11.GRUPAS VECĀKU PĒCPUSDIENA “ĒD ATBILDĪGI” - Alūksnes novads

11.GRUPAS VECĀKU PĒCPUSDIENA “ĒD ATBILDĪGI”

26.aprīlī grupā „Pie princeses Zeltītes” notika tematiskā pēcpusdiena „Ēdam atbildīgi”, kur tika aicināti vecāki. Skolotājas iepriekš jau bija sagatavojušas dārzeņus un augļus, zaļumus un dažādus piederumus un aparātus ar ko darboties.

Pasākumā sākumā grupā ieradās Kāmītis ( Anta Apine), kur bērni un vecāki kopā ar Kāmīti izspēlēja kāmīša spēli, kur uzzināja  un analizēja galveno informāciju par to , kāpēc kāmītis ir bēdīgs un kāpēc priecīgs un no kā tas atkarīgs un, kas to veicina.

Tad skolotājas ar bērniem, vecākiem parādīja un izstāstīja par sezonalitātes kalendāru, kur saistībā ar aprīļa mēneša sezonālie dārzeņi un augļi tika sagādāti grupā. Pēc tam vecāki ar bērniem izvēlējās zīmīti ar dārzeņa vai augļa attēlu un bija jāsameklē šis auglis un dārzenis uz galda un jāsadalās komandās, kur jāgatavo – sāļais ēdiens, saldais ēdiens un dzēriens ( smūtijs).

Vecāki pagatavoja ļoti garšīgus ēdienus, ar ko mielojās bērni un vecāki. Vecāki savas komandas ēdienam deva nosaukumus: „Kāmīša gardums”, „Veselības dzēriens”, „Saldie iesmiņi”. Visi kopā atzina, ka biežāk varētu gatavot šādus ēdienus. Ēšanas laikā skolotāja pastāstīja interesantākos faktus par ēšanas paradumiem, cik kg pārtikas izmetam, par pārtikas nokļūšanas ceļu, cik cukura satur mūsu gardumi,  utt.

Pasākuma beigās visi balsoja, kas vislabāk garšo, protams, saldais ēdiens.

11.grupas skolotāja: Sintija PUŠPURE.

 

Skip to content