AKTĪVĀ ALŪKSNES NOVADA ĢIMEŅU SPORTA, ATPŪTAS DIENA - Alūksnes novads

AKTĪVĀ ALŪKSNES NOVADA ĢIMEŅU SPORTA, ATPŪTAS DIENA

AKTĪVĀ ALŪKSNES NOVADA ĢIMEŅU SPORTA, ATPŪTAS DIENA
2018.GADA 2.JŪNIJĀ
ALŪKSNES PII ‘’SPRĪDĪTIS” TERITORIJĀ

Ar nemainīgu ievadmoto:
 “Māmiņas roka
Tētiņa rokā,
Mana roka
Vecmāmiņas rokā,
Māsiņas roka
Vectētiņa rokā.
Mēs – cits pie cita,
Roku rokā.”

Jau otro gadu norisinājās ģimeņu sporta pasākums projekta “Dzīvo vesels Alūksnes novadā” ietvaros, kura organizēšanu nodrošina PII “Sprīdītis” sadarbībā ar biedrību „Alūksnes nevalstisko organizāciju atbalsta centrs”.

Pasākuma aktivitātes atraktīvā, rotaļīgā, sportiskā veidā popularizēja   Ekoskolu starptautiskā projekta “Ēdam atbildīgi” idejas, kā arī norises laiks veiksmīgi sakrita ar Latvijas Veselības nedēļu “Move week”.

Pasākuma ieskaņā, šī gada galvenais varonis, Ekoskolas Kāmītis, aicināja dalībniekus iepazīties ar savu draugu Ķiplociņu un, vērojot Ē.Baloža leļļu izrādi, dzīvojot līdzi Ķiplociņa piedzīvojumiem lielpilsētā, vienlaikus mācīties par veselīgām un atbildīgām izvēlēm savā dzīvē. Praktiskā veidā veselīga, atbildīga dzīvesveida iemaņas pasākuma dalībnieki varēja nostiprināt sešos aktivitāšu centros:

 

  • “PAZĪSTI SAVU ZEMNIEKU!”
  • „BEIGSIM IZŠĶIEST PĀRTIKU!”
  • „ĒDĪSIM VAIRĀK SVAIGU PĀRTIKU!”
  • „SAGLABĀSIM VECĀS ŠĶIRNES!”
  • „ĒDĪSIM VIETĒJU UN SEZONĀLU!”
  • „ĒDĪSIM MAZĀK GAĻU, VAIRĀK DĀRZEŅUS!”

 

Pēc visu uzdevumu veikšanas Kāmītis katrai ģimenei dāvināja Sprīdīša ekocepumiņu turziņu ceļamaizei, bukletiņu ar veselīga, atbildīga dzīvesveida ieteikumiem un bērniem medaļu par aktīvu dalību visās aktivitātēs!

Ceram, ka katrai no 34 ģimenēm bija prieks par jauko, kopā ar ģimeni pavadīto rītu un aizejot mājās, tiks apmeklētas bukletā norādītās interneta adreses, lai smeltos zināšanas un iedvesmu atbildīgam, veselīgam dzīvesveidam!

Anta Apine, Alūksnes PII “Sprīdītis” vadītāja vietniece izglītības jomā.

Skip to content