Jauktā kora “Ezerlāse” dalība koru festivālā Somijā


Koris “Ezerlāse” 4.maiju – Latvijas Republikas Neatkarības svētkus atzīmē Somijā

 

Foto no TN arhīva

Turpinot pagājušajā pavasarī aizsākto sadarbību un atsaucoties uz februārī saņemto vīru veterānu kora “Salon Seudun Sotaveteraaniyhdistys” uzaicinājumu piedalīties koru festivālā Somijā,  Kolberģa tautas nama jauktais koris “Ezerlāse” viesojās kora mītnes pilsētā Salo, kas atrodas 114 km no Somijas galvaspilsētas Helsinkiem.

Somijā viesojāmies trīs dienas. Sadziedāšanās norisinājās koncertzālē KIVA. 4.maijā uzstājās vīru veterānu koris, bērnu, jauniešu koris “Leticia” un desmit dziesmas izdziedāja jauktais koris “Ezerlāse”. Šajā koncertā kora “Ezerlāse” repertuārā tika iekļautas latviešu tautas dziesmas, dziesmu svētku repertuāra divi skaņdarbi – “Lec saulīte” (R.Tiguls) un “Saule, pērkons, Daugava” (M.Brauns), kā arī ikvienam latvietim tuvas sirdsdziesmas. Ar lielu gandarījumu jāatzīmē, ka katras dziesmas izskaņā koncertzāli pāršalca koncerta apmeklētāju aplausi, kora skanējums šajā svētku dienā patiešām bija  īpašs.

Koncerta izskaņā,  svinīgā un pacilājošā gaisotnē, kori vienojās dziedot Latvijas un Somijas himnas,  jāpiebilst, ka somu draugi  Latvijas himnu dziedāja  latviski, savukārt mēs Somijas himnu somu valodā.

Organizatori bija ieplānojuši arī nelielas iepazīšanās ekskursijas Salo un Helsinkos, tajā skaitā apraudzījām Salo pilsētas parkā iedēstīto, mūsu pērn dāvināto z/s “Sprogas” audzēto ābelīti, kura šogad jau raisījusi daudz ziedpumpuru.

Dalība festivālā ir vērtīga pieredze kora attīstībai, iespēja popularizēt mūsu tautas vērtības, nest vēstījumu par Latviju un mūsu identitāti.

Paldies visām iesaistītajām pusēm, visiem kolektīvu dalībniekiem, koncerta apmeklētājiem par vienotības sajūtu un  iespēju izjust lepnumu, cieņu, mīlestību pašiem pret sevi, savu zemi, valsti  un tautu!

Braucienu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kolberģa tautas nama vadītāja Rudīte Simanoviča