Alūksnē atzīmēs Baltijas ceļa 35. gadadienu un Ukrainas neatkarības dienu - Alūksnes novads

Alūksnē atzīmēs Baltijas ceļa 35. gadadienu un Ukrainas neatkarības dienu

2024. gada 23. augustā Alūksnes Kultūras centrā un tā skvērā notiks īpaši pasākumi, lai atzīmētu Baltijas ceļa 35. gadadienu un Ukrainas neatkarības dienu. Sanāksim, lai godinātu vēsturiskos notikumus un izceltu miera nozīmi mūsdienu pasaulē.

Alūksnes Kultūras centra skvērā:

Pasākumi sāksies ar ziedu paklāja veidošanu “Miera ceļš” no plkst. 12.00 līdz 15.00. Iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties, nesot ziedus paklājam jau no plkst. 11.00 līdz 14.00. Ziedu paklājs simbolizēs mieru un cerību, aicinot visus kopā radīt skaistu mākslas darbu.

Plkst. 16.00 notiks godināšanas pasākums “Miera nesēji”, kurā  atzīmējot Ukrainas neatkarības dienu,  tiks pasniegtas īpašas goda zīmes Alūksnes un Apes novada fonda brīvprātīgajiem un ziedotājiem, kuri devuši ieguldījumu Ukrainas atbalstam. Šajā pasākumā īpašu koncertu sniegs Hotinas (Ukraina) Tautas mākslas un atpūtas centra folkloras grupa.

Turpinājumā, plkst. 18.00, tiks rīkots Baltijas ceļa atceres pasākums “Mūs vieno ceļš”, kurā uzstāsies populārais latviešu dziedātājs Kaspars Markševics. Koncerts būs emocionāls atgādinājums par Baltijas ceļa nozīmību un spēku, kas Baltijas tautas vienoja cīņā par brīvību un neatkarību.

Alūksnes Kultūras centrā:

Vakara noslēgumā, plkst. 19.30, Alūksnes Kultūras centrā tiks demonstrētas dokumentālās filmas par Ukrainu.

Ja laika apstākļi būs nelabvēlīgi, pasākumi plkst. 16.00 un 18.00 tiks pārcelti uz Alūksnes Kultūras centra telpām.

Pasākumus organizē Alūksnes novada Kultūras centrs un Alūksnes un Apes novada fonds. Visi interesenti tiek laipni aicināti piedalīties, lai kopīgi atzīmētu šos nozīmīgos notikumus, ieeja ir bezmaksas.

 

Amanda Emma Gaišā,

Alūksnes novada Kultūras centrs

Mārketinga un komunikāciju speciāliste

Skip to content