5. maijā notiks Alūksnes svētki Kalnciema kvartālā - Alūksnes novads

5. maijā notiks Alūksnes svētki Kalnciema kvartālā

Alūksne ir viena no skaistākajām Latvijas vietām – tā, iespējams, domā katrs alūksnietis. Lai ar Alūksni, tās cilvēkiem, šejienes tūrisma piedāvājumu un uzņēmēju ražoto iepazīstinātu rīdziniekus un Rīgas apkaimē dzīvojošos, šogad 5. maijā Rīgā, Kalnciema kvartālā, notiks Alūksnes svētki.

Pasākumu organizē aktīvu alūksniešu grupa Rīgā kopā ar Alūksnes novada pašvaldību un Kalnciema kvartālu. Tā tapšanas gaitā organizatori ir sastapušies ar ļoti lielu atsaucību no to alūksniešu puses, kuri tiek aicināti piedalīties pasākuma rīkošanā vai arī paši piedāvā savu palīdzību svētku norisei.

Par svētku vēstnešiem sociālajā tīklā Facebook kļuvuši vairāki alūksnieši, viņu vidū aktieri Anta Aizupe un Raimonds Celms, dziedātāja Kristīna Zaharova, mūziķis Romāns Vendiņš, sportisti Edgars Bertuks un Dins Vecāns.

Pasākums Kalnciema kvartālā notiks visas dienas garumā. No pulksten 10.00 līdz 16.00 tirgū varēs iegādāties Alūksnes novada uzņēmēju ražotu produkciju – tirgum pieteikušies vairāk nekā 30 uzņēmēji. Jau no rīta sāksies arī citas aktivitātes – notiks rīta skrējiens kopā ar alūksniešiem arhitektu un maratonistu Dinu Vecānu un orientieristu Edgaru Bertuku Pārdaugavā, muzicēs Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris, dejos Alūksnes Kultūras centra deju kolektīvs “Jukums” un Alsviķu deju kopa “Jandāls”, muzicēs folkloras kopa “Putnis”, Alsviķu kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Canticum”.

Visas dienas garumā notiks mini sarunu cikls ar alūksniešiem, kuri šobrīd dzīvo Alūksnē, un alūksniešiem, kuri savās dzīves gaitās devušies citur, bet sirdī ir saistīti ar Alūksni, viņu vidū kordiriģents Ints Teterovskis, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Latvijas izcilākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers, Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, Organiskās sintēzes institūta pētniece Līga Zvejniece, Andreja Upīša memoriālā muzeja vadītāja Ilze Puķe u.c. Būs padomāts arī par radošām un interesantām aktivitātēm mazajiem Kalnciema kvartāla apmeklētājiem. Ar novada tūrisma piedāvājumu iepazīstinās Alūksnes Tūrisma informācijas centra un novada muzeju pārstāvji. Pasākumā piedalīsies arī Alūksnes un Apes novada fonds. Dienas norišu laikā moderatoru lomu uzņemsies Monta Mūrniece un Rūdolfs Ziņģis.

 

Vakara daļa sāksies no pulksten 19.00 līdz 23.00, kad Kalnciema kvartālu piepildīs Alūksnes novada radošie ļaudis un draugi. Īpašu koncertprogrammu būs sarūpējuši mūziķi un aktieri no Alūksnes: Linda un Dana Berkules, Una Tomiņa, Paula Pūpola, Artūrs Pūpols, Sandija Dovgāne, Lauris Amantovs, Zintis Žvarts un Romāns Vendiņš ar draugiem, Rita Staune, Ilga Bērziņa ar ģimeni, Dainis Dobelnieks, Kristīna Zaharova Anta Aizupe, Raimonds Celms, An un Madis. Vakara pasākumu vadīs Sandija Dovgāne un Niks Gaigalietis. Būs arī kāds īpašs viesis, kuru redzēsim šogad Alūksnes pilsētas svētkos. Notiks labdarības izsole, kuras laikā plānots vākt ziedojumus jaunajam vides objektam “Alūksne – Latvijas virsotnē”. Vides objektu plānots izveidot līdz Alūksnes pilsētas svētkiem un tas vizuāli demonstrēs, ka Alūksne ir augstākā Latvijas pilsēta – tās augstākais punkts atrodas 217 metrus virs jūras līmeņa.

Vairāk informācijas: www.facebook.lv/aluksnesnovads

 

Sagatavoja: Evita APLOKA, Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content