Piesaki biznesa ideju LIAA Valmieras biznesa inkubatorā līdz 19.martam - Alūksnes novads

Piesaki biznesa ideju LIAA Valmieras biznesa inkubatorā līdz 19.martam

LIAA Valmieras biznesa inkubatora pirmais darbības gads ir noritējis veiksmīgi. Kopumā darbojas 69 dalībnieki, no kuriem 16 iziet inkubācijas posmu un trīs ir dibinājuši uzņēmumus, jo pirmsinkubācijas posmā ir apzinājušies savas idejas dzīvotspējai. Pārstāvētās nozares ir patiešām dažādas – sākot no pārtikas, apavu, tekstiliztrādājumu ražošanas, kokapstrādes un beidzot ar sporta komandu pozicionēšanas datu savācējsistēmas izstrādi.

Kā galveno priekšrocību, darbojoties biznesa inkubatorā, klienti novērtē iespēju veidot jaunus kontaktus un savstarpēji tīkloties, piedalīties apmācībās un gūt iedvesmu no interesantiem lektoriem, dzirdēt uzņēmēju pieredzes stāstus, kā arī izmantot koprades biroju Valmierā. Kā atzīst SIA Duck Woodworks līdzīpašniece Sandra Partasova: “Mums ir pavērušās iespējas iepazīties ar līdzīgi domājošiem jaunajiem uzņēmējiem Vidzemē, papildināt savas zināšanas mārketingā, pārdošanā, sevis prezentēšanā un eksportā, kā arī iegūt finansiālu atbalstu ražošanas telpu nomai. Tas viss kopā jau ir rezultējies apgrozījuma pieaugumā un ceram, ka spēsim uzņēmumu veiksmīgi attīstīt arī tālāk.”

Nākamā uzņemšanas komisijas sēde inkubācijas posmā, uzņēmumiem, kas nav vecāki par 3 gadiem, būs š.g. 4. aprīlī. Pieteikumu iesniegšana ilgs līdz 19. martam. Savukārt ideju autoriem pirmsinkubācijas posmā, kuri 6 mēnešu laikā var testēt ideju, pētīt tirgu, veikt aprēķinu un modelēt sava biznesa attīstību, pieteikumu iesniegšana ilgs līdz 6.aprīlim.

Valmieras biznesa inkubatora pakalpojumi pieejami uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem 21 pašvaldībā, tostarp Valmierā, kā arī Mazsalacas, Rūjienas, Naukšēnu, Valkas, Apes, Alūksnes, Burtnieku, Strenču, Smiltenes, Gulbenes, Jaunpiebalgas, Raunas, Beverīnas, Priekuļu, Kocēnu, Pārgaujas, Līgatnes, Cēsu, Vecpiebalgas un Amatas novadā.

LIAA Biznesa inkubatori tiek finansēti ERAF projekta “Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators” ietvaros.

LIAA Valmieras biznesa inkubatora aktivitātēm var sekot līdzi Facebook lapā: https://www.facebook.com/LIAAValmiera/

Skip to content