Vai salūtam svētkos Alūksnē būt? - Alūksnes novads

Vai salūtam svētkos Alūksnē būt?

Alūksnes novada domes Sociālās, izglītības un kultūras komitejas sēdē maijā tika prezentēti Alūksnē notikušās konferences “Vide un mēs. Ko varam darīt labāk” rezultāti. Tie plaši atspoguļoti arī laikrakstos “Alūksnes Ziņas” un “Malienas Ziņas”.

Konferenci organizēja biedrība “Alūksnes NVO atbalsta centrs” sadarbībā ar biedrību “Alūksnes lauku partnerība”, nodibinājumu “Alūksnes un Apes novada fonds” un Alūksnes Invalīdu biedrību, to finansiāli atbalstīja Alūksnes novada pašvaldība.

Konferencē piedalījušies 82 cilvēki un tie izteikuši ierosinājumu Alūksnes novada pašvaldībai atteikties no salūta svētkos, izmantojot šos līdzekļus citiem mērķiem.

Svētku uguņošanu pašvaldība lielākoties organizē un apmaksā divas reizes gadā – Alūksnes pilsētas svētkos un gadumijā. 2017. gadā uguņošanas izmaksas pilsētas svētkos bija 1846 eiro, bet gadu mijā – 2600 eiro.

Vēlamies izzināt arī citu Alūksnes novada iedzīvotāju viedokli par to, vai svētkos Alūksnē jābūt salūtam, jebšu tam paredzētos līdzekļus pašvaldība varētu novirzīt citiem mērķiem. Tādēļ aicinām ikvienu Alūksnes novada iedzīvotāju izteikt savu viedokli, aizpildot nelielu aptaujas anketu, kas atrodama ŠEIT.

Atbildes gaidīsim līdz 10. jūnijam.

 

Evita APLOKA, Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content