Novada uzņēmējus aicina pieteikties tirdziņam Alūksnes dienā Rīgā - Alūksnes novads

Novada uzņēmējus aicina pieteikties tirdziņam Alūksnes dienā Rīgā

Šogad 5. maijā Kalnciema kvartālā Rīgā norisināsies Alūksnes svētki. Šī pasākuma mērķis ir Rīgas un Pierīgas iedzīvotājus iepazīstināt ar Alūksnes novadu, tā uzņēmēju un tūrisma bagāto un dažādo piedāvājuma klāstu, tā rosinot rīdziniekus apmeklēt novadu.

 

– Alūksne ir īpaša pilsēta Latvijā, un vēlamies aicināt atbraukt pie mums ciemos un izbaudīt pilsētas mieru, šarmu, atpūtas iespējas. Šajā pasākumā vēlamies ar Alūksni iepazīstināt tos, kuriem šī apkaime vēl ir sveša, kā arī atkal satikties ar tiem, kuri Alūksni nav kādu laiku apmeklējuši, tādēļ arī varētu būt pārsteigti par izmaiņām, ko piedzīvojusi mūsu pilsēta, – uzsver Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Kalnciema kvartāls šobrīd Rīgā ir ļoti iecienīta un apmeklēta vieta, kurā notiek gan iecienīti mājražotāju un amatnieku tirdziņi, gan dažādi kvalitatīvi kultūras un izklaides pasākumi, uz kuriem pulcējas Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji. Šī ir viena no būtiskām mērķauditorijām Alūksnes novada tūrisma piedāvājuma reklamēšanai, kā arī novada uzņēmējdarbības veicināšanai. Novada uzņēmējiem tā ir iespēja gan uz vietas pārdot savu produkciju, gan, iespējams, arī veidot kādu ilgtermiņa sadarbības projektu ar galvaspilsētas uzņēmumu pārstāvjiem, kas apmeklē tirdziņu.

Alūksnes svētku pasākums Kalnciema kvartālā notiks visas dienas garumā. No pulksten 10.00 līdz 16.00 norisināsies tirdziņš, kurā aicināti piedalīties Alūksnes novada amatnieki un mājražotāji, kā arī tie mājražotāji – novadnieki, kuri šobrīd dzīvo un strādā ārpus novada. Līdztekus tirdziņam apmeklētājiem tiks organizētas dažādas radošās aktivitātes un izklaidējošas norises, par ko parūpēsies novada amatierkolektīvi ar īpašiem priekšnesumiem. Apmeklētāji varēs atklāt to, kādi notikumi un pārsteigumi aktīvajā tūrisma sezonā sagaidāmi novadā. Savukārt vakarā no pulksten 19.00 līdz 23.00 Kalnciema kvartāla apmeklētājus priecēs īpaša izklaides programma, kurā piedalīsies atpazīstami mākslinieki – mūziķi un aktieri, kuru dzimtā puse ir Alūksnes novads. Paldies tiem daudzajiem alūksniešiem Alūksnē un Rīgā, kuri jau šobrīd ir atsaukušies palīdzēt, lai Alūksnes svētkus Rīgā varētu sarīkot iespējami labāk, kvalitatīvāk un interesantāk! Pasākuma organizatori ir atvērti sadarbībai un labprāt uzklausīs priekšlikumus arī no citiem Alūksnes novada uzņēmējiem, radošiem cilvēkiem un citiem interesentiem, kā bagātināt 5. maijā plānoto notikumu.

Alūksnes novada pašvaldība aicina Alūksnes novada uzņēmējus – mājražotājus un amatniekus – pieteikties dalībai tirdziņā, un, darot to līdz 19. martam, pusi no dalības maksas segs pašvaldība. Plašāku informāciju par uzņēmēju dalības iespējām un nosacījumiem Alūksnes novada svētku tirdziņā Kalnciema kvartālā var saņemt, sazinoties ar Alūksnes novada pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta speciālisti Māru Saldābolu, e-pasts: mara.saldabola@aluksne.lv, tālrunis 25425222.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content