SPORTS VISIEM/ SPORTS FOR ALL

“Vietējo sporta kopienu aktivizēšana no pierobežas reģioniem, izmantojot pārrobežu sadarbību”/“The activation of local sport communities from border regions through cross-border cooperation”

 SPORTS VISIEM/ SPORTS FOR ALL

Interreg

Projektu finansē Interreg VI-A Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2021.-2027. gadam

Projekta partneri:
Setomā pašvaldība
Repinas Sporta klubs
Alūksnes novada pašvaldība

Projekta mērķis ir izveidot spēcīgu pārrobežu sporta kopienu no pierobežas reģioniem:
– organizējot 17 kopīgus sporta pasākumus, popularizējot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu plašā pulkā vietējiem iedzīvotājiem, īpašu uzmanību pievēršot sieviešu iesaistei;
– iesaistot ap 220 dalībniekiem no 3 reģioniem uz pārrobežu sporta pasākumiem.

Projekta īstenošanas laikā partneri organizēs basketbola, ielu basketbola, pludmales volejbola, futbola, diskogolfa turnīrus, jogas un vieglatlētikas festivālu, orientēšanās pasākumus. Lai aktivitātēs iesaistītu iedzīvotājus, kuriem nepatīk lieli sporta pasākumi, bet būtu ieinteresēti pavadīt aktīvi laiku individuāli, svaigā gaisā, partneri izstrādās virtuālos orientēšanās maršrutus.

Projekta kopējais budžets – 86 225 EUR, t.sk. Programmas līdzfinansējums 68 980 EUR;
Alūksnes novada pašvaldības budžets – 27 890 EUR, t.sk. Programmas līdzfinansējums 22 312 EUR

Projekta īstenošanas ilgums 01.10.2023.-31.07.2025.

Projekta vadošais partneris – Setomā pašvaldība

Programmas tīmekļvietne: www.estlat.eu

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Alūksnes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.


Izveidots veselības stiprināšanas un aktīvās atpūtas maršruts Alūksnē

30.04.2024.

Egona Lāča foto

Egona Lāča foto

Aicinām iziet jauno veselības stiprināšanas un aktīvās atpūtas maršrutu Alūksnes pilsētvidē “10 000 soļi SVAIGA GAISA un 1 000 grami ZINĀŠANU” un saņemt pārsteiguma balvu!

Pastaiga var aizņemt ap 1,5 stundu, un maršruts ir aptuveni 5 km garš. Starta vieta ir pie Alūksnes Tūrisma informācijas centra, Ojāra Vācieša ielā 1, Alūksnē. Par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu katrs spēles dalībnieks atbildīgs pats.

Kā spēlēt?
1. Lai varētu veikt visus spēles uzdevumus, dalībniekam nepieciešams uzlādēts viedtālrunis ar interneta pieslēgumu un norādītu lokācijas vietu.
2. Tālrunī nepieciešams lejuplādēt aplikāciju “Actionbound”, tālruņa iestatījumos jāaktivizē spēles piekļuve tālruņa foto galerijai un lokācijai.
3. Atverot viedtālrunī aplikāciju “Actionbound”, jāspiež “SCAN CODE” un jānoskenē QR kods, kas atrodams aprakstā par spēli stendā pie Alūksnes Tūrisma informācijas centra.
4. Kad dalībnieks ir gatavs startēt, jāspiež “Start/Start bound”.
5. Jāievada dalībnieka vārds un uzvārds un jāpiekrīt spēles noteikumiem, spiežot “agree”.
6. Spēles gaitā jāveic norādītie uzdevumi, maršruta virzienam jāseko pēc norādēm tekstā un spēlē esošajā kartē.
7. Jābūt uzmanīgam, jo uzdevumi un informācija ir savstarpēji saistīti. Uzdevumos nav iespējams apskatīties iepriekšējo informāciju.
8. Ja gadījumā kaut kas neizdodas, jāturpina nākamais uzdevums. Svarīgs ir piedzīvojums un gūtā pieredze.
9. Ja ar pirmo reizi neizdodas pareizi atbildēt uz jautājumu, spēlē tiek dota iespēja atbildēt atkārtoti, tādā gadījumā jāspiež “Show clue”.
10. Pabeidzot spēli, jāspiež “Start upload”, lai augšupielādētu savus uzņemtos foto vai video.
11. Spēles noslēgumā jānorāda savs e-pasts, lai pārsteiguma balvas saņemšanas gadījumā organizatori varētu sazināties ar uzvarētāju.
Lai izzinošā pastaiga stiprina organismu un veicina saturīgu brīvā laika pavadīšanu svaigā gaisā!

Maršruts izstrādāts projektā “Sports visiem”, kuru finansē Interreg VI-A Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2021.-2027. gadam.

ES


Orientēšanās Varskā

16.04.2024.

Vēl viena aktivitāte, kurā mūsu novadniekiem bija iespēja piedalīties projekta “Sports visiem” ietvaros – divu dienu orientēšanās sacensības Igaunijā (Värska).

Divu dienu summā iegūtas sekojošas vietas:

Madara Jaunzema 3.v.,

Alla Jaunzema 6.v.,

Ģirts Jaunzems 7.v.,

Pēteris Supe 8.v.,

Jānis Supe 8.v.,

Ārija Bertuka 7.v.,

Uldis Bertuks 12.v.

– Paldies par iespēju, bija ļoti labi noorganizētas un baudāmas sacensības-, stāsta sacensību dalībnieks.
Orientēšanās Varskā Orientēšanās Varskā Orientēšanās Varskā


Sieviešu basketbola turnīrs Rapinā

16.04.2024.

Projekta “Sports visiem” ietvaros 13.,14.aprīlī Räpinā (Igaunija) sieviešu basketbola turnīrā un basketbola trenera Howard Frier meistarklasē Alūksnes novadu pārstāvēja Sporta skolas U19 komanda kopā ar treneri Uldi Jauniņu un spēlējošo treneri Kristu Raudiņu. Turnīrā izcīnīta 2.vieta, meistarklasē atraktīvā trenera vadībā slīpētas dažādas spēles un tehnikas nianses!

Sieviešu basketbola turnīrs RapināSieviešu basketbola turnīrs Rapinā Sieviešu basketbola turnīrs Rapinā Sieviešu basketbola turnīrs Rapinā


Basketbola turnīrs vīriešiem  Alūksnē

 

11.04.2024.

Turpinot īstenot Igaunijas-Latvijas programmas projektu “Sports visiem”, piektdien, 29. martā, Alūksnes Sporta centrā norisinājās vīriešu basketbola turnīrs. Spēkiem mērojās četras komandas – divas no Alūksnes un divas no Igaunijas (Repina un Varska).

Abas Alūksnes komandas cīnījās godam, tomēr šoreiz mājiniekiem nācās piekāpties Repinas pašvaldībai, kura turnīrā izcīnīja pirmo vietu.

Projektu “Vietējo sporta kopienu aktivizēšana no pierobežas reģioniem, izmantojot pārrobežu sadarbību”/“The activation of local sport communities from border regions through cross-border cooperation” SPORTS VISIEM/ SPORTS FOR ALL finansē Interreg VI-A Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2021.-2027. gadam.”

 


Jogas festivāls Varskā

19.03.2024.

Projekta “Sports visiem” ietvaros nedēļas nogalē no 16. līdz 17. martam Setomā pašvaldība organizēja Igaunijas pilsētā Varskā Jogas festivālu.

Divu dienu garumā dalībnieki speciālistu vadībā piedalījās vingrošanas, jogas un pilašu nodarbībās. Dalībnieces izmantoja iespēju piedalīties arī deju nodarbībās un praktizēt dažādus stiepšanās vingrinājumus.

Festivālam turpinoties, dalībnieces apskatīja Varskas muzeju un nākamajā dienā devās pāris stundu garā pārgājienā, kura laikā iepazina militāro mantojumu Ersavas ezera krastā.

Lielākie ieguvumi, kā atzīst paši dalībnieki, bija iespēja atslēgties no ikdienas darbiem un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku.

Kā nākamais gaidāmais notikums šī projekta ietvaros būs vīriešu basketbola turnīrs Alūksnē. Tas norisināsies no 29. līdz 30. martam Alūksnes Sporta centrā.

Jogas festivāls Varskā Jogas festivāls Varskā Jogas festivāls Varskā


Viesojas Igaunijas pilsētā Repinā

06.03.2024.

Vakar, 5. martā, pašvaldības pārstāvji viesojās Igaunijas pilsētā Repinā, kur tikās ar projekta “Sports visiem” partneriem.

Tikšanās laikā projekta partneri pārrunāja līdzšinējo pieredzi pirmajos projektā īstenotajos pasākumos, kā arī gatavojās nākamajām plānotajām aktivitātēm.

Paredzēts organizēt basketbola, ielu basketbola, pludmales volejbola, futbola, diskogolfa turnīrus, jogas un vieglatlētikas festivālu, orientēšanās pasākumus. Lai aktivitātēs iesaistītu iedzīvotājus, kuriem nepatīk lieli sporta pasākumi, bet būtu ieinteresēti pavadīt aktīvi laiku svaigā gaisā individuāli, projektā plānots izstrādāt virtuālos orientēšanās maršrutus.

Projekta mērķis ir izveidot spēcīgu pārrobežu sporta kopienu no pierobežas reģioniem:

– organizējot 17 kopīgus sporta pasākumus, popularizējot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu plašā pulkā vietējiem iedzīvotājiem, īpašu uzmanību pievēršot sieviešu iesaistei;

– iesaistot ap 220 dalībniekiem no 3 reģioniem uz pārrobežu sporta pasākumiem.

Projektu “Vietējo sporta kopienu aktivizēšana no pierobežas reģioniem, izmantojot pārrobežu sadarbību”/“The activation of local sport communities from border regions through cross-border cooperation” SPORTS VISIEM/ SPORTS FOR ALL finansē Interreg VI-A Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2021.-2027. gadam.”

Igaunijas pilsētā Repinā Igaunijas pilsētā Repinā Igaunijas pilsētā Repinā

Interreg

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Alūksnes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.


Alūksnes Sporta centru apmeklēja projekta partneri no Igaunijas

17.01.2024.

Turpinot īstenot Igaunijas-Latvijas programmas projektu “Sports visiem”, otrdien, 16. janvārī, Alūksnes Sporta centru apmeklēja Setomā pašvaldības un Repinas Sporta kluba pārstāvji no Igaunijas.

Tikšanās laikā projekta partneri pārrunāja līdzšinējo pieredzi pirmajos projektā īstenotajos pasākumos, tai skaitā, Alūksnes novada pārstāvju dalību atklātajā orientēšanās pasākumā Setomā pagastā, Igaunijā, un Igaunijas pārstāvju dalību orientēšanās pasākumā “Izskrien savu Latviju!” Alūksnē, kā arī divu dienu basketbola turnīru zēniem Varskā, Igaunijā.

Projektā ir sagatavots 2024. gada pasākumu plāns, kas ietver turnīrus ielu basketbolā, pludmales volejbolā un futbolā dažādām mērķa grupām, kā arī dalību regulāros orientēšanās pasākumos gan Igaunijas pusē, gan Alūksnes novadā. Šobrīd norisinās arī virtuālās orientēšanās/pastaigu maršruta izstrāde visās projekta partnerpilsētās (Alūksnē, Varskā, Repinā).

Projekta partneriem bija iespēja aplūkot Alūksnes Sporta centru, kur plānots īstenot projekta aktivitātes, par ko partneri izteica atzinīgus vārdus.

Projektu no Alūksnes novada pašvaldības puses vada pašvaldības centrālās administrācijas projektu vadītāja Kristīne Lāce.

Projektu “Vietējo sporta kopienu aktivizēšana no pierobežas reģioniem, izmantojot pārrobežu sadarbību”/“The activation of local sport communities from border regions through cross-border cooperation” SPORTS VISIEM/ SPORTS FOR ALL finansē Interreg VI-A Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2021.-2027. gadam.
Alūksnes Sporta centru apmeklēja projekta partneri no Igaunijas Alūksnes Sporta centru apmeklēja projekta partneri no Igaunijas Alūksnes Sporta centru apmeklēja projekta partneri no Igaunijas Alūksnes Sporta centru apmeklēja projekta partneri no Igaunijas

Interreg

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Alūksnes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.


Alūksnes Sporta skolas puišu komandas piedalās basketbola turnīrā

06.01.2024.

  1. un 5. janvārī Alūksnes Sporta skolas U13 un U15 basketbola puišu komandas viesojās kaimiņos Varskā, Igaunijā, lai piedalītos basketbola turnīrā. Puiši sacentās ar basketbola kluba Valgamaa/Varska un Repinas sporta kluba basketbola komandām. Izspēlējušies, nedaudz gan nosaluši, bet sapelnīja arī bronzas medaļas un piemiņas balviņas. Turnīra gaitā norisinājās arī basketbola meistarklases, kuras vadīja Tartu Universitātes jauniešu treneris Jano Kunts.

Lielākie ieguvumi – pieredze, motivācija trenēties, sākums turpmākām sadarbībām!

 

Basketbola turnīrs norisinājās projektā “Vietējo sporta kopienu aktivizēšana no pierobežas reģioniem, izmantojot pārrobežu sadarbību”/“The activation of local sport communities from border regions through cross-border cooperation” SPORTS VISIEM/ SPORTS FOR ALL, kuru finansē Interreg VI-A Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2021.-2027. gadam. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas projektu vadītāja Kristīne Lāce.

Interreg

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Alūksnes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

 


 Piedalās Veru orientēšanās čempionātā

08.10.2023.

Orientierists skrien8. oktobrī Voropi ciemā, Igaunijā, norisinājās Veru apriņķa atklātais čempionāts orientēšanās sportā 2023. Čempionātā piedalījās arī dalībnieki no Alūksnes, kuri startēja ar ļoti labi rezultātiem:

1. vietu izcīnīja Madara Jaunzema, 2. vietu – Ance Poļaka, Sanita Vilciņa un Ārija Bertuka. Alla Jaunzema ieguva 4. vietu, Uldis Bertuks – 7. vietu, Ģirts Jaunzems, Ivars Poļaks un Sanita Poļaka – 9. vietu.

Ar fotogrāfijām no čempionāta var iepazīties šeit:

 

Alūksnes dalībnieki piedalīties čempionātā devās projekta “Vietējo sporta kopienu aktivizēšana no pierobežas reģioniem, izmantojot pārrobežu sadarbību”/“The activation of local sport communities from border regions through cross-border cooperation” SPORTS VISIEM/ SPORTS FOR ALL ietvaros, kuru finansē Interreg VI-A Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2021.-2027. gadam.

 

Interreg

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Alūksnes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.


Pārrobežu sadarbības projektā organizēs sporta aktivitātes

20.10.2023.

Pārrobežu sadarbības projektā organizēs sporta aktivitātesAlūksnes novada pašvaldības pārstāvji šonedēļ viesojās Setomā pašvaldībā Igaunijā, kur notika Igaunijas-Latvijas programmas projekta “Sports visiem” atklāšanas pasākums.

Minēto projektu īsteno Setomā pašvaldība un Repinas Sporta klubs Igaunijā un Alūksnes novada pašvaldība Latvijā. Tikšanās reizē partneri apsprieda paredzēto aktivitāšu plānojumu un sagaidāmos rezultātus, tikās ar Igaunijas-Latvijas programmas sekretariāta pārstāvi sarunā par projekta ieviešanas gaitu. Projektā iesaistīto pušu pārstāvji apmeklēja vairākus sporta un rekreācijas objektus – Varskas ģimnāzijas sporta zāli, sporta un aktīvās atpūtas parku, Varskas Veselības veicināšanas centru un akvaparku, lai pārrunātu sadarbības iespējas sporta pasākumu organizēšanā.

Projekta mērķis ir izveidot spēcīgu pārrobežu sporta kopienu no pierobežas reģioniem:

  • organizējot 17 kopīgus sporta pasākumus, popularizējot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu plašā pulkā vietējiem iedzīvotājiem, īpašu uzmanību pievēršot sieviešu iesaistei;
  • iesaistot ap 220 dalībniekiem no 3 reģioniem uz pārrobežu sporta pasākumiem.

Paredzēts organizēt basketbola, ielu basketbola, pludmales volejbola, futbola, diskogolfa turnīrus, jogas un vieglatlētikas festivālu, orientēšanās pasākumus. Lai aktivitātēs iesaistītu iedzīvotājus, kuriem nepatīk lieli sporta pasākumi, bet būtu ieinteresēti pavadīt aktīvi laiku svaigā gaisā individuāli, projektā plānots izstrādāt virtuālos orientēšanās maršrutus.

Projektu “Vietējo sporta kopienu aktivizēšana no pierobežas reģioniem, izmantojot pārrobežu sadarbību”/“The activation of local sport communities from border regions through cross-border cooperation” SPORTS VISIEM/ SPORTS FOR ALL finansē Interreg VI-A Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2021.-2027. gadam.

Pārrobežu sadarbības projektā organizēs sporta aktivitātes Pārrobežu sadarbības projektā organizēs sporta aktivitātes Pārrobežu sadarbības projektā organizēs sporta aktivitātes

Interreg

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste