Siguldas un Pumpura ielu pārbūve

 

Alūksnē pārbūvētas vēl divas ielas

18.10.2022.

Turpinot uzlabot ielu infrastruktūru pilsētā, vēl divas mazās ielas Alūksnē ir sakārtotas – aizvadītajā nedēļā ekspluatācijā pieņemtas pārbūvētās Siguldas un Pumpura ielas.

Būtiski uzsvērt, ka Siguldas ielas pārbūves darbu veikšanas, projektēšanas un autoruzraudzības projektu atbalstīja Aizsardzības ministrija, no budžeta programmas “Aizsardzības īpašumu pārvaldīšanai” piešķirot 250 000,00 EUR finansējumu.

Šis ir jau trešais kopā ar Aizsardzības ministriju realizētais projekts, lai kopīgi  sakārtotu Nacionālo bruņoto spēku bāzes piegulošo teritoriju Alūksnes pilsētā. Iepriekš ar Aizsardzības ministrijas atbalstu realizēta Lāčplēša ielas pārbūve un Pleskavas ielas 2. kārtas pārbūves daļa.

Īstenojot kopīgo projektu, ir veikta Siguldas un Pumpura ielu konstrukcijas pārbūve pilnā apjomā, kā arī pārbūvēti ielu apgaismojuma, lietus kanalizācijas un elektroapgādes tīkli. Ar bruģakmens segumu pārbūvēts pie Siguldas un Vējakalna ielu krustojuma esošais atkritumu novietnes laukums, ko ieskaus arī koka konstrukcijas žogs, lai konteineru novietošanas vietu vizuāli nošķirtu no pārējās vides. Savukārt Siguldas ielas noslēgumā pie Alūksnes Muižas parka ir izbūvēts stāvlaukums, lai parka apmeklētājiem nodrošinātu piekļuvi ērtu iespēju novietot savu autotransportu.

Kopējās Siguldas un Pumpura ielu pārbūves izmaksas 372 669,67 EUR, no kuriem Alūksnes novada pašvaldības finansējums ir 122 669,64 EUR.

Būvdarbus pēc “RK projekti” izstrādātā būvprojekta veica SIA “RUBATE”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “BŪVUZRAUGI LV”. Projektu vadīja pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste


Asfaltēs ielas

08.09.2022.

Asfaltēs ielas 08.09.2022. Turpinoties Siguldas un Pumpura ielas pārbūvei Alūksnē, tiek sākta ielu asfaltēšana. Šodien aredzēts noasfaltēt posmu no muižas parka līdz krustojumam ar Vējakalna ielu, rītdien – pārējo ielas posmu, savukārt pirmdien – nobrauktuves. Objektā darbus veic SIA “Rubate” pēc “Rubate”/“RK projekti” projekta, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvuzraugi.LV” projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.Turpinoties Siguldas un Pumpura ielas pārbūvei Alūksnē, tiek sākta ielu asfaltēšana. Šodien paredzēts noasfaltēt posmu no muižas parka līdz krustojumam ar Vējakalna ielu, rītdien – pārējo ielas posmu, savukārt pirmdien – nobrauktuves.

Objektā darbus veic SIA “Rubate” pēc “Rubate”/“RK projekti” projekta, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvuzraugi.LV” projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

 

 

 

 


Turpinās būvdarbi Siguldas un Pumpura ielā

30.06.2022.

 Aktīvi turpinās maijā uzsāktie būvdarbi Siguldas un Pumpura ielā. Līdz šim tiek veikti ūdensvada izbūves darbi – tos paredzēts pabeigt jūlija sākumā.

Nākamais posms būvniecībā būs lietus ūdens kanalizācijas izbūve un ceļa seguma pamatnes nomaiņa. Jūlija beigās paredzēts ieklāt šķembu segumu, lai augustā varētu veikt asfaltēšanas darbus.

Līdztekus ielu būvniecībai izbūvēs šķirojamo atkritumu tvertņu novietnes laukumu. To paredzēts pārbūvēt ar bruģakmens segumu un koka konstrukcijas žogu. Pie muižas parka, Siguldas ielas noslēgumā, paredzēts izbūvēt neregulētu stāvlaukumu automašīnu novietošanai.

Sākoties nākamajam būvdarbu posmam, būtiski satiksmes ierobežojumi nav paredzēti, taču jāņem vērā jau iepriekš pieņemtā kārtība, ka pa Vējakalna ielu braucošajiem transportlīdzekļiem ir priekšroka attiecībā pret transportlīdzekļiem, kas pārvietojas pa Siguldas ielu.

Darbi norisinās pēc plāna un būtiskas izmaiņas plānā nav novērojamas. Paredzams, ka ielu būvniecība noslēgsies septembra beigās.

Būvdarbus veic SIA “RUBATE”, būvuzraudzību objektam nodrošina SIA “BŪVUZRAUGI LV”. Būvprojektu izstrādāja un tā autoruzraudzību nodrošina SIA “RK projekti”. Projektu vada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa. Siguldas ielas pārbūvi atbalsta Aizsardzības ministrija no budžeta programmas 33.00.00 “Aizsardzības īpašumu pārvaldīšanai

Mazliet pacietības – būvējam labākai nākotnei!

Monta Melzoba,
Alūksnes novada pašvaldības praktikante


Sākušies būvdarbi Siguldas un Pumpura ielā

12.05.2022.

10. maijā sākušies būvdarbi Siguldas un Pumpura ielā Alūksnē. Siguldas ielas pārbūvi atbalsta Aizsardzības ministrija no budžeta programmas “Aizsardzības īpašumu pārvaldīšanai”.

Paredzēta Siguldas un Pumpura ielas konstrukcijas pārbūve pilnā apjomā, kā arī ielas apgaismojuma, lietus kanalizācijas un elektroapgādes tīklu pārbūve. Siguldas ielas krustojumā ar Vējakalna ielu, tiks saglabāta esošā satiksmes organizācija, kurā pa Vējakalna ielu braucošajiem transportlīdzekļiem ir priekšroka attiecībā pret transportlīdzekļiem, kas pārvietojas pa Siguldas ielu.

Netālu no minētā krustojuma atrodas atkritumu novietnes laukums. To paredzēts pārbūvēt ar bruģakmens segumu un koka konstrukcijas žogu. Siguldas ielas noslēgumā pie muižas parka paredzēts izbūvēt neregulētu, neregulāru stāvlaukumu, lai Alūksnes muižas parka apmeklētājiem nodrošinātu piekļuvi ar autotransportu. Ielas pamata konstrukcijas izbūves laikā ielās pa posmiem tiks slēgta satiksme uz laiku, iepriekš piegulošo māju īpašniekus par to informējot.

Būvdarbus veic SIA “RUBATE”, būvuzraudzību objektam nodrošina SIA “BŪVUZRAUGI LV”. Būvprojektu izstrādāja un tā autoruzraudzību nodrošina SIA “RK projekti”. Projektu vada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa. Plānotais  darbu termiņš 5 mēneši.

Mazliet pacietības – būvējam labākai nākotnei!