Ražošanas ēkas “Biznesa stacija” izbūve


Jaunajā ražošanas ēkā Alūksnē aizvadīta “Biznesa stacijas diena”

 11.09.2023.

Piektdien, 8. septembrī, jaunajā ražošanas ēkā Tālavas ielā 5, Alūksnē, notika “Biznesa stacijas” diena. Šo ēku Alūksnes novada pašvaldība ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu uzbūvējusi uzņēmējdarbības atbalstam.

Zīmīgi, ka svinīgais mirklis, kurā satikās pašvaldības pārstāvji, jaunie telpu nomnieki un viesi, notika tieši gadu pēc tam, kad “Biznesa stacijas” ēkā tika iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Būtiski, ka ar “Biznesa stacijas” būvniecību Alūksnes Bānīša stacijas kvartālu ir papildinājusi vēl viena uzņēmējdarbībai nozīmīga ēka un, nojaucot četras vidi degradējošas būves, sakārtota iepriekš nesakopta teritorija.

Par jaunbūvētās ražošanas ēkas telpu izmantošanu pašvaldība organizēja telpu nomas izsoli un ēka ir kļuvusi par mājvietu četriem novada uzņēmējiem. Te atrodas novadā pirmā amatalus darītava “Alūksnes alus”. “ND Zutis” piedāvā kūpinātus gaļas izstrādājumus un zvejas produktus, tostarp arī Alūksnes ezera zuti un kūpināta zuša konservus. Studija “Boterra” ražo interjera un eksterjera priekšmetus ar unikālu dizainu no māla un akmens masas. “Impress print” sniedz dažādus grafiskā dizaina un vizuālās reklāmas izstrādes, drukas un arī vides reklāmu montāžas pakalpojumus.

Svinīgajā brīdī Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers sacīja:

– Jau 2011. gadā, kad parādījās pirmie signāli no valdības puses, ka tiks sniegts atbalsts industriālajām zonām, to inženierkomunikācijām, sniedzām savus priekšlikumus, lai tiktu atbalstītas ražošanas ēkas dažādās formās, jo neticējām, ka Austrumlatvijā investorus var piesaistīt ar atbalstu tikai inženierkomunikāciju izveidei. Tas izdevās, tāpēc liels paldies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai par sapratni un atbalstu. Šodien esam liecinieki jau piektajai ražošanas ēkai Alūksnes novadā, konkrēti šī paredzēta mazajiem uzņēmējiem. 2010.-2012. gadā pietiekami labi attīstījās novada uzņēmēji, bet pašvaldība nevarēja sniegt ievērojamu atbalstu tikai ar budžeta līdzekļiem tam, ko uzņēmēji vēlējās. Tolaik uzņēmēji gāja krietni pa priekšu pašvaldības iespējām. Šobrīd situācija ir mainījusies un nu pašvaldība iet pa priekšu uzņēmējiem – izbūvē un asfaltē ceļus, būvē ražošanas ēkas uzņēmējdarbības atbalstam. Tagad svarīgi, lai uzņēmēji spēj sasniegt solītos rādītājus, investēt un radīt jaunas darba vietas. Ļoti lepojos par mūsu novada pašvaldības kvalitatīvo darbu, īstenojot ražošanas ēkas. Arī šī ēka ir izbūvēta ļoti augstā kvalitātē. Tas ir tas, ar ko patiešām lepojos – ar katru savas pašvaldības darbinieku. Veiksmi mums visiem, lai arī nākotnē spējam atbalstīt novada uzņēmumus!

Ar paveikto darbu pašvaldību svētku reizē sveica Centrālās finanšu un līgumu aģentūras Vidzemes reģiona nodaļas vadītājs Māris Millers.

– Esot šeit gadu pēc vēsturiskās kapsulas iemūrēšanas, varam redzēt, ka ir sakārtota vēl viena vieta, radīta vēl viena ēka uzņēmējiem uzņēmējdarbības attīstīšanai. Vienlaikus – ir tapusi vieta, kas būs kā papildinājums pilsētā, jauns objekts, ko novērtēs gan vietējie iedzīvotāji, gan viesi. Alūksnes novada pašvaldība ir pašvaldība, kas skatās uz priekšu un domā, ko attīstīt, – sacīja M. Millers.

Biedrība “Alūksnes lauku partnerība” ir sniegusi atbalstu daudziem vietējiem uzņēmējiem dažādos to attīstības posmos, tostarp arī jaunajiem biznesa stacijas nomniekiem.

– Mums ir veiksmīgi izdevies šajos gados sasniegt organisku savstarpējo sadarbību, tiekoties, runājoties un jūtot, kas notiek mūsu teritorijā. Paldies pašvaldībai, kas arī ir darījusi savu lielo darbu. Mēs skatāmies līdzi, mēģinām sajust, kas kurā brīdī būtu nepieciešams, kādi ir mūsu resursi. Uzņēmēji nāk ar savām idejām, veido un attīsta mūsu teritoriju, rada ekonomiku un ļoti interesanto, dažādo piedāvājumu. Bānīša kvartāls šobrīd attīstās ar lielu jaudu, mērķtiecīgi un precīzi, un “Biznesa stacija” ir kā salds ķirsis pa virsu šai mūsu kopīgai kūkai. Esam priecīgi, ka varējām dažādi palīdzēt mūsu uzņēmējiem. Novēlu milzīgu veiksmi uzņēmējiem, lai pietiek entuziasma, enerģijas, un paldies par lielisko sadarbību, – sacīja biedrības valdes priekšsēdētāja Santa Harjo-Ozoliņa.

Svētku dienā Alūksnes novadā viesojās Kuldīgas novada pašvaldības delegācija, tādēļ “Biznesa stacijas” dienā apsveikuma vārdus teica arī domes priekšsēdētāja Inese Astaševska.

– Pašvaldībām ir zināms, ka novada galvenā attīstība, asinsrite – tie ir uzņēmēji. Vēlam veiksmi uzņēmējdarbībā! Šī ir brīnišķīga māja, kur attīstīt uzņēmējdarbību, – novērtēja I. Astaševska.

“Biznesa stacija” ir tapusi aktivitāšu skaita ziņā un finansiāli apjomīgajā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” Nr.5.6.2.0/21/I/010. Šī projekta mērķis – izveidot komercdarbībai piemērotu infrastruktūru novadā, radot jaunas darbavietas, piesaistot nefinanšu investīcijas un revitalizējot degradētu teritoriju. Projekts vērsts uz saimnieciskās darbības veicējiem pilsētā un novadā, kā arī potenciālajiem komersantiem, investoriem, vietējiem uzņēmumiem un projekta sadarbības partneriem.

Ražošanas ēkas “Biznesa stacija” izbūves kopējas izmaksas ir 1 296 104,11 EUR, tajā skaitā – ēkas izbūve, ūdenssaimniecības infrastruktūras pieslēgumu izbūve, centralizētās siltumapgādes sistēmas atzara izbūve un elektroenerģijas pieslēguma atzara izbūve.

“Biznesa staciju” būvdarbus veica SIA “Velve-AE”, projektētājs un autoruzraugs – SIA “ARHITEKTA L. ŠMITA DARBNĪCA”, būvuzraugs – SIA “BBPV”. Projektu vadīja Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Sanita Adlere.

ERAFProjektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Ražošanas ēkā “Biznesa stacija” svin Spāru svētkus

 20.10.2022.

Trešdien, 19. oktobrī, Alūksnē nosvinēti Spāru svētki topošajai ražošanas ēkai “Biznesa stacija”, kas atrodas Tālavas ielā 5, blakus Bānīša stacijai.

Līdz ar Spāru svētkiem, kad būvnieks virs ēkas jumta spārēm paceļ vainagu, noslēdzas būtisks būvniecības posms. “Biznesa stacijas” ēkas būvniecībā tas nozīmē, ka vēl tuvāk ir pietuvojies mirklis, kad Bānīša stacijas kvartālu papildinās vēl viena uzņēmējdarbībai nozīmīga un vizuāli pievilcīga būve. Jāpiemin arī tas, ka pirms jaunās ražošanas ēkas šajā teritorijā nojauktas četras vidi degradējošas būves, līdz ar to sakārtota iepriekš vizuāli nepievilcīgā apkārtne.

Spāru svētkos Alūksnes novada pašvaldības vadības pārstāvji apciemoja būvniekus, kas strādā šajā objektā, lai pateiktos par līdz šim paveikto un vēlētu veiksmīgu turpmāko būvniecības procesu. Būvniekiem pašvaldības kā pasūtītāja vārdā pateicās domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, priekšsēdētāja vietnieki Druvis Tomsons un Jānis Sadovņikovs.

“Biznesa stacija” top apjomīgā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” Nr.5.6.2.0/21/I/010 ietvaros. Šis ir finansiāli un arī aktivitāšu ziņā apjomīgākais projekts, ko īsteno Alūksnes novada pašvaldība. Līdztekus “Biznesa stacijas” būvniecībai tiek pārbūvēti arī Tālavas un Gulbenes ielu posmi, uzlabota ūdensapgādes infrastruktūra Pilssalas ielas posmā, būvētas trīs ražošanas ēkas novada teritorijā, septiņos novada pagastos pārbūvēti uzņēmējdarbības attīstībai nozīmīgi ceļi un to posmi.

Šī projekta mērķis ir izveidot komercdarbībai piemērotu infrastruktūru novadā, radot jaunas darbavietas, piesaistot nefinanšu investīcijas un revitalizējot degradētu teritoriju. Projekts vērsts uz saimnieciskās darbības veicējiem pilsētā un novadā – vairāk nekā 32 uzņēmumiem, kuru pamatdarbības jomas ir saistītas ar ražošanu, tirdzniecību, pārvadājumiem un citām novada attīstībai svarīgām nozarēm, kā arī potenciālajiem komersantiem, investoriem, vietējiem uzņēmumiem un projekta sadarbības partneriem.

Par ražošanas ēkas “Biznesa stacija” telpu izmantošanu pašvaldība ir organizējusi telpu nomas izsoles un ir noskaidroti komersanti, kuri nomās jaunās ēkas telpas. No 2023. gada “Biznesa stacijā” darīs Alūksnes alu, gatavos Alūksnes ezera zušu konservus, ražos keramikas un miksētu materiālu interjera dizaina priekšmetus, sniegs grafiskā dizaina un vizuālās reklāmas ražošanas, drukas un montāžas pakalpojumus, ražos Click sistēmas saplākšņa stendus vietējiem uzņēmumiem un eksportam.

“Biznesa staciju” būvē SIA “Velve-AE”, projektētājs un autoruzraugs – SIA “ARHITEKTA L. ŠMITA DARBNĪCA”, būvuzraugs – SIA “BBPV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Sanita Adlere.

ERAF

Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai


FOTO: Evita Aploka, Jurijs Drozdovs

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Topošajā ražošanas ēkā “Biznesa stacija” iemūrēta laika kapsula

09.09.2022.

Ceturtdien, 8. septembrī, Tālavas ielā 5, Alūksnē, topošajā ražošanas ēkā “Biznesa stacija”, klātesot Finanšu ministrijas un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārstāvjiem, iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Līdz ar to ir sasniegts būtisks punkts ēkas būvniecībā, lai jau drīz Bānīša stacijas kvartālu papildinātu vēl viena uzņēmējdarbībai nozīmīga un vizuāli pievilcīga būve, tā sperot kārtējo soli uz šīs teritorijas atdzimšanu. Pirms jaunās ražošanas ēkas būvniecības teritorijā nojauktas četras vidi degradējošas būves.

Biznesa stacijas ēka top apjomīgā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” ietvaros. Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers svinīgajā pasākumā uzsvēra, ka pašvaldība šobrīd īsteno vērienīgāko uzņēmējdarbības atbalsta projektu.

– Šajā vietā ne tikai būs uzbūvēta ēka – šeit ir sakārtota industriālā mantojuma teritorija, ko jaunā “Biznesa stacija” lieliski papildinās. Lai ēka ilgi kalpo uzņēmējiem! – vēlēja Dz. Adlers.

Finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis savā uzrunā atzina, ka apmeklējot Alūksni, vērojams, kā pilsēta pēdējo gadu laikā uzplaukst.

– Alūksne tiešām kļūst par vietu, kur prot strādāt, uzņemt viesus un arī svinēt svētkus, jo šodien svinam darba svētkus vietā, kur kūsās uzņēmējdarbība. Pilsētas rodas tur, kur ir darba vietas, tādēļ ir ļoti svarīgi, ka Eiropas fondu finansējums un Latvijas dalība Eiropas Savienībā ir ļāvuši tapt visiem projektiem, kas Alūksnē realizēti. Finanšu ministrijai ir liels prieks redzēt, ka ar skaidru vīziju un attīstības redzējumu Alūksne iet lieliem soļiem uz priekšu un kļūst par reģionālu līderi, prieks, ka struktūrfondu finansējums tiek ieguldīts jēgpilni, ar lielu ekonomisku un sociālu atdevi, – svinīgajā brīdī sacīja I. Dālderis.

Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktora vietnieks Eiropas Savienības fondu sistēmas attīstības jautājumos Mārtiņš Brencis, uzrunājot klātesošos, atzina, ka ar gandarījumu apmeklē pašvaldības, kurās ir ambicioza pašvaldības vadība un komanda – to viņš saskatījis arī, viesojoties Alūksnē un tiekoties ar pašvaldību.

– Mums bija konstruktīva un profesionāla saruna un ceru, ka tās rezultātā būs arī konkrēti risinājumi. Kā valsts iestādei, kas uzrauga projektu īstenošanu, mums ir ļoti svarīgi savlaicīgas, profesionālas un produktīvas sarunas, un to es šeit redzu, ka pašvaldības komanda strādā uz mērķi un rezultātu, – novērtēja M. Brencis.

Topošajai ražošanas ēkai jau ir noslēgušās telpu nomas izsoles un ir zināmi komersanti, kas nomās jaunās ēkas telpas, un arī viņi piedalījās svinīgajā pasākumā. Viena no viņām – Irita Tīlane-Pakalniņa turpat uz vietas veidoja māla flīzi, kurā klātesošie varēja atstāt savus iniciāļus vai vēstījumu – vēlāk šī flīze tiks apstrādāta un arī kļūs par ēkas sastāvdaļu.

Vēsturisko vēstījumu nākamajām paaudzēm parakstīja Dzintars Adlers, Ints Dālderis, Mārtiņš Brencis, projekta autors – SIA “Arhitekta L. Šmita darbnīca” arhitekts Laimonis Šmits, būvfirmas SIA “Velve-AE” valdes loceklis Edgars Elksnis un Bānīša stacijas kvartāla saimniece Dace Bumbiere-Augule.

“Augsti godājamais nākotnes cilvēk!

Jūs, kas šobrīd lasāt šo vēstījumu, jau zināt, kāds mūžs bijis šai ēkai. Mēs ceram, ka tā kalpojusi godam. (…) Ar šo tekstu vēlamies darīt zināmu, ka šis, nezināmai nākotnei domātais vēstījums, iemūrēts ēkas pamatos 2022. gada 8. septembrī. (…) Arī šodien Alūksnes stacijas kvartāls piedzīvo pārmaiņas. Uzņēmējdarbības attīstībai Alūksnes novada pašvaldība būvē jaunu ēku – Biznesa staciju. Jau 2023. gadā jaunajā Biznesa stacijas ēkā  darīs Alūksnes alu, gatavos Alūksnes ezera zušu konservus, ražos keramikas un miksētu materiālu interjera dizaina priekšmetus. Te izstrādās grafisko dizainu un būs vizuālās reklāmas ražošanas, drukas un montāžas darbnīca, te ražos arī Click sistēmas saplākšņa stendus vietējiem uzņēmumiem un eksportam.

Alūksnes sapnis par izaugsmi, ko pilsētai var dot dzelzceļa stacija, piepildījies vairākkārt. 2018. gadā atjaunošanu piedzīvoja vēsturiskais stacijas bagāžas šķūnis, 2019. gadā – stacijas ēka, kam sekoja vērienīgi teritorijas labiekārtošanas darbi – pārbūvēta iela, izveidotas ietves un stāvlaukums. Līdz ar infrastruktūras sakārtošanu stacijas kvartālā ienāk arī uzņēmēji – atdzimusi krāšņa bijusī dzelzceļa viesnīca “Bahnhofs Hotel”, bet atjaunotajā stacijas ēkā atvērta kafejnīca.

No paaudzes paaudzē pārmanto sapņus par skaistu un laimīgu dzīvi. Mēs nežēlojam savus spēkus un enerģiju, liekam lietā uzkrātās zināšanas un aizrautīgi visu mūžu tiecamies tos piepildīt. Alūksnes dzelzceļa stacijas kvartāla atdzimšana ir viens no mūsu sapņiem, kas īstenojas.

Lai Biznesa stacijas uzņēmējiem izdodas nodrošināt Latvijas konkurētspējas paaugstināšanu globālajā mērogā!

Augt un pilnveidoties! Nodrošināt inovatīvu ideju nezūdamību un izziņas spēju turpinājumu daudzu gadsimtu garumā!” – tā teikts vēstījumā, kas iemūrēts laika kapsulā pie topošās “Biznesa stacijas” ēkas.

Būvdarbus šajā objektā veic SIA “Velve-AE”, projektētājs un autoruzraugs SIA “ARHITEKTA L. ŠMITA DARBNĪCA”, būvuzraugs SIA “BBPV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Sanita Adlere.

« gada 2 »

ERAFProjektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai

Evitas Aplokas foto

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciāliste


Organizē nomas tiesību izsoles “Biznesa stacijas” telpām

25.08.2022.

Alūksnes novada pašvaldība ir izsludinājusi nekustamā īpašuma telpu grupu nomas tiesību izsoles īpašumā “Biznesa stacija”, kas šobrīd tiek būvēts Tālavas ielā 5, Alūksnē.

Kopumā izsludinātas sešas izsoles uz 16 telpām. Nomniekam nomas objektā ieinteresēto komersantu pašu nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos jānodrošina nefinanšu investīcijas ne mazāk kā 880 000 tūkstoši EUR un jārada 6 jaunas darba vietas.

Ar izsoļu noteikumiem un informāciju par pieteikšanos interesentus lūdzam iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Izsoles/Izsludinātās izsoles. Izsolēm var pieteikties līdz 29. augusta pulksten 16.00.

“Biznesa stacija” ir ražošanas ēka, kas tiek būvēta Alūksnes novada pašvaldības īstenotā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā”.

Pēc pašvaldības aicinājuma 21. jūlijā Alūksnes uzņēmējdarbības atbalsta centrā notika pašvaldības pārstāvju tikšanās ar ieinteresētajiem uzņēmējiem par telpu nomas iespējām topošajā ražošanas ēkā “Biznesa stacija”.

Darbus objektā veic SIA “Velve-AE”, būvuzraugs SIA “BBPV”, projektētājs un autoruzraugs SIA “ARHITEKTA L. ŠMITA DARBNĪCA”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Sanita Adlere.

ERAFProjektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


 

Tālavas ielā top ražošanas ēka “Biznesa stacija”

Tālavas ielā top ražošanas ēka “Biznesa stacija”

 

 Viens no būvniecības objektiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā ““Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” ir ražošanas ēkas “Biznesa stacija” būvniecība, kā arī četru vidi degradējošu ēku nojaukšana Tālavas ielā 5, Alūksnē. Četru ēku nojaukšanas darbi jau ir veikti, šobrīd rit Biznesa stacijas būvniecība.

 

21. jūlijā Alūksnes uzņēmējdarbības atbalsta centrā tikās pašvaldības pārstāvji ar ieinteresētajiem uzņēmējiem par telpu nomas iespējām topošajā ražošanas ēkā “Biznesa stacija”. Tikšanos apmeklēja pieci uzņēmēji, kuri tika iepazīstināti ar jaunbūvējamās ēkas plānu, ēkas nodošanas termiņu, nomas iespējām, izsoles kārtību un projekta rezultatīvajiem rādītājiem.

Citus interesentus par telpu nomas iespējām aicinām uz individuālajām tikšanās, sazinoties ar Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas Uzņēmējdarbības atbalsta speciālisti Māru Saldābolu, rakstot uz mara.saldabola@aluksne.lv.

 

Darbus objektā veic SIA “Velve-AE”, būvuzraugs SIA “BBPV”, projektētājs un autoruzraugs SIA “ARHITEKTA L. ŠMITA DARBNĪCA”. Četru ēku nojaukšanas un “Biznesa stacijas” būvniecības projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Sanita Adlere.

Tālavas ielā top ražošanas ēka “Biznesa stacija” Tālavas ielā top ražošanas ēka “Biznesa stacija”

ERAFProjektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai