Paldies visiem politiskajiem spēkiem, kas šajā brīdī sniedza atbalstu!”

Priekšsēdētājs teica lielu paldies arī būvniekiem, kas ne tikai kvalitatīvi izpildīja ceļu pārbūves darbus, bet īpašu uzmanību pievērsa apzaļumošanas jautājumiem, kas norāda uz augstu profesionalitāti veikto darbu veikšanas laikā.

“Miera ielas pārbūves process iedzīvotājos raisīja dažādas emocijas. Šodien, šeit stāvot, ir aizmirsies, kā izskatījās iela pārbūves procesa laikā – bija dubļi, putekļi, bet tagad sajūtas ir pavisam citas un ir prieks par paveikto. Kas mani īpaši uzrunā Miera ielas pārbūvē, tas, ka, pateicoties pašvaldības ieviestajai kārtībai, arī vairākos privātīpašumos ir uzsākti pagalmu labiekārtošanas darbi, un tas pierāda, ka labais piemērs strādā, cilvēki seko tam līdz. Protams, arī iepriecina sakoptā kapsētas teritorija. Ja iepriekš mēs ar to lepojāmies, tad tagad jau varam dižoties. Gribu pateikt lielu paldies ikvienam par pacietību projekta realizācijas laikā!” – tā Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Druvis Tomsons

Miera un Ošu ielas krustojumā atrodas Alūksnes sociālās aprūpes centrs “Alūksne”, kura vadītāja Irina Baikova svinīgajā brīdī sociālās aprūpes centra iemītnieku un tuvinieku vārdā teica paldies par ceļa pārbūvi, tā nodrošinot labāku piekļuvi sociālās aprūpes centram. Un svinīgajā brīdī pasniedza īpašu Alūksnes aprūpes centra iemītnieku pašdarinātu mākslas darbu.

Miera, Melnuma un Ošu ielu pārbūve bija Alūksnes novada pašvaldības augstas gatavības investīciju projekts, kas saņēma 2 miljonu EUR finansējumu no valsts budžeta saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 8. februāra noteikumiem Nr. 112 “Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām”. Projekta līdzfinansējums – no pašvaldības budžeta.

Būvprojektu izstrādāja SIA “Global Project”, būvniecību veica SIA “ACBR”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “RoadLat”. Projekta vadītāja pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Ar ieskandināšanu atklāta Miera ielas pārbūve Ar ieskandināšanu atklāta Miera ielas pārbūve Ar ieskandināšanu atklāta Miera ielas pārbūve Ar ieskandināšanu atklāta Miera ielas pārbūve

SAGATAVOJA: Monta MELZOBA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Pārbūvētas Miera, Melnuma un Ošu ielas Alūksnē

29.08.2023.

Šomēnes pēc pārbūves ekspluatācijā nodotas Miera, Melnuma un Ošu ielas Alūksnē. To pārbūvei Alūksnes novada pašvaldība saņēma valsts budžeta finansējumu investīciju projekta īstenošanai.

– Šo ielu pārbūve ir nozīmīgs satiksmes drošības un ielu infrastruktūras uzlabošanas projekts Alūksnē. Esam uzlabojuši piekļuvi sabiedriski svarīgiem objektiem, tajā skaitā kapsētai, ar uzņēmējdarbību saistītām teritorijām un, protams, ikvienam iedzīvotājam, kas izmantos Miera, Melnuma un Ošu ielas. Paldies visiem apkaimes iedzīvotājiem un kapsētas apmeklētājiem par pacietību un sapratni būvdarbu laikā, – uzsver Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis.

Pārbūvēts Miera ielas brauktuves asfaltbetona segums no Pils ielas līdz pat ielas noslēgumam Alūksnes Lielo kapu teritorijā. Pārbūvētas divas autobusu pieturvietas un atjaunota viena pieturvieta, sakārtots autobusu apgriešanās laukums. Melnuma ielā izbūvēta asfaltēta brauktuve, gājēju zona un nomale automašīnu novietošanai. Sakārtots asfaltētais laukums pie Miera un Melnuma ielu krustojuma, piemērojot to gan vieglo automašīnu, gan autobusu stāvēšanai. Pārbūvētajās ielās sakārtots ielu apgaismojums, lietusūdens kanalizācijas sistēma. Ošu ielā uzklāts asfaltbetona segums un sakārtotas nomales.

Nozīmīgi uzlabojumi Miera ielā pie Lielajiem kapiem – asfaltēts ielas un automašīnu novietošanas laukumu segums līdz pat ceļam uz Garnizona kapiem, no krustojuma ar Melnuma ielu līdz kapiem ierīkota gājēju josla, kā arī apgaismojums līdz pat ielas galam. Papildus izbūvēts apgaismojums Miera ielas funkcionālajam savienojumam ar Tempļakalna ielu un līdz Rotondai. Gar ielas kreiso pusi, kapsētas žoga malā, paplašināta ielas nomale, lai to varētu izmantot automašīnu novietošanai, pārbūvēts autobusu galapunkts pie kapsētas pārziņa namiņa. Uzstādīta lielāka lapene, kurā piederīgajiem un bēru viesiem iespējams uzkavēties pēc bēru ceremonijas. Tās izmantošana piesakāma kapsētas pārzinim vienlaikus ar bēru ceremonijas pieteikumu. Ap atkritumu konteineriem ierīkota sētiņa, lai nodrošinātu to iekļaušanos vidē.

Projekta ietvaros veiktajiem darbiem Alūksnes novada pašvaldība augstas gatavības investīciju projektam saņēma 2 miljonu EUR finansējumu no valsts budžeta saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 8. februāra noteikumiem Nr. 112 “Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām”. Projekta līdzfinansējums 15% apmērā – no pašvaldības budžeta.

Būvprojektu izstrādāja SIA “Global Project”, būvdarbus veica SIA “ACBR”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “RoadLat”. Projektu vadīja pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Alūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumi

27.06.2023.

Alūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumiAlūksnē noslēgumam tuvojas Miera ielas pārbūves projekts, kas būtiskus uzlabojumus nesis arī Alūksnes Lielo kapu teritorijai.

Pirmais un nozīmīgākais ieguvums Alūksnes Lielo kapu apmeklētājiem ir asfaltēts ielas un automašīnu novietošanas laukumu segums kapu teritorijā līdz pat ceļam uz Garnizona kapiem. Pašvaldība atgādina autovadītājiem, ka ir jāievēro izvietotās ceļa zīmes, un vērš uzmanību, ka pie kapsētas žoga automašīnas stāvēšanai ir jānovieto uz ielas asfaltētās daļas, nevis zaļajā zonā!

Kapsētas apmeklētājiem jāņem vērā, ka atsevišķās vietās, tostarp, pretim pirmajiem vārtiem, tiek mainītas trūdošo atkritumu un lielgabarīta atkritumu novietošanas vietas. Pašvaldības aģentūra “Spodra” ir izvietojusi attiecīgas informatīvas zīmes vietās, kur drīkst novietot minēto veidu atkritumus, kā arī vietās, kur tos novietot nedrīkst. Lūgums ievērot kārtību! Tāpat lūgums ņemt vērā, ka vietās, kas iezīmētas konkrēta veida atkritumu novietošanai, jānovieto tikai tā veida atkritumi, lai neradītu apgrūtinājumus to apsaimniekošanā un neveidotu nekārtību.

Kā Miera ielas pārbūves projekts paredzēja, Lielo kapu teritorijā uzstādīta arī jauna, plašāka lapene, kurā pēc bēru ceremonijas piederīgajiem un bēru viesiem būs iespējams uzkavēties, pieminot aizgājušo. Ikdienā tā būs slēgta, taču, piesakot bēru ceremoniju kapsētas pārzinim, varēs pieteikt arī lapenes izmantošanu. Savukārt iepriekšējā lapene nogādāta uz Alūksnes Mazajiem kapiem.

Miera un Melnuma ielu pārbūve kā Alūksnes novada pašvaldības augstas gatavības investīciju projekts saņēma 2 miljonu EUR finansējumu no valsts budžeta saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 8. februāra noteikumiem Nr. 112 “Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām”. Projekta līdzfinansējums – no pašvaldības budžeta.

Būvprojektu izstrādāja SIA “Global Project”, būvniecību veic SIA “ACBR”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RoadLat”. Projektu vada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Alūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumiAlūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumiAlūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumi

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Būtiska informācija Miera ielas iedzīvotājiem

 06.04.2023.

Alūksnes novada pašvaldība jau informēja, ka, sākoties pavasarim, vairākos objektos atsāksies būvdarbi, kas ziemas laikā nebija veicami. Šobrīd pašvaldība vērš Miera ielas iedzīvotāju uzmanību – būvuzņēmums SIA “ACBR” ir informējis, ka atsāks ielas pārbūves darbus nākamajā nedēļā no 11. aprīļa.

Būvuzņēmums plāno laika posmā no 11. līdz 17. aprīlim gatavot Miera ielas braucamās daļas pamatni asfalta seguma ieklāšanai. Līdz ar to minētajā termiņā nebūs iespējams ar automašīnām iebraukt pagalmos dēļ augstumu starpības, kas veidosies starp brauktuves pamatnes līmeni un iebrauktuvju apmalēm. Būvuzņēmums aicina iedzīvotājus pie savām iebrauktuvēm novietot dēļus vai kādu citu paaugstinājumu ērtākai iebraukšanai. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā Miera ielas iedzīvotāji aicināti droši vērsties pie būvniekiem.

Pēc brauktuves sagatavošanas asfalta ieklāšanai sekos asfaltēšanas darbi, kas notiks pa joslām. Pārvietojoties pa Miera ielu, ar apgrūtinātu transportlīdzekļu pārvietošanos jārēķinās apmēram divas nedēļas. Lūdzam vēl nedaudz pacietības līdz ielas pārbūves pabeigšanai!

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Turpinās Miera un Melnuma ielu pārbūve

10.10.2022.

Alūksnē turpinās Miera un Melnuma ielu pārbūve – rit paredzēto inženierkomunikāciju ierīkošana un ceļa konstruktīvā slāņa izbūve. Paldies visiem autovadītājiem un apkaimes iedzīvotājiem par sapratni un pateicību ielas pārbūves laikā! Šoruden objektā ir plānots ieklāt asfaltseguma pamatkārtu.

Pašvaldībā dažkārt saņemam jautājumu, kādēļ darbi nav sākti agrāk pavasarī. Te nu jāatgādina, ka finansējuma piešķiršanu šim projektam apstiprināja 31. maijā. Tikai pēc tam pašvaldība varēja parakstīt vienošanos par finansējuma saņemšanu, noslēgt būvdarbu līgumus un kārtot visas nepieciešamās formalitātes būvdarbu veikšanai.

Miera un Melnuma ielu pārbūve ir Alūksnes novada pašvaldības augstas gatavības investīciju projekts, kam tika piešķirts 2 miljonu EUR finansējums no valsts budžeta. Pašvaldības līdzfinansējums šajā projektā ir 352 941,18 EUR.

Būvprojektu izstrādāja SIA “Global Project”, būvniecību veic SIA “ACBR”, būvuzraudzību objektā nodrošina SIA “RoadLat”. Projektu vada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Iveta Baltā-Vanaga.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Satiksmi Miera ielā regulēs luksofors

26.09.2022.

No pirmdienas, 26. septembra, Miera ielā, Alūksnē, būvdarbu veikšanas posmos satiksmi pa joslām regulēs luksofors. Šajā laikā objektā notiks zemes klātnes sagatavošana un šķembu seguma izbūve.

Satiksme abos virzienos pirms svecīšu vakara tiks atjaunota no piektdienas. Pēc svecīšu vakara, būvdarbiem turpinoties, tiks atjaunota satiksmes regulēšana ar luksoforu. Aicinām autovadītājus būt saprotošiem un ievērot objektā izvietotās ceļa zīmes un luksofora signālus!

Finansējums Miera ielas pārbūvei 2 000 000,00 EUR apmērā piešķirts no valsts budžeta. Kopējās projekta izmaksas ir 2 352 941,18 EUR, tajā skaitā pašvaldības līdzfinansējums 352 941,18 EUR. Būvprojektu izstrādāja SIA “Global Project”, būvniecību veic SIA “ACBR”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RoadLat”. Projektu vada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Iveta Baltā-Vanaga.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Miera un Melnuma ielās rit pārbūves darbi

29.08.2022.

Alūksnē turpinās būvdarbi Miera un Melnuma ielās. Izbūvēti apmēram 200 metri lietusūdens kanalizācijas, turpinās elektrības kabeļu iečaulošana Miera ielā, tiek būvēti elektropadeves tīkli Melnuma ielā ielu apgaismojuma un videokameru ierīkošanai. Nosprausta trase kabeļu tīkla izbūvei arī Miera ielā Tempļakalna teritorijā.

 

Ņemot vērā sausos un karstos laikapstākļus iepriekšējā periodā, būvuzņēmējs nodrošināja ielas seguma laistīšanu reizi dienā, lai mazinātu putekļu veidošanos. Objektā turpināsies lietusūdens kanalizācijas un elektrotīklu izbūve. Plānots sākt ielas apauguma noņemšanu stāvvietu un paplašinājuma zonu izbūvei un ierakumu ceļa konstruktīvā slāņa izbūvei. Notiek lapenes projektēšana un saskaņošana, ko paredzēts ierīkot pie kapsētas.

 

Tā kā Miera iela ir viena no pilsētas vēsturiski nozīmīgām teritorijām, noteiktās vietās būvniecības laikā ir jānodrošina arheoloģiskā uzraudzība, kas uzliek zināmus nosacījumus darbu veikšanas tempam, tādēļ jāstrādā ciešā sadarbībā arheoloģiskās uzraudzības veicējam un būvniekam.

 

Šim Alūksnes novada pašvaldības augstas gatavības investīciju projektam ir piešķirts valsts budžeta finansējums 2 000 000,00 EUR apmērā. Kopējās projekta izmaksas ir 2 352 941,18 EUR, tajā skaitā pašvaldības līdzfinansējums 352 941,18 EUR.

 

Būvprojektu izstrādāja SIA “Global Project”, būvniecību veic SIA “ACBR”, būvuzraudzību objektā nodrošina SIA “RoadLat”. Projektu vada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Iveta Baltā-Vanaga.

Miera un Melnuma ielās rit pārbūves darbi Miera un Melnuma ielās rit pārbūves darbi

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Turpināsies darbi Miera ielā

 

Miera iela Alūksnē01.08.2022.

Jūlijā Alūksnē sākās Miera ielas pārbūve – ir nofrēzēts vecais asfaltbetona segums un augusta pirmajā nedēļā būvdarbi turpināsies – plānots uzsākt apauguma noņemšanu ielas malās un paredzētos demontāžas darbus.

Iedzīvotāji pagājušās nedēļas laikā vērsās pašvaldība ar jautājumu, kādēļ pēc asfaltbetona seguma nofrēzēšanas neturpinās būvdarbi. Jāuzsver, ka asfaltbetona frēzēšanai ir nepieciešama speciāla tehnika, kuras pieejamību būvnieks iepriekš plāno un saskaņo ar citiem objektiem, kur arī šādi darbi nepieciešami. Tādēļ arī var rasties īslaicīga pauze starp frēzēšanu un nākamajiem secīgajiem būvdarbiem, kā tas bija Miera ielā.

– Pēc vecā asfalta nofrēzēšanas būvnieks ielu nolīdzināja un, lai mazinātu putekļu veidošanos, ir veicis arī ielas seguma atputekļošanu. Atvainojamies apkaimes iedzīvotājiem un autovadītājiem, kas pārvietojas pa Miera ielu, par zināmām neērtībām, taču būvniecības procesā ar tādām jārēķinās – iela nebūs tik ātri izbraucama kā pirms pārbūves un automašīnu novietošana ielas malās būs ierobežota. Aicinām autovadītājus ievērot izvietotās ceļa zīmes un braukt ar būvdarbu zonā atļauto ātrumu, – saka projekta vadītāja, Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Gan pašvaldība, gan būvuzņēmums darīs visu iespējamo, lai ielas pārbūve iespējami mazāk kavētu cilvēku plūsmu uz kapiem pirmssvētku dienās un pašā kapusvētku dienā, tomēr zināmi sarežģījumi autobraucējiem var būt. Tādēļ pašvaldība aicina visus, kam tas ir iespējams, uz kapusvētkiem no pilsētas centra doties kājām pār Tempļakalna gājēju tiltu vai pa taku gar ezera krastu, vai arī izmantot bezmaksas papildu sabiedriskā transporta reisus, kas kursēs 7. augustā no pulksten 9.00 līdz 15.00 maršrutā Autoosta-Kapsēta-Autoosta.

Pašvaldībā ir saņemti iedzīvotāju jautājumi par to, kādēļ projekta realizācija sākta pirms kapusvētkiem. Te jāskaidro secība, kā pašvaldība nonāca līdz iespējai uzsākt projekta īstenošanu.

Šī gada 16. februārī pašvaldība saņēma uzaicinājumu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iesniegt investīciju projektus mērķdotācijas saņemšanai. 8. martā pašvaldība iesniedza investīciju projektu mērķdotācijas saņemšanai. 31. maijā ar Ministru kabineta rīkojumu tika apstiprināts saraksts par atbalstītajiem pašvaldību investīciju projektiem. Tikai pēc tam pašvaldība varēja parakstīt vienošanos ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru par valsts budžeta finansējuma saņemšanu projekta īstenošanai.

Būtiski, ka šī vienošanās nosaka – 2022. gadā ir jāizlieto 65% no piešķirtā finansējuma. Secīgi pēc tam pašvaldība varēja noslēgt būvdarbu līgumus, sakārtot visas nepieciešamās formalitātes būvdarbu veikšanai un saplānot darbu secību. Līdz ar to darbus uzsākt ātrāk nebija iespējams. Situācija ceļu būvē un tehnikas pieejamības grafiki ir saspringti, tādēļ nebija iespējams darbus sakārtot tā, ka tie tiktu uzsākti tikai pēc kapusvētkiem.

Kā jau pašvaldība ir informējusi, Miera ielas pārbūvei ir izstrādāti divi būvprojekti. Pirmais no tiem paredz Miera ielas posmā no Pils ielas līdz krustojumam ar Melnuma ielu un Melnuma ielas pārbūvi, savukārt otrais ietver Miera ielas posmu no krustojuma ar Melnuma ielu caur Lielo kapu teritoriju līdz ielas galam un funkcionālajam savienojumam no kapu teritorijas līdz Tempļakalna ielai.

Šim Alūksnes novada pašvaldības augstas gatavības investīciju projektam ir piešķirts valsts budžeta finansējums, pamatojoties uz Ministru kabineta 2022. gada 8. februāra noteikumu Nr. 112 “Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām” 11. punktu.

Būvprojektu autors SIA “Global Project”, būvdarbus veic SIA “ACBR”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RoadLat”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

Centrālās administrācijas

sabiedrisko attiecību speciāliste


Ar asfaltseguma frēzēšanu sāks Miera ielas pārbūvi Alūksnē

 

15.07.2022.

18. un 19. jūlijā plānots sākt Miera ielas, Alūksnē, pārbūvi ar vecā asfalta seguma frēzēšanu. Frēzēšanas laikā autotransporta kustība tiks organizēta ar luksoforu. Lūdzam autovadītājus būt saprotošiem un pacietīgiem ielas pārbūves laikā un ievērot izvietotos satiksmes organizācijas līdzekļus!

Tuvāko nedēļu laikā plānots uzsākt arī ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi no Pils un arī Melnuma ielas puses, ielas apauguma noņemšanu un paredzētos demontāžas darbus.

Ceturtdien, 14. jūlijā, notika projekta pirmā būvsapulce, kurā tikās pašvaldības kā pasūtītāja, būvuzņēmuma un būvuzrauga pārstāvji.

– Miera ielas pārbūve ir viens no šobrīd apmēram 50 būvniecības projektiem, kas tiek īstenoti Alūksnes novadā. Šī ir stratēģiski nozīmīga iela, kas atrodas blīvi apdzīvotā teritorijā. No satiksmes viedokļa šis ir sarežģīts objekts, jo ir liela gājēju un autotransporta intensitāte, tādēļ būvniecības laikā visiem jāspēj sadzīvot, – būvsapulcē uzsvēra Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis.

Kā jau pašvaldība ir informējusi, Miera ielas pārbūvei ir izstrādāti divi būvprojekti. Pirmais no tiem paredz Miera ielas pārbūvi no Pils ielas līdz krustojumam ar Melnuma ielu un Melnuma ielas pārbūvi, savukārt otrais ietver Miera ielas posmu no krustojuma ar Melnuma ielu caur Lielo kapu teritoriju līdz ielas galam un funkcionālajam savienojumam no kapu teritorijas līdz Tempļakalna ielai.

Šim Alūksnes novada pašvaldības augstas gatavības investīciju projektam ir piešķirts valsts budžeta finansējums, pamatojoties uz Ministru kabineta 2022. gada 8. februāra noteikumu Nr. 112 “Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām” 11. punktu.

Būvprojektu autors SIA “Global Project”, būvdarbus veic SIA “ACBR”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RoadLat”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

 


Miera ielas pārbūves investīciju projekta īstenošanai valsts piešķir 2 miljonus eiro

22.06.2022.

Miera ielas pārbūves investīciju projekta īstenošanai valsts piešķir 2 miljonus eiroAlūksnes novada pašvaldības augstas gatavības investīciju projekts “Miera ielas pārbūve Alūksnē, Alūksnes novadā” ir atbalstīts Ministru kabinetā un tam piešķirts valsts budžeta finansējums 2 000 000,00 EUR apmērā.

Īstenojot šo projektu, drošai un ilgtspējīgai satiksmei būs sakārtota ielu infrastruktūra pilsētā un uzlabota piekļuve sabiedriski nozīmīgiem objektiem, tostarp Alūksnes kapsētai un ar uzņēmējdarbību saistītām teritorijām.

Miera ielas pārbūvei pašvaldība ir izstrādājusi divus būvprojektus. Pirmais no tiem paredz Miera ielas pārbūvi no Pils ielas līdz krustojumam ar Melnuma ielu un Melnuma ielas pārbūvi, savukārt otrais ietver Miera ielas posmu no krustojuma ar Melnuma ielu caur Lielo kapu teritoriju līdz ielas galam un funkcionālajam savienojumam no kapu teritorijas līdz Tempļakalna ielai.

Paredzams, ka būvdarbi sāksies jūlijā un būvniecības laikā iela satiksmei nebūs slēgta – transporta kustība tiks virzīta pa vienu ielas pusi, tādēļ pašvaldība aicina iedzīvotājus, īpaši autovadītājus, ar sapratni un pacietību izturēties pret šīm neērtībām.

Miera ielu posmā no Pils ielas līdz Melnuma ielai paredzēts pārbūvēt 6,5 m platumā, ietvi saglabājot esošā apjomā. Tiks izveidotas divas jaunas autobusu pieturvietas kabatas un atjaunota viena pieturvieta, sakārtots autobusu apgriešanās laukums, izveidojot tajā gājēju ietvi ar iespēju izlaist pasažierus. Daļā ielas brauktuves kreisajā pusē pie nobrauktuvēm izveidos 2 m platu nomali automašīnu novietošanai.

Melnuma ielas brauktuve paredzēta 6 m platumā, papildus izbūvējot 1,6 m gājēju zonu gar labo pusi un izveidojot 2 m platu nomali automašīnu novietošanai gar kreiso pusi. Tiks sakārtots arī asfaltētais laukums, kur brauktuves labajā pusē paredzēts stāvlaukums vieglajām automašīnām, gar kreiso malu – kabatas četriem autobusiem.

Miera ielā paredzēts pārcelt dažus gaismekļus, bet Melnuma ielā izbūvēt jaunus. Visā ielas posmā paredzēts izbūvēt lietus ūdens kanalizāciju. Tiks pārbūvēts arī Miera, Tempļakalna un Melnuma ielu krustojums.

Miera ielu no krustojuma ar Melnuma ielu līdz Miera un Tempļakalna ielas funkcionālajam savienojumam paredzēts pārbūvēt 6 m platumā ar 1,6 m platu gājēju zonu. Autobusu galapunktu pie kapsētas pārziņa namiņa pārbūvēs atbilstoši izveidotajai plūsmai. Automašīnu novietošanai paredzētas kabatas no minerālmateriāla seguma 5 m platumā, kā arī gar ielas kreiso pusi tiks paplašināta nomale līdz 2 m, kas būs izmantojama automašīnu novietošanai. Pretī kapličas vārtiem paredzēts izveidot lielāku minerālmateriāla laukumu lielāka automašīnu skaita novietošanai. Paredzēts izbūvēt arī jaunu lapeni. Ap atkritumu konteineriem tiks ierīkota sētiņa, lai nodrošinātu to iekļaušanos vidē.

Projekts paredz arī papildu apgaismojuma izbūvi līdz Rotondai, savienojot to ar esošo objekta apgaismojumu, un jauna apgaismojuma ierīkošanu Miera ielas galā funkcionālajā savienojumā ar Tempļakalna ielu (taka no kapu zonas uz atpūtas vietu “Līkais bērzs”.

Kopējās projekta izmaksas ir 2 352 941,18 EUR, tajā skaitā arī pašvaldības līdzfinansējums 352 941,18 EUR. Būvprojektu izstrādāja SIA “Global Project”, būvniecību saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātu veiks SIA “ACBR”, būvuzraudzību objektā nodrošinās SIA “RoadLat”. Projektu vada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa. Projekta īstenošana paredzēta līdz 2023. gada oktobrim.

 

Miera ielas pārbūves investīciju projekta īstenošanai valsts piešķir 2 miljonus eiro Miera ielas pārbūves investīciju projekta īstenošanai valsts piešķir 2 miljonus eiro

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste