CIEMOŠANĀS ASTOTAJĀ KARAĻVALSTĪ - Alūksnes novads

CIEMOŠANĀS ASTOTAJĀ KARAĻVALSTĪ

Janvāra mēnesī nedēļas tēmas “Kas ir sniegs?” ietvaros bērnus apciemoja Sniegavīrs ( skolotāja Ilze Holla), kurš bija ieradies ciemos sava drauga Astotās karaļvalsts karaļa uzdevumā.

Bērniem tika dota iespēja iepazīties ar ciparu un skaitli 8, veicot 8 interesantus uzdevumus dažādos darbības veidos. Ar “brīnummaisiņa” un mīklas palīdzību bērni tika ieinteresēti tālākajām aktivitātēm. Matemātiskie uzdevumi rosināja gan salīdzināt, gan skaitīt sniegavīram pogas, gan būt vērīgiem, uzmanīgiem, lai izpildītu dotos norādījumus.

Ar dažāda lieluma taisnstūru palīdzību tika izliktas un aplicētas sniegpārsliņas, kā arī tika izmantoti dabas materiāli, kas rosināja bērnus no tiem izlikt ciparu 8.

Turpmākajā gaitā  bērni atrada Astotās karaļvalsts karaļa vēstuli, kurš aicināja kļūt par Astotās karaļvalsts princesēm un prinčiem. Bērni ar prieku rotāja karaļa atsūtītos kroņus, ar kuriem pēc tam spēlējās visas nedēļas garumā.

Nobeigumā bērni kopā ar Sniegavīru dejoja atvadu deju, bet pēcpusdienas cēlienā bērniem tika dota iespēja darboties pie gaismas galdu, nostiprinot rīta cēlienā apgūto.

Prieks par pavadīto dienu un gūtajām zināšanām, iespaidiem!

  1. grupas skolotājas: Lusine PETROSJANA – GOLUBEVA, Ilze HOLLA
Skip to content