Alūksnē aizvadīta Enerģijas diena - Alūksnes novads

Alūksnē aizvadīta Enerģijas diena

1. februārī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā projekta “Ilgtspējīgas enerģijas sabiedrība” ietvaros norisinājās Enerģijas diena.

 

Enerģijas diena pulcēja skolēnus no Valmieras Viestura vidusskolas, Lizuma vidusskolas, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas,

 

 Alūksnes pilsētas sākumskolas, Alūksnes novada vidusskolas, kā arī no Rouges un Hānjas skolām Igaunijā.
Dienas pirmajā pusē skolēni pildīja uzdevumus dažādās darbnīcās, kuru mērķis bija veicināt skolēnu izpratni par energoresursu saudzīgu izmantošanu. Jāatzīmē, ka šīs darbnīcas vadīja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolēni, kuriem sagatavoties šim pārbaudījumam palīdzēja skolotājas Irena Bērziņa un Ligita Krieva.
Pēc uzdevumu veikšanas un pusdienām pasākuma dalībniekus priecēja zinātkāres centra “Zinoo” komanda, kas klātesošajiem demonstrēja dažādus aizraujošus eksperimentus.
Enerģijas dienas ietvaros notika arī video konkursa “Lieto enerģiju gudri” uzvarētāju video demonstrēšana un laureātu apbalvošana. Par konkursa uzvarētāju kļuva Helēna Razminoviča no Valmieras Viestura vidusskolas. Otro vietu ieguva Elza Martinova no Lizuma vidusskolas. Trešā vieta Aleksandram Mellītim no Alūksnes novada vidusskolas. Pirmo divu vietu ieguvējas balvā saņēma viedpulksteņus, bet trešās vietas ieguvējs tika pie sporta kameras. Dažādas veicināšanas balvas saņēma arī pārējie konkursa dalībnieki.
Pasākuma noslēgumā dažādās nominācijās balvas saņēma arī Enerģijas dienas dalībnieki, kas visas dienas garumā bija risinājuši dažādu sarežģītības pakāpju uzdevumus.
Enerģijas diena notika projekta “Ilgtspējīgas enerģijas sabiedrība”, ko Alūksnes novada pašvaldība īsteno kopā ar Tartu Reģionālās enerģijas aģentūru, Rouges pagasta pašvaldību un Vidzemes plānošanas reģionu, ietvaros.
Projekta mērķis ir paaugstināt zināšanas par ikdienas enerģijas patēriņu un uzlabot zināšanas par to, kā taupīt enerģiju mājsaimniecībās un kopienās Latvijā un Igaunijā.
Publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Igaunijas-Latvijas Programmas Vadošā iestāde nav atbildīga par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Skip to content